MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Landlord odcina mi wode

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karina32

Post #1 Ocena: 0

2011-08-22 15:44:27 (14 lat temu)

karina32

Kobieta

Z nami od: 03-02-2011

Witam
Moj problem polega na tym że dwa tygodnie temu powinnam zaplacic czynsz - jednak mam maly poslizg i czekam na pieniadze. Opoznienie potrwa jeszcze ok 2 tyg. Dzisiaj dostalam kartke od mojego landlorda ze jesli nie zapłace to zakręci mi wode - właśnie w tej chwili to zrobił. Możecie mi coś poradzić. dziękuję.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2011-08-22 15:47:33 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

tylko dogadac sie z landlordem... a ile mozesz miec 'poslizgu' na umowie? standardowo jest chyba 2tyg...

Do góry stronyOffline

artur1222

Post #3 Ocena: 0

2011-08-22 15:47:47 (14 lat temu)

artur1222

Z nami od: 07-08-2007

hej, wyjdz z domu i sobie ja odkrec.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2011-08-22 15:47:50 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Obowiazkiem wlasciciela jest wywiazywanie sie z umowy i nie moze CI odciac wody czy odlaczyc pradu. Moze dac Ci wymowienie z zachowaniem odpowiedniego okresu wypowiedzenie, ale nie moze Cie w taki sposob przesladowac. Potem moze dochodzic pieniedzy przed sadem, po eksmisji.

Sprobuj zadzwonic do http://www.shelter.org.uk/ i zapytac sie co masz robic w takiej sytuacji.

Nie wiem czy policja Ci pomoze. Kiedys czytalam na forum, ze jak wlasciciel odlaczyl prad, to policja przyjechala i kazala mu wlaczyc.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

artur1222

Post #5 Ocena: 0

2011-08-22 15:49:05 (14 lat temu)

artur1222

Z nami od: 07-08-2007

hej, wyjdz z domu i sobie ja odkrec.

Do góry stronyOffline

karina32

Post #6 Ocena: 0

2011-08-22 16:00:49 (14 lat temu)

karina32

Kobieta

Z nami od: 03-02-2011

Daleka jestem od wzywania policji i robienia awantury, ale mieszkam tu rok i pierwszy raz mam taka sytuacje. Na umowie mam 2 miesiace wypowiedzenia z jego strony i miesiac z mojej.
Sama dala bym rade bez wody do czasu gdy dostane pieniadze ale mam małe dzieci.
Dwa miesiace temu zglosiłam mu że mi pralka wysiadła - i oddzewu zero - wiec jeżdże sobie do pralni i czekam...

artur1222 jak to mam zrobic?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-08-22 16:01:18 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clowni

Post #8 Ocena: 0

2011-08-22 16:21:16 (14 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

Zawor do wody jest na zewnatrz domu w chodniku, pod taka okragla pokrywa z napisem 'water'. Zazwyczaj przed posesja.
"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2011-08-22 16:23:59 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mysle, ze landlord po prostu zakrecil kurek z woda do danej nieruchomosci. Tym sposobem lamie prawa swojego lokatora. Dlatego proponuje zadzwonic do Shelter i zapytac sie ich jak postepowac w takiej sytuacji. Zakrecajac wode czyni nieruchomosci nie nadajaca sie do zamieszkania i powinien Ci zapewnic inne mieszkanie.

Mozesz jeszcze zadzwonic do urzedu/councilu i porozmawiac z dzialem, ktory zajmuje sie prywatnym wynajmem, Housing Department itp. Tez powinni Ci poradzic.

Znalazlam jeszcze info, ze mozesz kontaktowac sie z Environmental Health officer w swoim urzedzie, bo odlaczenie wody w przypadku, gdy sa dzieci powoduje Health Issue.

Poza tym odlaczenie wody jest criminal offence, a dokladnie jest to harassment czyli przesladowanie/molestwowanie wedlug strony z poradami dla konsumentow:

"The criminal offence of harassment is committed if the landlord:-

• Behaves in a way intended to interfere with the peace or comfort of the residential occupier, or members of his family; or

• Persistently withholds or withdraws services which the residential occupier reasonably requires to occupy the premises as his home; and

• Knows, or has reasonable cause to believe, that his conduct is likely to make the residential occupier leave the premises, or not use part of them, or not use services the tenant is entitled to use, or not try to exercise the right to use those premises or services. "

Czyli mozesz zadzwonic na policje.

Link do zrodla: http://www.consumeractiongroup.co.uk/forum/showthread.php?116385-Shorthold-Tenancy-posession-eviction-and-notice

Co do pralki, to musisz ruszyc sprawe na pismie, Bezczynnosc nic nie zmieni, mozesz czekac do konca zycia.

Tu jest artykul o naprawach w przypadku prywatnego wynajmu i procedurze postepowania:

http://england.shelter.org.uk/get_advice/repairs_and_bad_conditions/repairs_in_private_lets
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

GRZEGORZ69

Post #10 Ocena: 0

2011-08-22 16:31:09 (14 lat temu)

GRZEGORZ69

Mężczyzna

Z nami od: 29-10-2009

http://www.direct.gov.uk/en/index.htm
tutaj znajdziesz wszystkie przepisy na ten temat,co do odciecia wody,pradu,gazu nie ma takiego prawa,ale jezeli z nim zaczniesz wojne to masz wielki problem,ja ze swoim landlordem proadze wojne od 6 miesiecy,moja racja jest potwierdzona dowodami,opiniami bieglych oraz lekarzy,ale cinko to widze,oni zawsze maja racje.Idz z nim na ugode i szukaj nowego mieszkania,gwarantuje ze zadna instytucja w Anglii ci nie pomoze,wszystko jest tylko ladnie napisane jak to dba sie o rodzine,ale przyjdzie ci prosic o pomoc to wiem z wlasnego doswiadczenia,licz na siebie.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,