|
---|---|
lilkaaaa | Post #1 Ocena: 0 2008-05-24 11:31:28 (17 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2008 Skąd: preston |
mam dwoje dzieci ktore za misiac przyjada do nas juz na stale corka bez problemu zostala przyjeta do szkoly ma 10 lat , syn ma 11 i wszedzie gdzie jestesmy i pytamy to tylko biara numer telefonu i nazwizko
wiec zadzwonilam do biura tam gdzie kieroja dzieci do danego rejonu przyslali mi ankietei szkole do ktorej bedzie przyjety pojechalam tam pani sekretarka do osob zachwyconych sie nie zaliczaal i powiedziasla ze ta ankiete wtedy mamy wypelnic jak juz dziecko bedzie a najlepiej jak z nim przyjdziemy czemu niewiem czy to jest normalne bo niezabardzo wiem jak sie tu z tym tzreba poradzic co najlepsze w corce szkole pani derektor dala ankiete ktora wypelnilismy byla mila i wiem ze wszystko jest ok co mam robic. mieszkam w preston moze ktos wie gdzie bez problemu przyjma mi syna lilaaaa,, chodzi mi o szkole katolicka,, |
Webmaster | Post #2 Ocena: 0 2008-05-24 13:36:12 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Proszę napisać zrozumiale i z zachowaniem chociaż podstawowych zasad gramatyki. Warto pamiętać o kropkach na końcu zdania. Bardzo chciałbym pomóc, ale poddałem się po drugiej lekturze. Przykro mi, ale nic z tego nie rozumiem...
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie
![]() |
ewamik | Post #3 Ocena: 0 2008-05-24 14:00:35 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
jesli chcesz,by dziekco chodziło do szkoły katolickiej,potrzebny jest akt chrztu.Oczywiście akt urodzenia itd.
Tu w Anglii musisz zapisać sie do parafii czyli do kościoła.Jak juz bedziesz zapisana,idziesz do ksiedza.Aplikacje co dostałas ze szkoły,w niektórych punktach musi wypełnic ksiądz z Twojej tutejszej parafii. Sorry ale za bardzo nie zrozumiałam Twojego postu. Jesli w szkole nie ma miejsca,to nie ma zmiłuj się. A tak normalnie,to dzieci powinny byc na miejscu,jesli chcesz je zapisac do szkoły. |
sosenka | Post #4 Ocena: 0 2008-05-24 14:09:55 (17 lat temu) |
Z nami od: 19-05-2008 Skąd: leeds |
Droga lilko my poszliśmy do szkoły do której chcieliśmy aby syn chodził...tam dostaliśmy numer telefonu do Education ...jak zadzwonisz to przysyłaja forme ,którą po wypełnieniu odsyłasz...tylko że nasz syn nie chodzi do szkoły katolickiej.Ale wraz z odpowiedzią, dostalismy z Education broszurkę w której są wszystkie szkoły nawet katolickie w naszym regionie.myśle że warto tam zadzwonić i poprosić o informację .mam nadzieję że ta informacja w jakiś sposób ci pomoże.
|
ewamik | Post #5 Ocena: 0 2008-05-24 15:52:55 (17 lat temu) |
MOje dziecko chodzi do katolickiej szkoły i oto jak my to zrobilismy.
Poszlismy do szkoły i powiedzieliśmy,że chcemy tu posłac dziecko. Dali nam aplikacje do wypełnienia.częśc wypełnilismy my,częśc ksiądz z Ealing(tam jesteśmy zapisani). Do aplikacji dołączylismy akt chrztu,akt urodzenia i jakiś dokument potwierdzający miejsce zamieszkania.W naszym przypadku był to rachunek za telefon. Wszystkie dokumenty złozylismy w sekretariacie szkoły.Jako,że nie było miejsca,nasza córka trafiła na liste oczekujących.W tym przypadku o miejsce w klasie decyduje wiele xczynników.Jeden z najważniejszych to miesjce zamieszknaia.Córka była na pozycji 6-stej ale to ona dostała miescje w klasie.Mieszkamy obok szkoły,płot nas dzieli.Mielismy największe szanse. czekalismy 6mies ale opłaciło się.Dyrektorka powiedział,ze możemy gdzie indziej złożyc aplikacje ale my nie chcielismy żonglować szkołami.Raz tu raz tu. Tak więc u nas tak było.Nie szlismy do caunsilu ani nigdzie indziej. |
|
|
elusia_64 | Post #6 Ocena: 0 2008-05-24 18:53:41 (17 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2007 Skąd: Slough |
rowniez zapisalam swoje dzieci do szkol katolickich, corka ma 9 lat i juz od lutego chodzi do szkoly, syn nadal czeka - juz prawie 6 m-c juz sie troche tym denerwuje ale wiem ze jest bardzo duzo kandydatow oczekujacych...
dokumenty w/w czyli akt urodzenia, metryka chrztu byly potrzebne |
bajeczka | Post #7 Ocena: 0 2008-05-24 20:00:04 (17 lat temu) |
Z nami od: 24-10-2007 Skąd: londyn |
Ja tez chce poslac moje dziecko do katolickiej szkoly, ale gdzie mam ich szukac?moze kos wie albo jakis link zna jak znalezc w swoim rejonie takie szkoly.Mieszkamy na forest gate.Dzieki z góry
|
ewamik | Post #8 Ocena: 0 2008-05-24 23:21:41 (17 lat temu) |
wiesz jak ja znalazłam szkołę? Weszłam na findaproperty,kliknęłam mój kod.W moim przypadku jest to nw10.Znalazłam jakies tam mieszkanko,klikamw to.obok na pasku napisane jest more info,klikam w to.tam własnie mam napisane wiele informacji i m.in shool performance ratings.Klikam w to i mam całą liste szkól w moim rejonie.Jest to ranking szkół,ilu uczniów chodzi do szkoły itd..Zobaczyłam,że u Ciebie jest St.Antony's RC Primary Shool.
Sprawdź sama. |
lilkaaaa | Post #9 Ocena: 0 2008-05-25 01:04:15 (17 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2008 Skąd: preston |
Bardzo pana przepraszam ale widocznie niewie pan co to miec dzieci i jesli jest ktos bezradny i szybko musi znac odpowiedz niepatrzy na bledy a tym bardziej na kropki i przecinki jesli pan nierozumie wogole niech pan nie wchodzi na moja strone a tym bardziej niezycze sobie by pan odpisywal bo nie darze sympatia ludzi przemadrzalych
|
Webmaster | Post #10 Ocena: 0 2008-05-25 01:36:11 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Jak widzę zrozumienia z Pani strony się nie doczekam. Poprosiłem tylko grzecznie o składną wypowiedź, nie prosiłem o osobiste uwagi w moim kierunku. Będę wdzięczny jeśli poświęci Pani dwie minuty więcej na sformułowanie zrozumiałego dla wszystkich postu, za co z góry dziękuję.
Na szczęście znalazły się osoby, które z Pani potoku słów wywnioskowały więcej niż ja i były w stanie udzielić odpowiedzi na pytanie. Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie
![]() |