MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bajeczka

Post #1 Ocena: 0

2008-05-25 11:19:41 (17 lat temu)

bajeczka

Kobieta

Z nami od: 24-10-2007

Cytat:

2008-05-24 23:21:41, ewamik napisał(a):
wiesz jak ja znalazłam szkołę? Weszłam na findaproperty,kliknęłam mój kod.W moim przypadku jest to nw10.Znalazłam jakies tam mieszkanko,klikamw to.obok na pasku napisane jest more info,klikam w to.tam własnie mam napisane wiele informacji i m.in shool performance ratings.Klikam w to i mam całą liste szkól w moim rejonie.Jest to ranking szkół,ilu uczniów chodzi do szkoły itd..Zobaczyłam,że u Ciebie jest St.Antony's RC Primary Shool.
Sprawdź sama.
Dzieki, dzieki sliczne!!!znalazlam i ta szkola jest najblizej wybiore sie do niej w nastepnym tygodniu bo w tym to chyba zamkniete sa wszystkie szkoly.Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki:-D:-D:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

goskauk

Post #2 Ocena: 0

2008-05-25 11:38:44 (17 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

I dlatego my Polacy sie nigdy nie zgodzimy!!!!Jezeli administrator ci zwraca uwage to ma troche racji,i nie musisz zaraz sie denerwowac.To bylo troche mish mash i rzeczywiscie meczace do przeczytania.:-]:-]
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

lilkaaaa

Post #3 Ocena: 0

2008-05-25 11:58:30 (17 lat temu)

lilkaaaa

Kobieta

Z nami od: 28-04-2008

jednak sie denerwuje postaram sie z nastepnymi pytaniami jak bede miala jakies zwracac uwage na to wszystko ale plus tego jest tez taki ze jednak jest ktos kto choc probowal mnie troszke zrozumiec

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2008-05-25 12:09:45 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

BAJECZKA-troche to zagmatwane,co napisałam ale kurde jak inaczej?;-)
i przypadkiem na to trafiłam.Ja mieskzma na obrzeżach NW10 i mam bardzo blisko do szkól na Wembley.Mieszkma na granicy dwóch dzielnic i moge szukać i na HA9 i Nw10.Może i u Ciebie jest podobnie.Popatrz sobie.MOze cos fajnego znajdziesz.
Ciesze się,że mogłam pomóc:-]

Do góry stronyOffline

gosiach

Post #5 Ocena: 0

2008-05-25 12:16:10 (17 lat temu)

gosiach

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

nie można się tak denerwować, naprawdę Twój post jest "ciężki" do zrozumienia. Powiem Ci tylko jedno, tu są naprawdę życzliwi i chętni do pomocy ludzie. Przekonałam się o tym osobiście kiedy szukałam pomocy dla męża. Jestem im ogromnie wdzięczna za to że w krótkim, powiem wręcz błyskawicznym czasie pomogli w rozwiązaniu naszego problemu.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #6 Ocena: 0

2008-05-25 13:42:49 (17 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Dziekuje gosiach.....naprawde milo slyszec,ze sa ludzie ktorzy doceniaja nasze starania i wysilki aby podzielic sie tym co wiemy i co za tym idzie - pomoc tym , ktorzy tego potrzebuja..:-D:-D
W tym przypadku Administrator mial racje , delikatnie zwracajac uwage....jesli chcemy pomocy /jakiejkolwiek/to musimy w jak najbardziej zrozumialy sposob przekazac to , o co pytamy...Co by bylo gdybysmy odpowiadali w taki sam , zawily ,niewyrazny i niezrozumialy sposob??Taka pomoc nie mialaby wiekszego sensu.

Pozdrawiam Nenna1

PS.lilkaaaa Klopoty zwiazane z przyjeciem syna do szkoly , moga wynikac z tego ,ze kwalifikuje sie juz do secondary school/jesli jego urodziny przypadaja przed wrzesniem../
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

JOLEK

Post #7 Ocena: 0

2008-06-11 11:10:59 (17 lat temu)

JOLEK

Kobieta

Z nami od: 26-02-2007

Ja chyba mieszkam w innym mieście,albo po prostu miałam szczęście.Mój syn chodzi do szkoły katolickiej,został zapisany bez żadnych problemów.Ot poszliśmy tam razem on ,ja i moja koleżanka (jako tłumacz) , zapytaliśmy o możliwość zapisu i dali nam odpowiedź -tak, Zaraz na miejscu wypełniliśmy jakieś formularze i od następnego(wtedy)poniedziałku poszedł do szkoły.Szkołą jesteśmy zachwyceni.Mój syn jest pierwszym i jak na razie jedynym Polakiem w tej szkole.Bez żadnej pomocy z zewnątrz typu polski nauczyciel czy tłumacz oraz bez pomocy rodziców (w nauce)zaliczył klasę czwartą, a obecnie kończy piątą.Gorąco polecam.Szkoła mieści się na Old Swan.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

JOLEK

Post #8 Ocena: 0

2008-06-11 11:12:38 (17 lat temu)

JOLEK

Kobieta

Z nami od: 26-02-2007

ach ,mój syn urodził się w listopadzie 1997

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2008-06-11 11:48:11 (17 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jolek, tylko Twoj syn robi primary? Skoro tak, to znaczy, ze do ciut nizszego rocznika trafil? Bo 6 year zaczynaja 10-latki. Pytam z ciekawosci, jak to wyglada, czy faktycznie starsze dzeci przyjmuja na nizsze roczniki, by doszkolily jezyk?

Do góry stronyOnline

Nenna1

Post #10 Ocena: 0

2008-06-11 12:34:34 (17 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Dlatego pisalam o tym,ze wazna jest data urodzenia...tu troche inaczej niz w Polsce..
Moj mlodszy syn urodzil sie w grudniu 1996 i teraz konczy 6 klase...a corka jest z sierpnia 1999..i konczy 4 klase.
Jest tak..
Obowiązek szkolny trwa 11 lat. Dzieci powinny zacząć chodzić do szkoły w pierwszym semestrze przypadającym po ich 5 urodzinach, czyli 31 sierpnia, 31 grudnia lub 31 marca, jednak w praktyce często zaczynają naukę wcześniej. Muszą pozostać w szkole do ostatniego piątku czerwca w roku, w którym kończą 16 lat.

Większość uczniów kończy primary school w wieku 11 lat i kontynuuje naukę w secondary school.

Pozdrawiam Nenna1
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,