Str 4 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-09-28 13:29:47 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
minnie | Post #2 Ocena: 0 2012-09-28 13:41:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-08-2012 Skąd: to tu to tam |
Dzięki. Właśnie problem jest bo zgłaszałam ustnie. No cóż zrobie zdjęcia, pójde do CAB. I na dodatek wyśle poleconym wypowiedzenie z dokładnym opisem dlaczego. A i tak w październiku się wyprowadze, bo nie będziemy mieszkać w takich warunkach.
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2012-09-28 14:36:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To stracilas 3 miesiace zycia. Moglas zglosic stan mieszkanie do Environmental Health w Twoim urzedzie. Szkoda, ze nie napisalas na forum wczesniej albo nie zrobilas search. Wszystko to bylo juz tutaj wielokrotnie walkowane i opisywane w szczegolach.
Teraz albo stracisz to, co wplacilas w zwiazku z wynajeciem nowego mieszkania albo poniesiesz koszty zwiazane z zerwaniem umowy w starym mieszkaniu. I pamietaj na przyszlosc, nic nie zalatwia sie na gebe, wszystko na pismie. Carpe diem.
|
minnie | Post #4 Ocena: 0 2012-09-28 14:48:57 (13 lat temu) |
Baba mądra po szkodzie. Przeprowadzić i tak się przeprowadzimy. Tak to jest jak się ufa, ale to nic. Tylko moja shorthold umowa jest tak short, że nic nie pisze jakie są konsekwencje jak chce się wcześniej wyprowadzić. Jutro ma przyjść ekipa i zacząć naprawy. Ale nie mam jeszcze tego dokumentu że ktoś będzie od nich, a o ile mi wiadomo powinnam być poinformowana na 24 godziny wcześniej.
|
PaniDomu | Post #5 Ocena: 0 2012-09-28 14:53:58 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-09-2011 Skąd: London |
Cytat: 2012-09-28 12:02:33, minnie napisał(a): Witam! Mam wielki problem z moim landlordem. Zgłosiliśmy mu, że kuchnia jako pomieszczenie nie nadaje się do użytkowania, obiecał ze zajmie się tym. Oczywiście nadal nic nie jest zrobione, więc pare tygodni temu powiedzieliśmy mu szczerze ze szukamy innego domu, zgodził się tylko musimy dać miesięczne wypowiedzenie. Wszystko ok. Znaleźliśmy fajny flat, przeszliśmy wszystkie formalności. Daliśmy depozyt, żebyśmy mieli pewne, ze nasze. Chcemy dać landlordowi wypowiedzenie, a on że go nie przyjmie bo nasza umowa kończy się w grudniu i do grudnia musimy płacić. Proszę o porade co mogę zrobić w tej sytuacji, gdzie się zgłosić żeby ktoś nam pomógł, chyba ma znaczenie to że my jedzenie musimy trzymać w sypialniach bo w kuchni nie można? Moja porada juz jak "musztarda po obiedzie" ale moze na przyszlosc sobie zapamietasz: powinniscie wyslac do landlorda list z zadaniem aby zrobil remont kuchni w ciagu okreslonego czasu i poprosic o jego odzew w ciagu np. tygodnia. Jezeli sie nie odezwie wyslac kolejny list z ostrzezeniem, ze jezeli problem kuchni bedzie nie zalatwiony natychmiast to zglosicie to do lokalnego councilu. Wszystkie listy wysylac poleconym. I nawet gdyby landlord i tak to olal, to teraz przynajmniej byscie mieli jakies dowody, ze musicie sie wyprowadzic przed koncem umowy ze wzgledu na niebezpieczny dla zdrowia stan mieszkania. A teraz jak zerwiecie umowe to moze to byc podstawa do nieoddania Wam depozytu. A w CAB-ie to za wiele Wam nie pomoga. Szkoda czasu. Jak znam zycie to dadza Wam kartke z numerami telefonow, zeby dzwonic do innych organizacji. Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie
|
|
|
minnie | Post #6 Ocena: 0 2012-09-28 15:13:24 (13 lat temu) |
Teraz już wiem, ale z żadną wcześniejszą agencją nie było problemu. I to mnie zgubiło. Tylko podczas pierwszej rozmowy czemu wprowadził nas w błąd że wystarczy m-czne wypowiedzenie. Jakbym wiedziała że mam siedzieć do grudnia to inaczej bym to załatwiała. Ale wszyscy mówili że wcześniej czy później rodak za granicą Cie wy....kocha bez mydła.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2012-09-28 16:05:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Wystarczy miesiecznie wypowiedzenie, po tym jak uplynie okres 6 miesiecy AST. AST (Assured Shorthold Tenancy) nie przewiduje zerwania umowy w ciagu tych pierwszych 6 miesiecy. Wszystkie break clause dotycza okresu po 6 miesiacach.
Takze to wszystko bedzie Cie troche kosztowac. Jesli landlord nie zgadza sie na wczesniejsze zerwanie umowy, to moze Cie obciazyc kosztami znalezenia nowego najemcy oraz bedziesz musiala placic do czasu, az ktos inny nie wprowadzi sie. Bardzo zle rozegrana sprawa. Zdarza sie. Carpe diem.
|
adamos76 | Post #8 Ocena: 0 2012-10-31 21:04:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: reading |
witam podepne sie pod temat mam podobny problem tyko u mnie dach cieknie jest damp i grzyb landdrold zmywa mnie juz 6 miesiecy nadodatek podniosl mi czynsz . Dom jest wynajmowany przez agencje ktora rozklada rece nadodatek jutro konczy mi sie kontrakt na dom i nie mam zamiaru placic i odnawiac kontraktu zanim nie zostana naprawione usterki dodam ze wszystko mam na pismie z zdjeciami takze byl wczoraj Environmental Health.Z nieplaceniem doradzili mi znajomi tylko nie wiem czy to dobry pomysl?
|
alewariat123 | Post #9 Ocena: 0 2012-10-31 21:11:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-10-2012 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2012-10-31 21:04:03, adamos76 napisał(a): witam podepne sie pod temat mam podobny problem tyko u mnie dach cieknie jest damp i grzyb landdrold zmywa mnie juz 6 miesiecy nadodatek podniosl mi czynsz . Dom jest wynajmowany przez agencje ktora rozklada rece nadodatek jutro konczy mi sie kontrakt na dom i nie mam zamiaru placic i odnawiac kontraktu zanim nie zostana naprawione usterki dodam ze wszystko mam na pismie z zdjeciami takze byl wczoraj Environmental Health.Z nieplaceniem doradzili mi znajomi tylko nie wiem czy to dobry pomysl? A wiec konczy Ci sie jutro umowa proponowal bym Ci zmienic mieszkanie co mozesz zrobic w przeciagu jednego dnia to nei jest taki wielki problem...ok teraz naprawi Ci dach ale za tydzin znowu cos bedzie nie tak i bedziesz czekal kolejne szesc miesiecy..bezsens...tak dokladnie tak nie plac jestem tego samego zdania...mimo wszystko ze dom byl najmowany przez agencje a masz zdjecia to jestes czysty i nic Ci nie zrobia bo po prostu byles nie zadowolony z nie dotrzymania warunkow umowy w ktorej jest zawarta informacja za co odpowiada landlord.. |
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2012-10-31 21:29:21 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-10-31 21:04:03, adamos76 napisał(a): witam podepne sie pod temat mam podobny problem tyko u mnie dach cieknie jest damp i grzyb landdrold zmywa mnie juz 6 miesiecy nadodatek podniosl mi czynsz . Dom jest wynajmowany przez agencje ktora rozklada rece nadodatek jutro konczy mi sie kontrakt na dom i nie mam zamiaru placic i odnawiac kontraktu zanim nie zostana naprawione usterki dodam ze wszystko mam na pismie z zdjeciami takze byl wczoraj Environmental Health.Z nieplaceniem doradzili mi znajomi tylko nie wiem czy to dobry pomysl? Kontraktu nie musisz odnawiac, automatycznie przechodzi na nieograniczony czasowo, musisz dac miesiac wypowiedzenia (a wlasciciel musi dac ci dwa miesiace). Jak nie masz na tyle nadzieji zeby sprawdzic czy wizyta E/H pogoni wlasciciela do napraw, to szukaj nowego lokum, jak pisalam potrzebujesz tylko dac wlascicielowi znac na miesiac wczesniej ze sie wyprowadzasz, wg dat platnosci, czyli jak placisz powiedzmy 1-ego, to jutro musisz mu dac wymowienie ze sie 1/12/12 wyprowadzasz. Jak wypowiedzenie wreczysz 10/11/12 a placisz zwykle 1-ego kazdego miesiaca to bedziesz musial placic do 1-ego stycznia. Jak koledzy dadza ci dach nad glowa i oplaca pozniejsze problemy, to mozesz sie stosowac do ich porad. To, ze ktos lamie zasady, nie oznacza ze daje to przyzwolenie na lamanie zasad wobec niego.
Ada
|