MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

Str 9 z 22

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

badfish

Post #1 Ocena: 0

2011-12-01 19:39:36 (14 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Cytat:

2011-12-01 19:27:35, znowu-ciupek napisał(a):
Pamiętaj że ten co kradnie jak się wyłoży to Ty za niego leżeć nie pójdziesz,zwracał z odsetkami też za niego nie będziesz.

O ile zostanie zlapany. Na razie placa uczciwi podatnicy. W tym ja.

Cytat:
Jak zabraknie przestępców to będziemy mieli tysiące bezrobotnych policjantów,sędziów,prokuratorów i innych urzędników państwowych na utrzymaniu.

Zlodzieje zmiejszaja bezrobocie? Dosc karkolomna teza.

[ Ostatnio edytowany przez: badfish 01-12-2011 19:40 ]

Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2011-12-01 19:41:37 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-12-01 19:39:36, badfish napisał(a):
Cytat:

2011-12-01 19:27:35, znowu-ciupek napisał(a):
Pamiętaj że ten co kradnie jak się wyłoży to Ty za niego leżeć nie pójdziesz,zwracał z odsetkami też za niego nie będziesz.

O ile zostanie zlapany. Na razie placa uczciwi podatnicy. W tym ja.

Cytat:
Jak zabraknie przestępców to będziemy mieli tysiące bezrobotnych policjantów,sędziów,prokuratorów i innych urzędników państwowych na utrzymaniu.

Zlodzieje zmiejszaja bezrobocie? Dosc karkolomna teza.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>badfish</i> 01-12-2011 19:40 ]

Może i nie zmniejszają bezrobocia,ale dzięki nim policjanci maja cos więcej do roboty niż picie kawy i obżeranie się pączkami...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #3 Ocena: 0

2011-12-01 19:42:57 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2011-12-01 19:52:57 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

Wow, zlozcie sie na pomnik w holdzie zlodziejom. Dawno nie slyszalam podobnego wytlumaczenia dla lamania prawa. Ciekawe, ze glownie przez tych, ktorzy mieli z nim na bakier.

Niektorym proponuje prace nad empatia dla ofiar przemocy w rodzinie.

Jak widac, miec odwage stanac po stronie prawa, miec odwage stanac po stronie moralnosci, to zbyt trudne zadanie dla wielu.

Ukrywac (bo przymykanie oka, udawanie ze sie nie widzi oszustwa) przestepstwo, to jest wygodna pozycja, i jak moge zrozumiec brak odwagi, tak komponowanie hymnow dla przesladowanych oszustow juz jest lekka przesada.
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ewela119

Post #5 Ocena: 0

2011-12-01 19:58:51 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Cytat:

Jakos trudno mi w to uwierzyc, tzn nie w to ze wpadnie tylko w to ze odda i to z odsetkami. Bo jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci osoby majace dlugi z dnia na dzien zostaja bez pracy i jakiegokolwiek majatku, takze sam nie odda a i komornik zabrac nie ma z czego. Co wtedy zrobic? Do wiezienia wstadzic? I dalej go utrzymywac z naszych podatkow?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #6 Ocena: 0

2011-12-01 20:09:09 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2011-12-01 20:09:30 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-12-01 19:42:57, ned1982 napisał(a):
Cytat:

2011-12-01 14:54:34, znowu-ciupek napisał(a):
Jak świat światem każdy ma coś za skórą schowane...
Może by tak zacząć donosić najpierw na samych siebie a dopiero jakl już siebie sprzedamy wziąć się za innych?
HE he tylko ze z za karat wydaje się samobójstwem kablować :D
Zycie to HARDKOR hehe.
Kablowanie nigdy nie było bezpieczną rozrywką...
Czasem ktoś zainteresuje się nieswoimi sprawami a później "Ratunku,Pomocy" ...
Mieszkałem w dzielnicach gdzie nie każdy chciałby mieszkać i jakoś potrafiłem wychodzić do pracy bez obawy że ktos mi rodzinę w tym czasie napadnie.
Do Norwegii pojechałem na 8 miesiecy.Nad nami mieszkał typ którego podejrzewali o morderstwo.Kiedyś mój ojczulek zrobił zadymę żonie a ten domniemany bandzior zszedł spytac czy zona nie potrzebuje pomocy.Kiedys zostawiłem na podwórzu całego Lublina towaru (nie swojego,firmowego).Nic nie zginęło bo akurat urzędował w okolicy i miał oko na sąsiada towar.
Tyle że ja sie jego zyciem nie interesowałem tak jak ci co najpierw musieli w okno spojrzeć czy go nie ma gdzieś w pobliżu żeby wyjśc z domu.

Kiedyś dzieciaki przybiegły z dworu że jakis facet je chciał pobić.Zleciałem na dół...Taka menda...emerytowany policjant.Chlał z kumplem w garażu i dzieciaki im przeszkadzały jak się bawiły.Wpadłem tam ale się zdążyli zawinąć.Sąsiad ich ścignął tego samego dnia.Już więcej tam nie pili,więcej ich pod naszą bramą nie było widać.Gdybym był sprzedawczykiem to Nawet do Anglii bym nie mógł przyjechać.Po powrocie z Norwegii w kraju nasiedziałem się aż 3 miesiace i zaraz wylądowałem tu.Gdyby nie szacunek takich ludzi nawet nie chcę myśleć co mogło im tam grozić.Okolica (tu by sie powiedziało councilowska) same żule,złodzieje i bandziory.Uczciwych policzyłby na palcach.Na 6 mieszkań w kamienicy tylko ja miałem pracę.Moja stara Łada Samara to była jedyna bryka w kamienicy a my tam czuliśmy się bezpiecznie.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Guylian

Post #8 Ocena: 0

2011-12-01 20:13:40 (14 lat temu)

Guylian

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

Ciupek, no faktycznie wyglada na to, ze niektorzy po prostu nie chca zeby im pomoc; chyba tez bym sobie odpuscila.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

znowu-ciupek

Post #9 Ocena: 0

2011-12-01 20:25:13 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-12-01 19:52:57, Adacymru napisał(a):
Ukrywac (bo przymykanie oka, udawanie ze sie nie widzi oszustwa) przestepstwo, to jest wygodna pozycja, i jak moge zrozumiec brak odwagi, tak komponowanie hymnow dla przesladowanych oszustow juz jest lekka przesada.

Nie zapominajmy o domniemanej niewinności...
Najpierw trzeba udowodnić że ktoś coś wiedział a nie powiedział...
Ja na przykład jestem głuchy i wzrok mi już siada (starośc się zbliża).
Mam milion SWOICH spraw i zmartwień i te sąsiada mnie nie interesują...
Swoje sprawy załatwiam sam a za załatwianie cudzych nikt mi nie zapłaci.

W sumie jakby się dobrze zastanowić... Czytając to forum parę spraw wyniuchałem.
Co myślicie o tym jakbym smarnął ze dwa donosy na forumowiczów o których wiem że coś zachachmęcili (jeden z podatkiem inny z councilem) i tą nagrodę przeznaczył na pomoc Dorocie i jej dzieciom?.Dodam że niektórzy to forumowicze powszechnie uważani i szanowani.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2011-12-01 20:29:03 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-12-01 20:13:40, Guylian napisał(a):
Ciupek, no faktycznie wyglada na to, ze niektorzy po prostu nie chca zeby im pomoc; chyba tez bym sobie odpuscila.

Dlatego jeżeli pomagam to tym którzy faktycznie tej pomocy chcą a nie tym którym mi się wydaje że trzeba pomóc....

Ostatnio się wkurzyłem bo nie mogłem sobie pozwolić żeby pomóc potrzebującym tak jak bym chciał...Przybrakło funduszy żeby dać więcej i to mnie bardziej wkurza niż to że ktoś się męczy na własne życzenie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 9 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,