MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wilgoć i grzyb w mieszkaniu. Prawa najemcy. POMOCY!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 10 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-11-24 13:12:37 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-11-24 16:57:03 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2011-11-24 18:00:42 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Najwyrazniej urzednik nie jest rzetelny i nic nie stoi na przeszkodzie, zebys wyrazila swoje niezadowolenie na pismie. Mozesz zlozyc skarge na postepowanie urzednika, zaznaczyc ze odnioslas wrazenie, ze dobrze sie zna z wlascicielem i nie byl obiektywny.

Wlasciciel musi zapewnic zastepcze lokum na czas, gdy mieszkanie nie nadaje sie do zamieszkania. Ale skoro on mowi, ze woli dac wymowienie, to pewnie pozbedzie sie Ciebie, zamaluje znowu sciany i poszuka nastepnego nieswiadomego.

Sama widzisz, ze jedyna opcja to wyprowadzka, bo od wlasciciela nic nie wycisniesz. Podreperujesz budzet i poszukasz czegos suchego.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-11-24 18:10:18 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-11-24 18:14:37 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2011-11-24 18:21:08 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-11-24 18:10:18, kasienka0002 napisał(a):
P.S. Kilka minut temu landlordowie znowu u mnie byli. Tym razem z gościem z sądu, żeby wręczyć mi 2-miesięczne wypowiedzenie. Powiedziałam, że nie trzeba, bo zaplanowałam wyprowadzkę już na początek grudnia. Sprawiłam im tym radość.

Gość z sądu pytał o zaległy czynsz, umówiłam się, że dam mu go jutro, bo sam po niego przyjdzie.

Ale skargę i tak napiszę, skoro mam prawo, żeby oszczędzić następnym lokatorom (pewnie też Polakom lub Litwinom, bo tylko tacy tu mieszkali przede mną).

Trochę dziwi mnie ten pośpiech landlordów. Czyżby się czegoś bali?

Nie rozumiem skad nagle wzial sie ktos z sadu? Odbyla sie sprawa o zalegly czynsz?

Masz dane tej osoby z urzedu gnimy, i z "sadu"?
Ada

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2011-11-24 18:23:48 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jakas szopke robia Ci Twoi wlasciciele. Nie potrzeba nikogo z sadu, zeby wreczyc wypowiedzenie. Po prostu daje sie je osobiscie lub wysyla poczta i po sprawie.

To moze ustal na pismie, kiedy sie wyprowadzasz, zeby potem sie nie okazalo, ze zalegasz za czynsz do daty wypowiedzenia danej przez wlasciciela. Dal Ci poprawne 2 miesiace wypowiedzenia zapadajace dzien przed platnoscia czynszu?

Napisz pismo, ze ustalacie z wlascicielem, ze rozwiazecie umowe za zgoda obu stron i opuscisz lokal tego i tego dnia i zaplacisz do tej daty i wlasciciel nie bedzie mial do Ciebie roszczen finansowych po tej dacie. Daj mu to do podpisania. To jakis cwaniak, ktory bedzie potem krecil jak sie da, jak przyjdzie co do czego.

Najwyrazniej pan probuje Cie zastraszyc mowiac, ze przyszedl ktos z sadu dac Ci wypowiedzenie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-11-24 18:25:35 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2011-11-24 18:25:43 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

widac, ze panowie tworza zgrany duet i zapewnie nie pierwszy raz taki numer wywijaja...

po pierwsze: czy masz wizytowke owegoz 'oficera'?
po drugie: jak sie sama wyprowadzisz, to council Ci nie pomoze, bo zostaniesz bezdomna na wlasne zyczenie...
po trzecie: w zaleznosci od opinii EH, mozesz nie dostac depozytu - podstawa bedzie zaniedbanie mieszkania itp.
po czwarte: czekaj na opinie EH (powinnas dostac w ciagu dwoch-trzech tygodni), masz prawo odwolac sie od niej
po piate: zloz skarge do council'u na zachowanie inspektora - do tego potrzebna wizytowka

ps. trzeba bylo brac ten list/wypowiedzenie!

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 24-11-2011 18:28 ]

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2011-11-24 18:25:50 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Z sądu?

chyba właściciel sobie jaja z Ciebie robi...

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,