Str 2 z 28 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Chillileaf |
Post #1 Ocena: 0 2021-02-18 13:16:57 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Na pol zach. Cena nizsza,w widelkach do 250 000, wiec zgadza sie stamp duty nie robi mi roznicy bo to sa przy takiej cenie to grosze.
Poludnie od Bristol, zadupie.
W tych czasach chyba wiekszosc ucieka z miasta.
Szukam czegos z rynku wtornego, 2 bed. Tak jak mowie w moich widelkach w mojej okolicy to bylo prawie 10 % w skali roku, zastanawiam sie czy sie utrzyma trend up. [ Ostatnio edytowany przez: Chillileaf 18-02-2021 13:20 ]
|

|
 |
|
|
ZlotaPerla1 |
Post #2 Ocena: 0 2021-02-18 13:21:13 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-02-18 13:03:39, Chillileaf napisał(a):
Generalnie chcidzi o to czy ten prawie 10% wzrost cen a zeszlego roku uspokoi sie w kolejnych miesiaca, po zlikwidowaniu ( maybe) stamp duty holiday? Czy dalej bedziemy obserwowac taki dramatyczny wzrost cen nieruchomosci. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Chillileaf</i> 18-02-2021 13:07 ]
Był tu taki wątek pytanie do wróżki czy cuś w ten deseń
A moja prosta teoria jest taka, że jak przy tak wielkim wzroście cen nieruchomości był wciąż super wysoki ich zbyt to po co to psuć  - u mnie w okolicy domy się sprzedają jak świeże bułeczki, a to też za sprawą ludzi ciężko pracujących ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) z bloku wschodniego  Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|

|
 |
|
Chillileaf |
Post #3 Ocena: 0 2021-02-18 13:25:26 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
 Cytat:
2021-02-18 13:16:29, cris82 napisał(a):
a ktorz to wie ...
na pewno nie brakuje takich ten spadek cen przepowiadaja juz od 7lat : ))
a kiedy sie ceny zalamia nikt tego nie wie
moze faktycznie cos walnie jak te wszystkie programy pomocowe sie pokoncza pojawi sie bezrobocie i dalej ceny spadna ale nieruchmosci nie spadaja z dnia na dzien rok dwa moze trzy lata to potrwa
i co bedziesz czekac?
No wlasnie czytam te wszystkie artykuly tematyczne, przepowiednie I zalezy kto co sprzedaje, ten przewiduje po swoojemu, jak wywiadu udziela spec od sorzedazy nieruchomosci to ceny beda rosly, ( wiadomo, zebh kupowac juz juz). Ale tez sa wlasnie glowy, ze banks moze lekko, nie tyle co piekna, co moze deflate jak skonczy sie stamp duty hol, I furlough.
Mozna zwariowac. Bo wiadomo ze chcialabym miec te dodatkowe 10 % w kieszeni, chocby na egzotyczna podroz, remont, czy saune w ogrodzie.
Zlota perla u nas wlasnie tez ida od razu. Jest tak malo nieruchomosci ze nie bardzo jest z czego wybierac. Ps: ale masz fajnego kocura❤ [ Ostatnio edytowany przez: Chillileaf 18-02-2021 13:28 ]
|

|
 |
|
Chillileaf |
Post #4 Ocena: 0 2021-02-18 18:42:41 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
https://propertyindustryeye.com/this-year-the-property-market-will-once-again-confound-the-doubters/
Ciekawy artykul prze1widujacy ten rok na rynku nieruchomosci, oczywiscie to tylko opinia.
Ale intereaujace czy bank rate serio bedzie negative :
"Borrowed money is cheap and will get cheaper. The 0.1% Bank rate could easily go negative. This means that a variable mortgage cost of 2.25% per annum will drop well below 2%, as will fixed rate products."
|

|
 |
|
cris82 |
Post #5 Ocena: 0 2021-02-18 19:20:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
jakie to ma znaczenie 1% 0.1 czy -2 dla kredytobiorcow jest jakis poziom gdzie odsetki sie juz nie zmienia
tak sobie mysle : )
malo kto wybiera krddyt ze zmiennym oprocentowaniem smieszne powinno byc taniej bo to zawsze jakies ryzyko ale jest drozej
kupuj chate jutro i ciesz sie swoim katem co tu sie zastanawiac spadna? sorry masz pecha ale co maja powiedziec ci co czekaja na spadki juz 7lat
a znam osobiscie bo mnie pouczali przy zakupie pierwszego domu- dalej wynajmuja
: )
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 18-02-2021 19:22 ]
|

|
 |
|
|
Chillileaf |
Post #6 Ocena: 0 2021-02-18 19:34:58 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
W tej chwili roznica miedzy variable I fixed wciaz jest, oczywiscie variable jest nizsza.
Problem w tym ze nie bardzo jest z czego wybierac. Rynek jest totalnie pusty.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #7 Ocena: 0 2021-02-18 21:09:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Viriable jest niższa i zawsze taka jest przy zawieraniu umowy kredytowej. Niemniej jednak nikt nie gwarantuje, że jej niski poziom (niższy od fixa) zostanie utrzymany i jak długo. Ten poziom może się utrzymać albo obniżyć w okresie kredytowania, czego ci życzę, a może też wzrosnąć tak, że przebije fixa zaraz na początku kredytowania, a takiego raczej zachowania należało by się spodziewać w obecnej sytuacji gospodarczo ekonomicznej.
_-------------
To jest moja prywatna opinia, a pieniądze są twoje i ty ponosisz pełne ryzyko inwestycyjne. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Chillileaf |
Post #8 Ocena: 0 2021-02-18 21:20:44 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Juz zdecydowalam ze biore fixa, sytuacja na swiecie jest zbyt niepewna w obcenej sytuacji.
Tzn zawsze to jakies ryzyko, ale chyba teraz wiecej?
Ale ja przyznaje ze za bardzo sie na tym nie znam , moj broker tak mi to wytlumaczyl, ze jesi szukam spokoju I przewidywalnosci to fix. , lubie niespodzianki, ale chyba nie takie.
Choc jesli dobrze rozumiem ten artukul co go wkleilam wyzej to jest chyba mozliwosc ze jakby wziac variable I bank rate by spadlo to interest rate byla by jeszcze nizsza?
Gdyby tylko wybor byl zwiekszy, jak jest w waszych okolicach, bo u nas totalny zastoj.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #9 Ocena: 0 2021-02-18 21:28:06 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Somerset to ladna okolica. Tylko Severn i Avon lubia tam domy podtapiac; )
Location na pewno lepsze niz "w tych waszych okolicach" ; ) [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 18-02-2021 21:28 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Chillileaf |
Post #10 Ocena: 0 2021-02-18 21:39:41 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-02-18 21:28:06, galadriel napisał(a):
Somerset to ladna okolica. Tylko Severn i Avon lubia tam domy podtapiac; )
Location na pewno lepsze niz "w tych waszych okolicach" ; ) [ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 18-02-2021 21:28 ]
Ladnie, ladnie.
Od Avon I Severn mieszkam daleko, ale kilka lat temu malutka rzeczka Perrott zatopila ogromna czesc Somerset...
|

|
 |
|