MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aisuga

Post #1 Ocena: 0

2011-08-04 18:53:41 (14 lat temu)

aisuga

Kobieta

Z nami od: 09-02-2010

Od paru lat w moim miasteczku stoi dom w ktorym nikt nie mieszka. Ostatnio sie zainteresowalam, a ze brama byla otwarta weszlam sobie poogladac. I zakochalam sie:) Calkowicie odremontowany, wszystko nowiutenkie, duzy ogrod, garaz i wokolo wysokie drzewa (czytaj: zero wscibskich sasiadow).
Zaczelam grzebac i dowiedzialam sie, ze ostatnia transakcja kupna/sprzedazy przeprowadzona byla w listopadzie 2007r. Odkad pamietam to nigdy tam nikt nie mieszkal, nie ma ani znaku na sprzedaz ani na wynajem.
Zastanawiam sie po co ktos by kupowal dom (podana cena 250tys) zeby stal pusty od tylu lat. Zadne racjonalne wyjasnienia nie przychodza mi do glowy.
Mam adres oficjalnego wlasciciela (wg land registry) ale posiadlosc pod tym adresem zostala sprzedana w czerwcu br. Nie wiecie czy oznacza to, ze moj poszukiwany wlasciciel wlasnie kupil druga posiadlosc (adres ktory dostalam jest aktualny) czy ja wlasnie sprzedal ( i nie ma obowiazku auktualniac swoje danych w land registry co do innej nieruchomosci)?
Napalilam sie strasznie na ten domek i mam zamiar skontaktowac sie z wlascicielem.
Zastanawiam sie jednak jakie sa powody, ze nikt tam nie mieszkal?
Macie jakies pomysly?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kampinos

Post #2 Ocena: 0

2011-08-04 19:03:52 (14 lat temu)

kampinos

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2011

pomysly..?
no wiesz ,Templariusze,rycerze okraglego stolu ,bestia ..takie tam:))

Do góry stronyOffline

ela_42

Post #3 Ocena: 0

2011-08-04 19:13:52 (14 lat temu)

ela_42

Kobieta

Z nami od: 21-06-2007

pomysly..., moze jakas klatwa wisi nad tym domem :) czemu nie?

Do góry stronyOffline

aisuga

Post #4 Ocena: 0

2011-08-04 19:19:16 (14 lat temu)

aisuga

Kobieta

Cytat:

2011-08-04 19:13:52, ela_42 napisał(a):
pomysly..., moze jakas klatwa wisi nad tym domem :) czemu nie?

Tez mi to przyszlo do glowy, ale to raczej malo racjonalne.

Ja jakbym miala nawiedzony dom to bym go starala sie wynajac albo sprzedac a nie trzymac nie wiadomo po co.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2011-08-04 19:29:08 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Czy jak zagladalas, to widzialas stosy poczty pod drzwiami, czy raczej ktos przychodzi i sprzata (chociazby junk mail/ulotki etc).

Jak widac ze ktos odbiera poczte, to moze napisz list do wlasciciela, ze chcesz sie skontaktowac w takim a takim celu, podaj swoje dane i moze sie odezwie.

Mozesz zapytac sasiadow, czy wiedza jak sie skontaktowac z wlascicielem.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-08-04 19:40:30 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

_Amanda_

Post #7 Ocena: 0

2011-08-04 20:44:56 (14 lat temu)

_Amanda_

Kobieta

Z nami od: 28-03-2011

Cytat:

2011-08-04 18:53:41, aisuga napisał(a):
Od paru lat w moim miasteczku stoi dom w ktorym nikt nie mieszka. Ostatnio sie zainteresowalam, a ze brama byla otwarta weszlam sobie poogladac. I zakochalam sie:) Calkowicie odremontowany, wszystko nowiutenkie, duzy ogrod, garaz i wokolo wysokie drzewa (czytaj: zero wscibskich sasiadow).

Czy mozesz bardziej sprecyzowac - co masz na mysli piszac "zero wscibskich sasiadow " tzn jakich ? wchodzacych bez pozwolenia na teren prywatnej posesji :-]

Do góry stronyOffline

aisuga

Post #8 Ocena: 0

2011-08-04 21:04:20 (14 lat temu)

aisuga

Kobieta

Poczty niewidzialam bo wrzuca sie ja przez drzwi a co jest w srodku to nie widac, ale drzwi wejsciowe, klamka i sciana sa obrosniete pajeczynami wiec widac ze dawno nikt ich nie otwieral.

Mam dane i adres wlascicielki i mam zamiar sie z nia skontaktowac.

Ciekawi mnie tylko po co ludzie kupuja dom, odnawiaja i nie mieszkaja w nim ani nawet nie wynajmuja. Szkoda domu bo tylko "zarasta".

Do góry stronyOffline

aisuga

Post #9 Ocena: 0

2011-08-04 21:06:38 (14 lat temu)

aisuga

Kobieta

Cytat:

2011-08-04 20:44:56, _Amanda_ napisał(a):
Cytat:

2011-08-04 18:53:41, aisuga napisał(a):

Czy mozesz bardziej sprecyzowac - co masz na mysli piszac "zero wscibskich sasiadow " tzn jakich ? wchodzacych bez pozwolenia na teren prywatnej posesji :-]

Dokladnie takich:-D

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2011-08-04 21:15:22 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-08-04 21:04:20, aisuga napisał(a):
Poczty niewidzialam bo wrzuca sie ja przez drzwi a co jest w srodku to nie widac, ale drzwi wejsciowe, klamka i sciana sa obrosniete pajeczynami wiec widac ze dawno nikt ich nie otwieral.

Mam dane i adres wlascicielki i mam zamiar sie z nia skontaktowac.

Ciekawi mnie tylko po co ludzie kupuja dom, odnawiaja i nie mieszkaja w nim ani nawet nie wynajmuja. Szkoda domu bo tylko "zarasta".

Bo ich stac na to, zeby miec tzw. drugi dom - second home? Przeciez nie ma obowiazku wynajmowania, jesli ma sie wiecej niz jeden dom.

Mozesz wrzucic info do skrzynki, mozesz napisac na adres z Land Registry. Jest spora szansa, ze jest ustawione przekierownie poczty albo poczta zostanie przekazana.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,