MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wynajem mieszkania przez agencje

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ksska2010

Post #1 Ocena: 0

2011-08-03 14:32:06 (14 lat temu)

ksska2010

Kobieta

Z nami od: 03-08-2011

Wytlumaczcie mi jedno... Bylismy w agencji i pani powiedziala ze przy takich dochodach nie wynajmuja mieszkan bo jest zbyt duze ryzyko ze zlozymy wniosek o housing benefit... Dlaczego to przeszkadza landlordowi skoro chociaz bedzie mial pewnosc ze pieniadze bedzie mial na czas skoro to panstwo doplaca do tego mieszkania

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2011-08-03 14:35:33 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Niektorzy wlasciciele nie chca wynajmowac osobom, ktore moga miec problemy finansowe albo pobieraja zasilki. Obawiaja sie, ze zasilek zostanie wstrzymany i bedzie problem z platnosciami.

Ale z drugiej strony sa wlasciciele, ktorzy wrecz celuja w ten segment rynku. Takze warto rozejrzec sie za prywatnym wynajmem bez posrednikow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ksska2010

Post #3 Ocena: 0

2011-08-03 14:41:10 (14 lat temu)

ksska2010

Kobieta

Tak chyba zrobimy poszukamy czago bez posrednikow. Mamy jeszcze troche czasu bo mysle ze tak do polowy stycznia (w lutym urodzi sie dziecko) wiec cos sie znajdzie jak bedziemy porzadnie szukac. Dzieki wielkie za pomoc :D

Do góry stronyOffline

ksska2010

Post #4 Ocena: 0

2011-08-03 21:51:38 (14 lat temu)

ksska2010

Kobieta

Znowu ja ;p
Szukajac mieszkania na gumtree natknelam sie na cos takiego

http://www.tenantbonds.com/tenant-bonds-properties.html

Czy to mozliwe zeby ktos zaplacil za mnie depozyt ? Wiecie moze akurat da sie zaoszczedzic ten tysiac funtow

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2011-08-03 22:26:09 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Przy dochodach rzędu 1000 funtów (brutto?) prawie nie ma szans przez agencję. Nie chcą wpuszczać landlorda w kanał. Sam - i owszem, może się wpuscić, więc szukajcie landlordów.

Z reguły dochody powinny wynosić 2,5 do 3-krotnosci czynszu albo np. wasz dochód roczny powinien wynosić minimum 30 razy czynsz miesięczny.

Do tego niektóre agencje życzą sobie accounts z SE z dwóch lat. I to takich z HMRC, z których wynika, że wasz dochód netto wynosi tyle co wyżej. A twój mąż wystawia faktury na 1 tysiąc, czyli 12 tys. rocznie i to jest przychód brutto. Ciekawe ile odlicza w ciagu roku?

Ja też mam SE (poza zatrudnieniem) i nawet go nie próbuję doliczać do dochodu, rozmawiając z agencjami (a mam parę dni na wynajęcie). A jest tego parę kawałków, cóż kiedy generuję straty takie, że dochód netto zmierza do zera...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2011-08-03 22:32:13 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-08-03 21:51:38, ksska2010 napisał(a):
Znowu ja ;p
Szukajac mieszkania na gumtree natknelam sie na cos takiego

http://www.tenantbonds.com/tenant-bonds-properties.html

Czy to mozliwe zeby ktos zaplacil za mnie depozyt ? Wiecie moze akurat da sie zaoszczedzic ten tysiac funtow

Trzeba zaplacic 25% plus jeszcze 60 funtow czy jakos tak. Do tego, jak ktos napisal na innym forum, jak bedzie jakis claim, to pobieraja oplate 350 funtow. Podsumowujac: tylko oni na tym zyskuja, a Ty tracisz. Bo jak wplacisz depozyt, to jest szansa, ze go dostaniesz z powrotem. Jak im zaplacisz 25%, to ich nigdy juz nie zobaczysz, niezaleznie od stanu mieszkania.

Z umowy:
-25% of the overall required deposit.
-one off admin fee of £60.50 per deposit issued.
-admin fee of £64 per deposit issued for NON UK PASSPORT Holders.
-a further premium of 15% in addition the 25% detailed above (total
premium 40%) if you will be taking tenancy with dogs or cats.

Zadaj sobie pytanie: dlaczego ktos chcialby zaplacic za Ciebie depozyt i dac Ci jakies pieniadze? Jaka firma zyje z rozdawania czegos za darmo?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,