MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Goście lokatora?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dangerous__girl

Post #1 Ocena: 0

2012-03-25 18:34:26 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

za dorosle osoby powinnien policzyc za wode, gaz i prad. czemu masz placic za jego gosci ze swojej kieszeni.za te kilka dni nie liczylabym za wynajem czy cos,ale te normalne oplaty jak najbardziej, to nie sa twoi przyjaciele. i chocby to mialo byc te 10f, to niech wie,ze nic nie ma za darmo. pozatym powinien najpierw zapytac czy moze. bo moze ty albo( o ile sa) reszta lokatorow sie nie zgadza na wiecej osob na flacie. gdy w domu mieszka 6 osob i przyjezdzaja jeszcze dwie to robi sie naprawde tłok. chcoiazby co do korzystania z kuchni czy toalety. co jest zawsze problemem na flatach.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2012-03-25 19:35:21 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2012-03-02 13:24:11, karalina napisał(a):
Witam,
Mój znajomy otrzymał WTC, ubiegał sie jako singiel. Rodzi sie mi pytanie czy przysługuje również mnie, mimo że mieszkamy razem w 1 bedroom a nie jestesmy parą. Mieszkaliśmy tez razem w dwóch poprzednich mieszkaniach, ponieważ samemu ciężko sie utrzymać.

W 1 beed moze byc faktycznie problem logistyczny z dodatkowymi osobami.
Ale z drugiej strony swieta to raptem 2 dni, wiec jedna noc pewnie da sie jakos zniesc, nawet bez wolania o koszty.

Swoja droga, jesli obydwie osoby sa na rownorzednych prawach, niekoniecznie musza pytac sie nawzajem o zgode na gosci na tak krotki czaz.

Do góry stronyOnline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-03-25 20:58:12 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-03-25 18:07:06, Wredny-Werdew napisał(a):
Cytat:

2012-03-25 17:49:32, Dwunasty napisał(a):
Krótko i na temat. Nie. Nie życzę sobie dodatkowych obcych osób nocujących w moim domu.

No, jakby prawda8-):-]

He, jak miałem 20 lat to nie miałem nic przeciwko, wręcz przeciwnie, mogły przyjeżdżać, i 18 i 30 letnie, i ciepłe mniej lub bardziej gramotne córki ;-)

Ale teraz to nie wyobrażam sobie by mi się stado ludzi kręciło po domu, wobec czego jeżeli w normalnym domu miałbym sublokatora, nie zgodził bym się na zamieszkanie dodatkowych obcych ludzi.

Wizyta ok, może gdyby miała to być przedłużona impreza, no w ostateczności ta jedna noc.

W koło jest masę miejsc gdzie można wynająć tani nocleg.
To głupie by gość zapraszał do mieszkania swoich gości.

No chyba że miałbym dom wielkości małego palacyku, to może...

Po prostu cenię sobie spokoj.

A oznajmienie, a nie pytanie o wizycie to chyba jakaś paranoja.
Chyba ktoś pomylił dom ze squotem.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

queenOfChocolat

Post #4 Ocena: 0

2012-03-25 21:03:28 (13 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

ciekawe czy jak lokator wyjezdza na urlop chociaz na tydzien to czy ten tydzien jest odjety od rachunkow?
jesli tak to oczywiscie ze odwiedzajacy symboliczna kwote powinni zaplacic.
jesli nie to butelka wodki powinna wystarczyc ;)

a moze najlepiej ustalic ze kady z kolatorow ma prawo do przenocowania znajomego przez 7 dni w ciagu roku za free, a za reszte sie placi? przeciez kazdego raz kiedys ktos nawiedzi, chociazby znajomy po imprezie zostanie...

Do góry stronyOffline

PaniDomu

Post #5 Ocena: 0

2012-03-25 21:13:19 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Cytat:

2012-03-25 15:41:32, karalina napisał(a):
Hej, dziś osoba wynajmująca u mnie pokój oznajmiła że przyjadą do niej na święta znajomi, para i czy to nie problem. Gdy odpowiedziałam że sie musze zastanowić, zaskoczona pyta "jaki to problem jest?" że ich praktycznie nie będzię i będą tylko nocować.
Co wy o tym sądzicie, jakie sa wasze spostrzeżenia w tym temacie?

Czy Ty ten pokoj podnajmujesz czy wynajmujesz?
Jezeli jestes dla tej osoby landlordem to nie mozesz zabronic jej przyjmowania gosci.

Jezeli podnajmujesz pokoj,bo chcesz sobie ulzyc w placeniu za rent to niestety takie sa uroki tego "biznesu".

Jedynie co to wspomnij jej o dodatkowym zuzyciu mediow.
Powinnas z ta osoba porozmawiac aby nastepnym razem zapytala Cie czy sie zgadzasz a nie oznajmiala,ze ktos przyjedzie.

Pociesze Cie,ze tego typu sytuacje zdazaja sie czesto. Niektorzy Polacy tak maja:jak place to wymagam i moge wszystko :-]
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-03-25 21:18:11 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #7 Ocena: 0

2012-03-25 21:43:39 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-03-25 21:18:11, edzia78 napisał(a):
Cytat:

2012-03-25 19:35:21, karjo1 napisał(a):
Cytat:

2012-03-02 13:24:11, karalina napisał(a):
Witam,
Mój znajomy otrzymał WTC, ubiegał sie jako singiel. Rodzi sie mi pytanie czy przysługuje również mnie, mimo że mieszkamy razem w 1 bedroom a nie jestesmy parą. Mieszkaliśmy tez razem w dwóch poprzednich mieszkaniach, ponieważ samemu ciężko sie utrzymać.

W 1 beed moze byc faktycznie problem logistyczny z dodatkowymi osobami.
Ale z drugiej strony swieta to raptem 2 dni, wiec jedna noc pewnie da sie jakos zniesc, nawet bez wolania o koszty.

Swoja droga, jesli obydwie osoby sa na rownorzednych prawach, niekoniecznie musza pytac sie nawzajem o zgode na gosci na tak krotki czaz.

Spostrzegwacza i pamietliwa jestes karjo:-]
No szybko kolezanka zdania zmienia.chyba,ze w ciagu 3 tyg wynajela sama dom:-o Jeszcze niedawno pisala,ze ja nie stac na wynajecie,a tu juz wynajmuja od niej:-]
W tym 1bed rzeczywiscie ciasno im bedzie w cztery osoby.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>edzia78</i> 25-03-2012 21:19 ]

Moim zdaniem to zazdrość. Jej lokator pewnie zaprosił dwie namiętne koleżanki na święta, a ją szlag trafia :-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-03-25 22:20:48 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-03-25 21:03:28, queenOfChocolate napisał(a):
ciekawe czy jak lokator wyjezdza na urlop chociaz na tydzien to czy ten tydzien jest odjety od rachunkow?
jesli tak to oczywiscie ze odwiedzajacy symboliczna kwote powinni zaplacic.
jesli nie to butelka wodki powinna wystarczyc ;)

a moze najlepiej ustalic ze kady z kolatorow ma prawo do przenocowania znajomego przez 7 dni w ciagu roku za free, a za reszte sie placi? przeciez kazdego raz kiedys ktos nawiedzi, chociazby znajomy po imprezie zostanie...

hehe, a gdy wyjeżdżasz na urlop, to nie płacisz opłat za mieszkanie?
Nawet jak masz własny dom, to czy tam mieszkasz czy nie to ponosisz koszty, może troszkę mniejsze, ale jednak cały czas są.

To samo jest tu, rezerwujesz wynajmujesz płacisz, a czy tam jesteś 24/h czy cie w ogóle nie ma to nie ma znaczenia.

Idź do hotelu i powiedz że chcesz wynająć pokój na 6 godzin, zakładając ze nie będzie to burdel to na pewno spowoduje to gdzieś w sieci wpis w temacie "co mnie dziś rozbawiło" :-]

Tak samo w hotelu / akademiku, możesz mieć gości, ale tylko do "przyzwoitej" godziny, zazwyczaj do 22, potem albo wyjazd, albo dopłacasz, w zależności od regulaminu 8-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

obserwator

Post #9 Ocena: 0

2012-03-25 22:25:30 (13 lat temu)

obserwator

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2009

mieszkajac 'na pokoju' trzeba akceptowac to ze ktos ma przyjaciol/rodzine i czasem chce ja ugoscic

to samo dziala w obie strony, tez czasami kogos bedziemy zapraszac, nigdy nic nie wiadomo

nie wyobrazam sobie mieszkania z ludzmi ktorzy liczyli by zuzycie mediow za siostre chcaca zobaczyc UK przez tydzien

chyba ze to pokoje z gatunku 'rzeznia na start' poki nie odloze na normalne warunki, 6pokojowe budynki etc, tam to sie wszystko rozlicza i zarcie trzyma pod kluczem :)

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-03-25 22:27:49 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,