MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rent to buy scheme..ktos wie??

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-02-11 00:59:58 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2012-02-11 09:49:40 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Pierwsza i najwazniejsza informacja - kto oferuje ten system? Czy jest to Housing Association czy jakis prywatny system agencji, ktora probuje pozbyc sie domu, ktory nie chce sie sprzedac?

http://inwestowanieuk.blogspot.com/2011/04/rent-to-buy-jak-to-dziala-i-czy-oplaca.html

Kreydytow udzielaja banki i building societies, nie agencje. Na reszte nie moge odpowiedziec z braku konkretnych informacji - daj linka do ogloszenia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-02-11 15:48:23 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-02-11 16:06:01 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2012-02-11 16:17:59 (13 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2012-02-11 16:06:01, panika napisał(a):
Moze cena domow?
Czasem kilkuletnie domy sa sprzedawane taniej, niz te nowobudowane.

Czy to znaczy, że zazwyczaj jest odwrotnie? Nowe domy sprzedawane są taniej niż kilkuletnie po przejsciach?
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-02-11 16:39:01 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KAWA

Post #7 Ocena: 0

2012-02-11 16:40:53 (13 lat temu)

KAWA

Kobieta

Z nami od: 04-08-2005

No to ja sie wypowiem, tez mnie ten temat interesowal ale akurat nie moglam nic znalezc w swojej okolicy i zdecydowalam sie na kupno part buy part rent, w nowo wybudowanym osiedlu nowy sliczny domek;) mieszkam w nim juz od roku i nie zgadzam sie z opiniami ze sa gorzej wyposazone jak inne domy itd itp. Jestem bardzo zadowolona, ciche osiedle, mam sliczny ogrodek w domu zadnych niedogodnoesci niemam, byla sytuacja z naprawa rynny i wystarczylo ze zglosilam i naprawili zreszta mam gwarancje na wiekszosc napraw na 10lat dom 3sypialniany lazienka i tolaeta na parterze jedynym minusem to ze nie mamy garazu ale akurat to zdarza sie rowniez w domach ktore sa sprzedawane w calosci, cala procedura od momentu zlozenia oferty do otrzymania kluczy trwal niecale 3mce
Pozdrawiam wszystkich pesymistow

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2012-02-11 16:42:53 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-02-11 15:48:23, Anitta napisał(a):
Firma to urbansplash z manchesteru... bydownictwo nowe, przesliczne mieszkania doslownie ujak z bajki..stad cos mi tu smierdzi...

http://www.urbansplash.co.uk/residential/shared-ownership

Wyglada jak klasyczne shared ownership, bo wszystkie nieruchomosci sa sprzedawane przez Homebuy agents.

Skontaktuj sie z agentem, ktory reprezentuje dana nieruchomosc i dowiesz sie wszystkiego. Zrobia Ci symulacje kosztow, podadza dokladne informacje itp.

A ogolnie o shared ownership to bylo juz pare razy na forum, pisalam tez o tym na blogu u siebie:
http://inwestowanieuk.blogspot.com/2011/03/shared-ownership-co-to-jest-i-jak-to.html

Cytat:

2012-02-11 16:40:53, KAWA napisał(a):
mieszkam w nim juz od roku i nie zgadzam sie z opiniami ze sa gorzej wyposazone jak inne domy itd itp.

Sa rozne standardy wyposazenia, tanszy standard nie znaczy zly standard, ale ciagle tanszy. Ja widzialam domy SO w Londynie i stwierdzam, ze jednak maja nizszy standard wyposazenia. Nie znaczy to, ze nie nadaja sie do mieszkania. Sa ok, ale te sprzedawane przez dewelopera bezposrednio mialy wyzszy standard. Albo np budynek na osiedlu zamknietym z silownia, ale wlasciciele SO nie maja dostepu do silowni i basenu, itp.

Przyklady: wykonczenie czesci wspolnych (korytarzy), wykonczenie wnetrz, standard wykonczenia lazienek, kuchni itp. Czesto widze w mieszkaniach SO kuchenki elektryczne z tzw. solid plates. Dla mnie to jest niski standard, bo jesli jest tylko opcja pradu to oczekiwalabym plyty ceramicznej lub indukcyjnej, a nie krazkow elektrycznych.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-02-11 17:11:50 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KAWA

Post #10 Ocena: 0

2012-02-11 17:20:25 (13 lat temu)

KAWA

Kobieta

Z nami od: 04-08-2005

widze ze kazdy ma swoje zdanie no coz takie prawo, nie bede polemizowac bo nie o to mi chodzilo pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,