Str 20 z 22 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-12-03 13:46:43 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #2 Ocena: 0 2011-12-03 13:57:30 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2011-12-03 13:46:43, sniper00 napisał(a): w sytuacji gdzie ktoś z Twoich najbliższych jest przestępca, stajesz między młotem a kowadłem...sam musisz dokonać oceny... jeśłi czyn uznasz za mało szkodliwy, korzystasz z prawa do nie zeznawania przeciw bliskim, jeśli uznasz za naganny będziesz zeznawał... Ja sam własnego brata w sądzie udupiłem...Nie chciałem iść na jego sprawę a jego najmimorda nachalnie mnie wzywał.W koncu dostałem wezwanie z adnotacją że jeżeli się nie stawię to zostanę doprowadzony.Skoro już się stawiłem to zostałem zapytany czy chcę skorzystać z prawa do odmowy zeznań.Stwierdziłem że korzystałem z niego do tej pory nie zjawiając się w sądzie.Skoro zmusiliście mnie to zeznam.No i zeznałem....Brachola papuga mało zawału nie dostał zawału...Okazało się że ktoś (mój ojczulek) podpisał osiadczenie że niby to brat oddał mi dług.Ośmieszyłem brata,zawaliłem jego prawnikowi plan.Zeznałem że nigdy nie widziałem tego dokumentu (to był ważny dowód w sprawie) a podpis na 99% gdyż nie jestem grafologiem jest ojca. Brat procesował się z byłym wspólnikiem a kasa o którą chodziło to był hajs który ode mnie pożyczył na wkład w ten biznes. Dla mnie nie ma koneksji rodzinnych.Jeżeli ktoś jest szmatą to fakt bycia rodzonym bratem nie jest tu żadną okolicznością łagodzącą. |
Post #3 Ocena: 0 2011-12-03 14:02:16 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #4 Ocena: 0 2011-12-03 14:15:28 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-12-03 14:02:16, sniper00 napisał(a): racje w czym? W przypadku gdy ktoś z rodziny popełnił przesytępstwo sami musimy zadecydować czy zeznajemy czy nie i zapewne zalezne to bedzie od ciężaru "zbrodni"... To, że odmówisz zeznawania przeciw rodzinie, wcale nie oznacza że nie bedziesz się brzydził mniej lub bardziej tym występkiem, od występku złodzieja spoza rodziny... biorąc pod uwagę że z rodziną najelpiej wychodzi się na zdjęciu, wcale mnie nie dziwi że zeznawałeś przeciw... Gdybym nie poszedł koledzy w niebieskich sweterkach by mnie i tak tam poholowali i jeszcze pewnie bym za to musiał zapłacic... Poszedłem i do dzisiaj chyba tego żałuje(mój tzw brat). Brat jest dla mnie frajerem (ojciec zresztą też) bo albo jesteś prawilnym obywatelem albo złodziejem (nie da się tego pogodzić).Jeżeli chcesz kraść to chociaż przestrzegaj kodeksu złodzieji (skoro już zdecydowałeś się nieprzestrzegać kodeksu karnego) a ten mówi że tylko frajer swojemu sanki zapnie A propos rodziny...Moja zaczyna się na najmłodszym synu a kończy na żonie(w kolejności od najmłodszego do najstarszego) za nich mógłbym nawet iść leżeć a reszta jak mówiłem ani ziębi ani parzy.Nie patrzę czy i co kręcą.Nie wnikam,nie pobieram z tego tytułu tantiem.Olewam jednym słowem.Nieważne;brat,szwagier czy sąsiada ciotki szwagra wujek [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 03-12-2011 14:33 ] |
marco_polo | Post #5 Ocena: 0 2011-12-03 14:38:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2010 |
ojej! ale się rozpętało! sami uczciwi na forum znaleźli się!
Płacę podatki i czy ktoś pobiera uczciwie benefity czy nie, od tego że doniosę - podatki mi nie zmniejszą! A skoro nie zmniejszą - to jaka różnica na co idą te podatki? Na polskie dzieci w Polsce czy na angielskich grubasów którzy dostają zasiłek bo są niezdolni do pracy z powodu otyłości? Sami tacy UCZCIWI że aż nie dobrze się robi! Tylko gdzie nie pracowałam - to wszędzie Polacy wynosili z pracy WSZYSTKO CO SIĘ DAŁO! Nawet taśmę samoprzylepną z magazynu! Wszyscy Polacy których znam przywożą z PL papierosy (ile się da!) i sprzedają! Jak to się ma do waszej "uczciwości"??? Przecież okradacie państwo Brytyjskie! Bo państwo zarabia na akcyzie!!!!! A do autorki wątku: skąd pewność ze pobierany housing benefit jest nielegalny? To ze zona wyjechała z dzieckiem, jeszcze nic nie znaczy. Skoro on tu pracuje, wynajmuje dom - to ma prawo do zasiłków. Zresztą i tak będzie musiał wszystko zwrócić jeżeli doliczą się że mu nie należało się. |
|
|
marco_polo | Post #6 Ocena: 0 2011-12-03 14:47:16 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2010 |
Zapraszam wszystkich "UCZCIWYCH" do wątku powyżej - Papierosy.
Proszę wypowiedzieć się jak to ma się do waszej "uczciwości". |
znowu-ciupek | Post #7 Ocena: 0 2011-12-03 14:55:24 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-12-03 14:47:16, marco_polo napisał(a): Zapraszam wszystkich "UCZCIWYCH" do wątku powyżej - Papierosy. Proszę wypowiedzieć się jak to ma się do waszej "uczciwości". Sumienie mam czyste bo nieużywane |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2011-12-03 15:04:40 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-12-03 14:47:16, marco_polo napisał(a): Zapraszam wszystkich "UCZCIWYCH" do wątku powyżej - Papierosy. Proszę wypowiedzieć się jak to ma się do waszej "uczciwości". Zapraszam do Specsavers, odpowiednia uwaga juz dawno sie pojawila w tamtym temacie.
Ada
|
Post #9 Ocena: 0 2011-12-04 14:49:01 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Fisolka | Post #10 Ocena: 0 2011-12-04 15:55:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2010 Skąd: Londyn |
I tak trzymaj!!!
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k