Str 2 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
znowu-ciupek |
Post #1 Ocena: 0 2012-06-12 18:48:23 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2012-06-12 18:35:01, Richmond napisał(a):
Cytat:
2012-06-12 18:22:54, znowu-ciupek napisał(a):
Aha ...przypomniało mi się jeszcze że to dwumiesięczne wymówienie obowiazuje od dnia zakończenia kontraktu.Czyli jeżeli umowa obowiazuje jeszcze powiedzmy 2 miesiące to od tej daty obowiazuje 2 miesięczne wymówienie co daje razem 4 miechy.później dopiero wniosek do sądu.
Nieprawda.
Widocznie wiesz wiecej niż pracownicy councilu i BHT...Bo to oni mi takich informacji udzielili...
Też landlord miał nas do sądu o eksmisję podawać...Ale nieważne...
section25 wystarczy się z tym zapoznać...
Cytat:
2012-06-12 18:45:06, krakn napisał(a):
Ciupek, ja tylko wiem jak to wygląda w praktyce dla "naszych" landrodow.
Zazwyczaj proces eksmisji załatwiaja w 3 dawniej 6 miesięcy.
Jak się dobrowolnie nie wyprowadzisz to pozostaje im tylko CHCIEĆ.... [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 12-06-2012 18:58 ]
|

|
 |
|
|
latoya |
Post #2 Ocena: 0 2012-06-12 19:50:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2011 Skąd: Londyn |
No wiec tak umowa sie zakonczyła jakis czas temu ale ani my ani oni jej nie potrzebowalismy....
wiec teraz nie wiem jak to wyglada.Powiedziała ze pójdzie poinformowac cuncil zeby oni nam dali cos bo ona musi miec puste to mieszkanie do lipca...nie chce zadnych problemów....czyli postawic nas pod drzwiami nie moze?
|

|
 |
|
Richmond |
Post #3 Ocena: 0 2012-06-12 20:16:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2012-06-12 19:50:03, latoya napisał(a):
No wiec tak umowa sie zakonczyła jakis czas temu ale ani my ani oni jej nie potrzebowalismy....
wiec teraz nie wiem jak to wyglada.Powiedziała ze pójdzie poinformowac cuncil zeby oni nam dali cos bo ona musi miec puste to mieszkanie do lipca...nie chce zadnych problemów....czyli postawic nas pod drzwiami nie moze?
To znaczy, ze jestes na statutory periodic tenancy i obowiazuje Was 2 miesiace wypowiedzenia. Jesli nie zna swoich obowiazkow i praw lokatorow, to ma problem.
Kobieta jest niepowazna, urzad ma Wam wyczarowac mieszkanie, bo ona chce sie pozbyc lokatora? Nie powinna nigdy zajmowac sie wynajmem.
Pamietaj, ze jak zacznie Cie nachodzic i truc siedzenie, to bedzie nekanie i pozbawienie Cie prawa do "quiet enjoyment".
Carpe diem.
|

|
 |
|
Richmond |
Post #4 Ocena: 0 2012-06-12 20:20:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2012-06-12 18:48:23, znowu-ciupek napisał(a):
Widocznie wiesz wiecej niż pracownicy councilu i BHT...Bo to oni mi takich informacji udzielili...
Jak się dobrowolnie nie wyprowadzisz to pozostaje im tylko CHCIEĆ....
Ciupek, bez obrazy, ale jak chcesz ze mna dyskutowac, to chociaz zorientuj sie troche w przepisach.
The Section 25 Notice is for use by a landlord with a commercial lease in England or Wales. - COMMERCIAL!
Byc moze chodzilo Ci o section 21, ale to tez nie do konca zgadza sie z tym co pisales wczesniej. Nie ma zasady, ze wypowiedzenie obowiazuje dopiero po zakoczeniu umowy okresowej. Byc moze chodzilo Ci o przypadek pierwszych umowy na 6 miesiecy, kiedy to nie mozna wykopac lokatora w tym okresie. Natomiast w przypadku innych umow, landlord nie musi czekac do konca umowy, zeby dac wypowiedzenie, ktore zacznie obowiazywac od konca umowy. Moze dac je wczesniej, zeby np skonczylo sie w tym samym terminie co umowa lub troche pozniej. Carpe diem.
|

|
 |
|
znowu-ciupek |
Post #5 Ocena: 0 2012-06-12 20:28:46 (13 lat temu) |
My mieliśmy lepszego typa...
Dal nam miesięczne wypowiedzenie miesiac przed koncem umowy. Poszedlem z tym do councilu. A gość mówi ze to wypowiedzenie mozna sobie w kalosze wsadzić.Wedle prawa mamy jeszcze co najmniej 3 miechy.Nawet ktos z councilu do niego zadzwonił wyprowadzic tya z błędu.Ten mnie zaprosil na spotkanie gdzie probowal mi grozić ze zna tu kogo trzeba i może mi sie cos stać. Ja mu na to że straszyc to może swoich fumfli z Bangladeszu.
Nie wyprowadzilismy sie wtedy kiedy chciał a depozyt oddał w momencie zdawania kluczy...
|

|
 |
|
|
znowu-ciupek |
Post #6 Ocena: 0 2012-06-12 20:31:09 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-06-12 20:20:21, Richmond napisał(a):
Cytat:
2012-06-12 18:48:23, znowu-ciupek napisał(a):
Jak się dobrowolnie nie wyprowadzisz to pozostaje im tylko CHCIEĆ....
Ciupek, bez obrazy, ale jak chcesz ze mna dyskutowac, to chociaz zorientuj sie troche w przepisach.
The Section 25 Notice is for use by a landlord with a commercial lease in England or Wales. - COMMERCIAL!
Byc moze chodzilo Ci o section 21, ale to tez nie do konca zgadza sie z tym co pisales wczesniej. Nie ma zasady, ze wypowiedzenie obowiazuje dopiero po zakoczeniu umowy okresowej. Byc moze chodzilo Ci o przypadek pierwszych umowy na 6 miesiecy, kiedy to nie mozna wykopac lokatora w tym okresie. Natomiast w przypadku innych umow, landlord nie musi czekac do konca umowy, zeby dac wypowiedzenie, ktore zacznie obowiazywac od konca umowy. Moze dac je wczesniej, zeby np skonczylo sie w tym samym terminie co umowa lub troche pozniej.
Masz racje....mialo być 21. Kontrakt mielismy na rok i po roku nas chciał wykopac. Reszte opisalem powyzej
|

|
 |
|
clockwork_orang |
Post #7 Ocena: 0 2012-06-12 20:43:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat:
Nie ma zasady, ze wypowiedzenie obowiazuje dopiero po zakoczeniu umowy okresowej. Byc moze chodzilo Ci o przypadek pierwszych umowy na 6 miesiecy, kiedy to nie mozna wykopac lokatora w tym okresie. Natomiast w przypadku innych umow, landlord nie musi czekac do konca umowy, zeby dac wypowiedzenie, ktore zacznie obowiazywac od konca umowy. Moze dac je wczesniej, zeby np skonczylo sie w tym samym terminie co umowa lub troche pozniej.
nie ma zasady, bo nie ma de facto wzoru takiej umowy - w kazdej chyba jest zapis iz w sytuacjach nadzwyczajnych (pozar, powodz czy bomba  ) landlord ma prawo wymowic w dwa tygodnie umowe, bo mieszkanie wymaga remontu...
a jesli chodzi o te 6-cio miesieczne, to jako tenant nie mozesz wymowic, lanlord moze zawsze jesli ma dobry powod
|

|
 |
|
zaczarowany_pan |
Post #8 Ocena: 0 2012-06-12 20:49:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2011 Skąd: South |
Cytat:
2012-06-12 20:43:52, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:
Nie ma zasady, ze wypowiedzenie obowiazuje dopiero po zakoczeniu umowy okresowej. Byc moze chodzilo Ci o przypadek pierwszych umowy na 6 miesiecy, kiedy to nie mozna wykopac lokatora w tym okresie. Natomiast w przypadku innych umow, landlord nie musi czekac do konca umowy, zeby dac wypowiedzenie, ktore zacznie obowiazywac od konca umowy. Moze dac je wczesniej, zeby np skonczylo sie w tym samym terminie co umowa lub troche pozniej.
nie ma zasady, bo nie ma de facto wzoru takiej umowy - w kazdej chyba jest zapis iz w sytuacjach nadzwyczajnych (pozar, powodz czy bomba  ) landlord ma prawo wymowic w dwa tygodnie umowe, bo mieszkanie wymaga remontu...
a jesli chodzi o te 6-cio miesieczne, to jako tenant nie mozesz wymowic, lanlord moze zawsze jesli ma dobry powod
Mozesz, jesli landlord nie dotrzymuje warunkow umowy, no co ty
Zyj i pozwol zyc innym
|

|
 |
|
znowu-ciupek |
Post #9 Ocena: 0 2012-06-12 20:49:51 (13 lat temu) |
Clock...
Naszym znajomym landlord wypowiedział umowę najmu przed czasem żeby przeprowadzić remont. Nie miał mieszkania zastępczego wiec załatwił im inne.taki ponoć był jego obowiązek
|

|
 |
|
latoya |
Post #10 Ocena: 0 2012-06-13 09:01:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2011 Skąd: Londyn |
Ciekaw jestem co z tego wyjdzie.....???
Chyba pójde do cuncilu przed nia i przedstawie szybko sprawe co?
|

|
 |
|