Str 8 z 22 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
znowu-ciupek |
Post #1 Ocena: 0 2011-12-01 18:55:04 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2011-12-01 18:39:42, badfish napisał(a):
Dajmy na to, ze jestem osiemdziesiecioletnim staruszkiem.
To masz masę swoich zmartwień...
Prostata,reumatyzm,Może niedowidzisz/niedosłyszysz....Zawsze znajdziesz sobie swoje zmartwienie.
Danki siostra ma takiego chłopa...Chleje,leje.
Próbowali jej do rozumu przemówić.Prace nawet jej Tu w Uk chcieliśmy znaleźć,ale na siłę nikogo nie uszczęśliwisz.Ona twierdzi że tak sobie wybrała i tak już musi być.Co mam dzwonić na policję?Gdyby chciała ma swój telefon...Ma się gdzie wyprowadzić.
Może powinniśmy ją porwać dla jej własnego dobra?
Zrozum w końcu...Człowiek dorosły sam dokonuje wyboru.Powinien wiedzieć czego chce i podejmować decyzje samodzielnie.
Nie potrzebuje samozwańczych "pomagierów".
|

|

|
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2011-12-01 18:59:50 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|

|
|
elmik25 |
Post #3 Ocena: 0 2011-12-01 19:00:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2009 Skąd: Stoke |
Cytat:
2011-12-01 18:15:59, badfish napisał(a):
Przyrownanie szmalcownika na terenie Generalnej Guberni do zglaszajacego wykroczenie/przestepstwo we wspolczesnej Wielkiej Brytanii dowodzi tylko, ze wiele wody w Wisle bedzie musialo uplynac zanim Polacy wyzbeda sie mentalnosci obywateli panstwa totalitarnego. Zatem nie zglaszajmy jak sasiad katuje zone, zlodziej wyrywa kobiecie torebke albo ktos wyludza pieniadze od uczciwych obywateli. Nie badzmy donosicielami! Ale bzdura...
Bzdura to jest porównanie katowanej kobiety z benefitami. Coś jak byś pomylił trufle z gównem.
Też nie lubię jak mi się kasę podbiera, nawet pośrednio. Aczkolwiek bardziej brzydzę się konfidentami, i to takimi którym kiedyś, coś powiedziałem - zaufałem a oni wykorzystali to przeciwko mnie.
.
|

|

|
|
znowu-ciupek |
Post #4 Ocena: 0 2011-12-01 19:06:49 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-12-01 18:59:50, sniper00 napisał(a):
znowu-ciupek jeśli ktoś chce okraść Twój dom, to zapewne stawisz mu opór, ale nie rozumiem, czemu nie chcesz chronić twoich pieniędzy, jakie przekazujesz w formie podatków, przed kradzieżą ze strony benefitowych oszustów? jaka to różnica czy ktoś wyciąga ci gotówkę z kieszeni, czy kasę która kradnie z budżetu państwa, do którego Ty wpłacasz kasę?
Bo od tego są inne służby i biorą za to hajs niemały...
Nawet jeśli wyłapią wszystkich to mi z tego tytułu podatków nie obniżą.
Mam swoje zycie,swoje zmartwienia.Chocby takie ze ida święta i przydałoby się zarobić parę groszy ekstra.Lepiej spożytkuję swój czas i swoje siły na zrobieniu czegoś pożytecznego własnymi rękoma.Nie mam po prostu czasu zawracać sobie tzw. dupy szpilowaniem znajomych/nieznajomych kto i co kradnie...
sam kradłem i wiem że na każdego w końcu przyjdzie pora...Każdy za swoje beknie.
Ja już zapłaciłem za swoje a teraz robię wszystko co w mojej mocy żebym miał zawsze w kieszeni wystarczająco żeby nie mieć dylematu paliwo czy chleb.
Pozostały czas wolę też spędzić w przyjemniejszy sposób.
To chyba tyle
|

|

|
|
Guylian |
Post #5 Ocena: 0 2011-12-01 19:08:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2011-12-01 18:55:04, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:
Prostata,reumatyzm,Może niedowidzisz/niedosłyszysz....Zawsze znajdziesz sobie swoje zmartwienie.
Próbowali jej do rozumu przemówić.Prace nawet jej Tu w Uk chcieliśmy znaleźć,ale na siłę nikogo nie uszczęśliwisz.Ona twierdzi że tak sobie wybrała i tak już musi być.Co mam dzwonić na policję?Gdyby chciała ma swój telefon...Ma się gdzie wyprowadzić.
Zrozum w końcu...Człowiek dorosły sam dokonuje wyboru.Powinien wiedzieć czego chce i podejmować decyzje samodzielnie.
Troche schodzimy z tematu, ale: czy gdyby (tylko teoretycznie!!! i nie daj Boze!) cos zlego stalo sie z ta kobieta tez bys spokojnie sobie myslal: dorosla byla, wiedziala co robi i mi nic do tego? Zadnych wyrzutow sumienia, zupelnie nic? 
A wracajac do tematu: faktycznie to co my nazywamy donosicielstwem jest dosyc sliskie i najchetniej trzymac sie postawy "nie moj cyrk, nie moje malpy", tylko, ze to z naszych pieniedzy sa sponsorowani tacy ludzie i dla tych, ktorzy sa naprawde w potrzebie moze w koncu zabraknac kasy w budzecie.
|

|

|
|
|
elmik25 |
Post #6 Ocena: 0 2011-12-01 19:17:44 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2009 Skąd: Stoke |
Cytat:
2011-12-01 19:08:22, Guylian napisał(a):
A wracajac do tematu: faktycznie to co my nazywamy donosicielstwem jest dosyc sliskie i najchetniej trzymac sie postawy "nie moj cyrk, nie moje malpy", tylko, ze to z naszych pieniedzy sa sponsorowani tacy ludzie i dla tych, ktorzy sa naprawde w potrzebie moze w koncu zabraknac kasy w budzecie.
I może wtedy nie będą rozdawać kasy na prawo i lewo. Zaczną bardziej to sprawdzać czy rzeczywiście Pani z 7-ką dzieci należy płacić za wielki apartament w centrum Londynu, bo dzieci mają bliżej do szkoły. Bo mnie też to wkurza.
.
|

|

|
|
badfish |
Post #7 Ocena: 0 2011-12-01 19:18:15 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2010 Skąd: Warszawa |
Cytat:
Domyslam, sie ze decyzja o wyludzaniu zasilkow jest decyzja samodzielna. Niemniej jednak decyzja o zgloszeniu tego procederu tez jest. Zglaszajacy byc moze chce uszczesliwic tylko i wylacznie siebie liczac, ze nie bedzie musial placic horrendalnie wysokich podatkow bo komus nie chce sie pracowac preferujac okradanie uczciwych podatnikow. [ Ostatnio edytowany przez: badfish 01-12-2011 19:19 ] Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie
|

|

|
|
czarnaelka |
Post #8 Ocena: 0 2011-12-01 19:19:11 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-07-2010 Skąd: portsmouth |
Cytat:
2011-12-01 18:04:29, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:
2011-12-01 17:43:26, AndrzejW napisał(a):
Dlaczego to ma być "później" a nie "wcześniej" - dzięki towjej pomocy?
A nie dociera do Ciebie że nie każdy chce być taki?
Za okupacji też można było sobie polepszyć i strzelić z ucha tego co tych niedobrych Żydów ukrywał(to wtedy nawet nie było przestępstwo ale zbrodnia)...
Niektórzy po prostu się takimi ludźmi/czynami brzydzą od pokoleń,a niektórzy to robią od pokoleń.Nie narzucaj innym swoich przekonań.
Ktoś chce kraść to kiedyś się na czymś wyłoży a ktoś inny chce żyć własnym życiem bez szpilenia komuś w talerz jak komornik w szafę
Komus ciezko pojac ,ze jedni zyja zgodnie z sumieniem "zglaszajac" wszystkie nieprawosci dla drugiego zycie w zgodzie z sumieniem bedzie mysl "pilnuj swojego nosa"..
Naleze do tej drugiej grupy to zostalam Czesia z Burakowa... WOW.A Ja durna myslalm ,ze kazdy ma prawo do wlasnych pogladow....Nie na MW ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) naturalna wibracja nie zabija...
|

|

|
|
znowu-ciupek |
Post #9 Ocena: 0 2011-12-01 19:20:08 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-12-01 19:08:22, Guylian napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Troche schodzimy z tematu, ale: czy gdyby (tylko teoretycznie!!! i nie daj Boze!) cos zlego stalo sie z ta kobieta tez bys spokojnie sobie myslal: dorosla byla, wiedziala co robi i mi nic do tego? Zadnych wyrzutow sumienia, zupelnie nic? 
Ofert pomocy było aż za dużo...
Gdybym zgłosił na policję a ona sie wyparła to wyszedłbym na debila.
Wzieła separację 6 lat temu i po roku wróciła bo nie chce być sama..
Mało nie kupiliśmy jej biletu,Latałem jak idiota po znajomych/nieznajomych żeby jakąś robotę przykręcić na start (a wiadomo dzisiaj załatwić cokolwiek komuś bez języka to nie taki hop siup) .Wszystko było gotowe ale na ostatnią chwilę sie rozmyśliła.
3lata wcześniej załatwiłem robotę jemu tutaj.Przyjechał na gotowe.
Robota czekała na niego (zmywak w Pizza Express ale bez języka i doświadczenia w żadnym banku dyrektora nie potrzebowali).Mieszkał u nas 3 tygodnie na Krzysia za darmochę,później załatwiłem mu po znajomości pokój (daliśmy kasę na depozyt i czynsz).Posiedział niecałe 2 miesiące wszystkiego do kupy i wrócił do kraju z niecałą stówą w kieszeni.Żonie pensa nie wysłał.Swoje niepowodzenie tłumaczył że Danka jest cwana bo przyjechała tu w dobrym czasie.
Ktoś ma jeszcze wątpliwości czy będe miał wyrzuty sumienia?
|

|

|
|
znowu-ciupek |
Post #10 Ocena: 0 2011-12-01 19:27:35 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-12-01 19:18:15, badfish napisał(a):
Cytat:
Domyslam, sie ze decyzja o wyludzaniu zasilkow jest decyzja samodzielna. Niemniej jednak decyzja o zgloszeniu tego procederu tez jest. Zglaszajacy byc moze chce uszczesliwic tylko i wylacznie siebie liczac, ze nie bedzie musial placic horrendalnie wysokich podatkow bo komus nie chce sie pracowac preferujac okradanie uczciwych podatnikow. [ Ostatnio edytowany przez: <i>badfish</i> 01-12-2011 19:19 ]
Pamiętaj że ten co kradnie jak się wyłoży to Ty za niego leżeć nie pójdziesz,zwracał z odsetkami też za niego nie będziesz.
Pracujesz,jesteś uczciwy,nie oszukujesz na podatkach to nie masz się czego obawiać.Możesz spać spokojnie...
Ten co kradnie nie śpi spokojnie...Zawsze ma świadomość że dzisiaj może się wyłożyć i nikt mu nie pomoże.
Jak zabraknie przestępców to będziemy mieli tysiące bezrobotnych policjantów,sędziów,prokuratorów i innych urzędników państwowych na utrzymaniu.
Jeden czort
|

|

|
|