MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

Str 14 z 22

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Lenusia

Post #1 Ocena: 0

2011-12-02 20:11:36 (14 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Tak was czytam i oczom nie wierze! Co was obchodzi co kto ma,za co,a skąd itd. Nie macie co innego do roboty? Co mnie obchodzi kto bierze benefity a kto nie,kto oszukuje a kto nie.
ten co oszukuje to jego sprawa. A kto chce kablować to dla mnie porażka. Nie macie swoich problemów? Dbajcie o swoje rodziny,o swoje dochody,o swoją pracę a was obchodzi co się dzieje u sąsiada!
Myślałam ,że ten temat zakończy się po 2-3 stronach a ona się ciągnie jak guma w gaciach ;)
Ludzie święta idą ... zajmijcie się czymś pożytecznym a nie kablowaniem. Ten co oszukuje w końcu przyjdzie mu za to zapłacić.
Już mam odpowiedz na pytanie dlaczego Polak Polakowi wilkiem i dlaczego jesteśmy dla siebie tacy be. Zamiast się wspierać,pomagać sobie wzajemnie to nóż wbijacie co niektórzy :(
Jakbyście mieli pozwolenie na broń chyba pozabijalibyście się o funta. Opamiętajcie się,bo co niektórych postów czytać się nie da.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2011-12-02 20:18:39 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
ten co oszukuje to jego sprawa

Nie, to nie jest tylko jego sprawa, chyba ze oszukuje tylko samego siebie.

W tych przypadkach oszukuje rowniez ciebie, mnie i wszystkich innych.

Nie widze zwiazku pomiedzy nadchodzacymi swietami a dyskusja o wyludzaniu...czyzby ogloszono amnestie na ten czas dla przestepcow?

Co mnie obchodzzi? To, ze z moich rowniez podatkow wole jak korzystaja ci, ktorym to jest naprawde potrzebne, osoby chore, niepelnosprawne, osoby ktorym zycie dostarczylo nieszczescia nie ze swojej winy.

Wydawaloby sie proste do zrozumienia...

Ciekawe, czy jesli ucieliby zarobki wszystkim po polowie zeby zalatac dziure w skarbie panstwa, to tez powiedzialabys ze cie to nie obchodzi, jak ta dziura zostala zrobiona przez oszustow?
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Lenusia

Post #3 Ocena: 0

2011-12-02 20:54:39 (14 lat temu)

Lenusia

Kobieta

No chyba my nie jesteśmy od tego by szukać oszustów. Ludzie kombinowali,kombinują i będą kombinować. Nie zbawimy świata, nie zmienimy od razu wszystkich ludzi.
Mnie nie obchodzą inni,co mają inni a czego ja nie mam. Nie obchodzi mnie kto z kim śpi i ile ma benefitów. Mam swoje życie,swoje problemy i dzieci,które chcę wychować na porządnych ludzi.
Wiele osób zawyża swoje dochody,chwali się po co robić aferę gdzie pózniej okaże się ,że oskarżyliśmy kogoś bez podstaw.
Kto oszukuje prędzej czy pózniej wpadnie.
A szukać oszustów zacząć trzeba od góry od tych co rządzą. Bo ci zawsze łatają dziury od najbiedniejszych od osób niepełnosprawnych,emerytów czy rodzin z dziećmi.
Sama świata nie zmienisz,dlatego wolę zajmować się swoimi sprawami i zarabiać niż brać i siedzieć z tyłkiem na fotelu.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2011-12-02 21:11:15 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

To nastepnym razem zamiast isc do pracy, powiem poszkodowanemu, ze swiata nie zbawie, ponoc kazdy powinien sie zajmowac tylko samym soba, i niech wiecej glowy nikomu nie zawraca.

Jest cos takiego, jak zanikajace jak widac poczucie odpowiedzialnosci, pewnie juz niezbyt modne, za to w jakim spoleczenstwie zyjemy.

Po co rowniez pomagac innym, lepiej sie zajac tylko soba.

Pozniej ludzie sie dziwia, ze nie wiedza jak sasiad ma na imie, dzieci nie wiedza co dobre a co zle...gdzies zagubily sie podstawowe zasady zycia w spoleczenstwie.

Narzekania tyle na pokolenie nastolatkow, a niby skad maja brac przyklad, jak nie z doroslych, ktorzy twierdza, ze nic wiecej niz poza tym co pod nosem jest wazne.
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Fisolka

Post #5 Ocena: 0

2011-12-02 21:18:10 (14 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Lenusia... to jest takie samo przestepstwo jak zwykla kradziez!
Jesli ktos by Cie okradl z oszczednosci albo rzeczy na, ktore ciezko pracowalas a twoj sasiad powiedzialby ,ze on widzial kto i kiedy ale go nie obchodzi kto skad i ile ma.

Powiedzial dokladnie to samo co ty...s sumie nie bedzie sie z innymi o funta zabijal...

W koncu to nie jego okradli!:-]
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWW

Lenusia

Post #6 Ocena: 0

2011-12-02 21:19:26 (14 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Chyba mnie nie rozumiesz. Imię sąsiada to nie to samo co siedzieć mu w portfelu.
Mam iść do sąsiadki na kawę i co szperać jej po szafach,bawić się w detektywa?
Sorry,ale wolę pogadać o pogodzie niż zajmować się jako szpieg by znalezć coś co nie legalne by go podkablować. To nie dla mnie. Każdy robi to co lubi. Każdy żyje według swojego sumienia.

Tak sobie przypomniałam będąc ostatnio z najmłodszym dzieckiem na play grupie słysząc jak grupa kobiet dyskutowała kto,z kim,gdzie i ile ma. Zastanawiałam się co ja tam robię. Nie lubię takich sytuacji,bo niewinna plota może skrzywdzić niewinną osobę.
Może spadłam z kosmosu,ale to nie dla mnie.

Wyraziłam tylko swoje zdanie,a każdy robi jak uważa. Jesteśmy dorośli i niech każdy odpowiada pozniej za swoje czyny.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Lenusia

Post #7 Ocena: 0

2011-12-02 21:25:56 (14 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Cytat:

2011-12-02 21:18:10, Fisolka napisał(a):
Lenusia... to jest takie samo przestepstwo jak zwykla kradziez!
Jesli ktos by Cie okradl z oszczednosci albo rzeczy na, ktore ciezko pracowalas a twoj sasiad powiedzialby ,ze on widzial kto i kiedy ale go nie obchodzi kto skad i ile ma.

Powiedzial dokladnie to samo co ty...s sumie nie bedzie sie z innymi o funta zabijal...

W koncu to nie jego okradli!:-]

Moim zdaniem to nie to samo. Kradzież,pobicie a jestem świadkiem to co innego. A pieniądze? Jak udowodnić,że sąsiad ma za dużo? Musiałabym siedzieć w jego dokumentach.
Bo ludzie się chwalą jak już pisałam. Wiecie co najgorsze,co najbardziej mnie irytuje? Gdy nowo poznana osoba pyta mnie ile zarabiam. Czy to naprawdę takie ważne?

Wychodzi na to,że jestem dziwną osobą. No,ale cóż nie możemy być wszyscy tacy sami ;-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #8 Ocena: 0

2011-12-02 21:27:20 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Fisolka

Post #9 Ocena: 0

2011-12-02 21:56:05 (14 lat temu)

Fisolka

Kobieta

....kiedy nas okradaja to jest kradziez!
Kiedy nie nas...to juz nie jest kradziez...
A jak sadzisz jak zlodziej straci zrodla z ktorym kradl dotychczas to sadzisz, ze bedzie mial skrupuly ukrasc od Ciebie ???

Nie widze powodu aby przestepstwa nie nazywac przestepstwem.

Moze dlatego, ze mnie nowo poznane osoby jak rowniez dawno poznane nie pytaja o zarobki....moze taki rejon:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWW

Fisolka

Post #10 Ocena: 0

2011-12-02 21:58:23 (14 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Tu nie chodzi o to ile ma sasiad ale czy okrada kogos bezposrednio lub posrednio aby to miec!
Bezprawne pobieranie benefitow to przestepstwo a jesli masz watpliwosci to zadzwon na policje i zapytaj!:-]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWW

Strona 14 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,