Str 5 z 22 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-11-30 11:35:46 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-11-30 12:32:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-11-30 11:35:46, ie2ox4 napisał(a): Tak jak i rodzic powinien iść do więzienia razem z dzieckiem, którego wychował nieodpowiednio. A "rodzinne" brał! W dzisiejszych czasach gdy dzieci w zasadzie nie wolno wychowywać, bo to ingerencja w ich stan ducha i wolność, to "rodzinne" oznacza rekompensatę za te kilka mililitrów i chwilową pomroczność jasną ![]() ![]() ![]() Cytat: 2011-11-30 11:23:55, pmarcys1 napisał(a): Za to podpierdzielanie bedziecie sie w piekle smazyc! Jak tak mozna "strzelac z ucha"? Czy na tym forum wiekszosc pracuje w Policji lub podobnych sluzbach? Sa odpowiednie sluzby do kontrolowania i scigania tego typu oszustw, ale przy takiej pomocy z "zewnatrz" to ich praca polega tylko na odbieraniu i sprawdzaniu anonimowych informacji od zazdrosnych sasiadow i znajomych-nierzadko bylych partnerow lub dobrych znajomych i to w tym wszystkim jest najgorsze. Patrzysz przez pryzmat walki z komuną, każdy urzędas i władza to twój wróg. A w tym wypadku Benefity, czyli skarbonka skłądek społecznych, na ktore każdy płacący podatki się składa, jest dobrem wspólnym i należnym dla każdego. W tym całym dobrodziejstwie jest ten problem że nie wszysycy chcą się dorzucać do skarbonki, ale prawie każdy chce je dostać. To to samo jak gdy mieszka się w stadzie ludzi w jenym domu, zawsze znajdzie się taki co ciągle zapomina dorzucić się do papieru toaletowego, ale nie omieszka zapomnieć sobie wytrzeć tylek papierem toaletowym kupionym za pieniądze pozostałych współlokatorów. O podjadaczach z lodówki na razie sobie darujemy, przykład ![]() Więc nie widzę żadnego przeciwwskazania, by powiadomić kogo trzeba gdy taki jeden czy drugi, najzwyczajniej w świecie podkrada ten "papier" gdy nie ma do niego prawa. Tym sposobem jest mniejsze prawdopodobieństwo że pewnego dnia gdy zasiądziesz w świątyni dumania i będziesz sobie musiał wytrzeć tyłek prasą kolorową, bo ktoś za free pofolgował sobie za ciebie. Albo inny przykład, mieszkacie we dwoje, ale tylko jedno dokłada kasę na kupe, a drugie nie dość że nie dokłada, to i nie ugotuje i nie posprząta to jeszcze z tej kupy ciągnie ile się da. A ty oczywiście nic nie powiesz teściowej, bo to by było świństwo ![]() ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #3 Ocena: 0 2011-11-30 13:30:49 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2011-11-30 16:02:35 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
elmik25 | Post #5 Ocena: 0 2011-11-30 16:35:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2009 Skąd: Stoke |
Cytat: 2011-11-29 16:30:35, Poetka napisał(a): Mam do was prośbe, napiszcie czy powinnam zgłosić, że pewna osoba ( u mnie w pracy) pobiera nielegalnie benefity, tzn. dokładnie chodzi o to że państwo płaci mu za mieszkanie, ale on jest w trakcie rozwodu a żona mieszka z dzieckiem w Polsce ( od trzech miesięcy). Nie jestem donosicielką, ale on nigdy nie miał dla mnie litości, podcina mi korzenie ponieważ mu się postawiłam i nie pozwoliłam żeby mnie traktował jak szmate, tak robił ze swoją żoną. Gdyby on miał takiego haka na mnie nie zastanawiałby się ani chwili, naprawde kawał z niego skur..., traktuje kobiety strasznie:-Y Co robić? Jeżeli to zgłosić to gdzie? Panstwo placi mu za mieszkanie, czyli ktos mu te pieniadze przyznal. A skad Ty wiesz ze ten "kolega" nie skladal odpowiedniego pisma. Ze zona juz z nim nie mieszka, i zmniejszyli lub wycofali pieniadze dla niego? Piszez ze zona od trzech miesiecy jest w Polsce, wiec moze tyle to trwa. A nie zaraz pytanie jak to zrobic zeby mial pod gorke. .
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-11-30 16:55:58 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
AndrzejW | Post #7 Ocena: 0 2011-11-30 17:09:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-04-2007 Skąd: Grays |
Przeciez poinformowanie o "benefit fraud" spowoduje co najwyzej kontrole. Wiec jezeli kolega ma wszystkie papiery legalnie zalatwione to nie ma sie czego obawiac.
Reasumujac - Jak najbardziej popieram zgloszenie nawet jezeli jest tylko podejrzenie popelnienia przestepstwa. |
Post #8 Ocena: 0 2011-11-30 17:09:43 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2011-11-30 17:28:19 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
czarnaelka | Post #10 Ocena: 0 2011-11-30 17:34:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-07-2010 Skąd: portsmouth |
wlasnie jak koles kreci system to kiedys bedzie musial oddac...nie Wy!!Zauwazylam ,ze tutaj ciagle cos kluje w oczy...a to sasiedzi pala trawke ,ktos bierze benefty nielegalnie,dziecko sasiadow placze w nocy a Kowalski lotr jeden w obronie wlasnej strzelil kogos za mocno w tryby....Nie lepiej zyc swoim zyciem??!!
Dobrze ,ze Ja swoje problemy rozwiazuje sama i nie szukam tutaj porad...sa to madrosci dobre do poczytania nie do wdrazania w zycie.Sorry!!! [ Ostatnio edytowany przez: czarnaelka 30-11-2011 19:10 ] naturalna wibracja nie zabija...
|