MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

Str 15 z 22

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Lenusia

Post #1 Ocena: 0

2011-12-02 22:00:28 (14 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Zostawię to bez komentarza,chyba czytasz bez zrozumienia.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Fisolka

Post #2 Ocena: 0

2011-12-02 23:42:05 (14 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Ja rowniez...
Przestepstwo jest przestepstwem.
Roznica jest taka, ze za powazne idziesz do wiezienia za mniej powazne musisz oddac co wziales nieslusznie i moze nie dodadza dodatkowej kary;-)
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWW

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2011-12-03 00:28:18 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Mam iść do sąsiadki na kawę...

i jak sasiadka pochwali sie, ze ukradla ta kawe, to tez spokojnie porozmawiasz o pogodzie pijac ta kawe.

Nikt nie mowi o zagladaniu komus przez firanki, ale jak bezczelnie sie chwali ze oszukuje, to mi np takie zachowanie przeszkadza, niezaleznie czy ida swieta, czy nie.
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2011-12-03 00:34:13 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-12-02 21:27:20, marianzwonsami napisał(a):
Ada Skarbie, nie badz taka, daj mi benefita... :-P Bo jak nie dasz z wlasniej, nie przymuszonej woli to ukradne! :-]

serdecznosci,

Mi nie ukradniesz, bo nie mam. Mam to szczescie, i garba na dowod ;-), ze praca moge swoje dochody osiagnac, a jesli mnie nie stac na natychmiastowe zachcianki, to oszczedzam. Interesuje mnie rowniez na co wydawana jest czesc pieniedzy/podatki, na ktore ja pracuje. Mam jeszcze wieksze szczescie, ze moje dzieci tez bardziej cenia sobie satysfakcje z owocow swojej pracy, niz cwaniakowanie jak wykorzystac system.

Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Lenusia

Post #5 Ocena: 0

2011-12-03 05:44:15 (14 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Tak a świstak siedział i zawijał je w te sreberka ... najpierw by oskarżyć trzeba mieć na to dowody. A my nie jesteśmy od ścigania przestępców,od tego są odpowiednie służby. Każdy robi to co lubi. Czy to coś złego,że ktoś na tym forum ma inne zdanie? Ja widocznie mam więcej rzeczy do roboty i ciekawsze życie rodzinne bo nie interesuję się co kto ma. I tyle w temacie.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #6 Ocena: 0

2011-12-03 08:23:26 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #7 Ocena: 0

2011-12-03 08:35:49 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #8 Ocena: 0

2011-12-03 08:56:26 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2011-12-03 10:01:00 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2011-12-03 08:56:26, sniper00 napisał(a):
ie2ox4 bzdury piszesz... czym innym była pomoc systemowi totalitarnemu nastawionemu z góry na eksterminację pewnych nacji, a czym innym jest przestrzegania prawa ustanowionego przez demokratycznie wybrane rządy, przez ich obywateli, skoro ludzie zgodzili się na takie prawo, że złodzieja benefitów należy rozliczyć z tego co ukradł, to Twoim zakichanym obowiązkiem, jest pomóc policji/sądom/urzędom w udzieleniu informacji, jeśli wiesz, że ktoś łamie prawo... to nie kapowanie jak za okupacji czy zaborów, to społeczeństwo obywatelskie, gdzie każdy obywatel, ma swój wkład w kształtowanie otoczenia... idąc waszym torem myślenia, równie dobrze mógł bym nie zgaszając popsutej lampy ulicznej, po co, przecież winny być służby, które każdego dnia sprawdzają tysiące lamp, czy świecą o zmierzchu, sprawdzają też każdą najmniejszą dziurę w chodniku czy ulicy... z jednej strony chcecie ograniczenia ilości służb, urzędników, z drugiej, nie chcecie sami pomóc państwu, w przymuszeniu ludzi, którzy łamią prawo do dostosowania się do zasad współżycia w społeczeństwie...

Mogę się podpisać pod tą opinią.
@ie2ox4
Głupoty piszesz. Ktoś Ciebie również z tego okrada, bo na to płacisz. Niech państwo płaci to osobom, którym się to należy, mi to zwisa. Jednak zawsze będę stanowczo przeciwny okradaniu mnie i innych z naszych podatków.
Jakaś "inteligentna" pani napisała, że kilkaset funtów nie robi różnicy. Może i nie, ale pomnóżmy to przez milion i różnica jest z***. Przeciętny roczny benefit nie wynosi bynajmniej kilkaset funtów, więc rocznie są tą drogą kradzione setki milionów funtów, które można przeznaczyć na jakiś pożyteczny cel.
Jak można to wszystko porównywać do donoszenia na Żydów, czy AK? Takie porównanie to jest po prostu überdebilizm. Powtarzam, ktoś nie rozumie budżetu, to jego problem, ale niech przynajmniej nie pisze głupot. Dzisiaj kradnie X ludzi, za 10 lat x*3 i pójdziesz na emeryturę w wieku 75 lat, płacąc VAT w wysokości 40% Przecież pieniądze na nadmiernie obciążony budżet się nie wyczarują, więc zapłaci za to KAŻDY.

Dla zainteresowanych:

Tam też nikogo to nie obchodziło. Przynajmniej do tej pory. Jaki się z tego syf zrobił, wszyscy wiemy. Pensje idą ostro w dół, a VAT w górę. Skończy się też krótki tydzień pracy.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 03-12-2011 10:16 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2011-12-03 10:49:50 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 15 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,