MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Agencja wymaga tenants conents insur

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2011-10-12 22:48:35 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-10-12 21:08:56, krakn napisał(a):
A tak z ciekawosci to ciekawe dlaczego tego wymagaja?
Co ono zawiera takiego gdzie intetes ma landrood?

Na stronie Landlordzone jest wyjasnione co niby moze pokrywac ubezpieczenie wynajmujacego:

http://www.landlordzone.co.uk/Insurance/insurance.htm

"With a good tenants insurance policy the tenant is insured for, for example:

Burglary and theft of own possessions - up to £30,000.
Damage to the property caused by the tenant, such as allowing the bath or shower to overflow or leaks from the washing machine - this type of thing can cause very expensive damage in upper floor flats where water cascades through the building.
Accidental or malicious damage to the landlord's fittings, equipment and furnishings etc."

Wydawalo mi sie, ze jak cos sie zniszczy specjalnie, to zadne ubezpieczenie nie wyplaci odszkodowania. Tak samo jak w wielu polisach jest informacja, ze jesli cos zostanie zniszczone przez ubezpieczenego lub jego rodzine, to tez nie wyplaca nic.

Dalej:
"The policy protects the tenant's security deposit against all accidental damage to the landlord's property for a surprisingly inexpensive premium. For example, a serious stain on a light carpet may mean the carpet's total replacement which would usually take the whole of the tenant's deposit. With insurance cover the tenant's deposit is safe."

Nie widzialam takich polis, wiec trzebaby je dokladnie przeczytac i przeanalizowac. Ja nie mam accidental cover.

Nie mniej nie wydaje mi sie, zeby wlasciciel lub agencja mogly narzucic prawnie wykupienie polisy. Zreszta wynajmujacy moze kupic polise i anulowac ja w ciagu 14 dni.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,