no i chyba o to chodzi, każdy ma prawo wypowiadać swoje zdanie, a to co komu się podoba mniej lub więcej to ...
Moja mama kilka lat temu w lecie w PL. powiedziała:
Czyś ty zwariowała! ty masz już prawie 40 lat i ubierasz takie krótkie spodenki?! - nie były krótkie jak hot pants, normalnie krótkie denim shorts i dalej je noszę
Ja dobrze sie czuje sama ze soba, nawet jezeli najepszy stylista powie mi ze powinnam zalozyc rurki i tak ubiore moje bootcut jeans😛
Z tym krojem spodni to jest dziwne - ja uwazam ze mam zbyt grube nogi do spodni-rurek a moja siostra uwaza ze ma zbyt grube nogi na jakiekolwiek inne spodnie niz rurki. Wiec ona nosi rurki a ja bootcut lub straight :D
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
Ale najbardziej duma jestem z faktu, ze pasuja na mnie ubrania, ktore nosilam w 8 klasie podstawowki (!)- w ubiegym roku przez przypadek podczas niezaplanowanego wyjazdu do PL trafila mi sie obrona doktoratu brata ciotecznego- nic tam nie mialam, ani tez czasu zeby kupic. Wygrzebalam z szafy sukienke, w ktorej zdawalam egzaminy do liceum!!! lezala jak ulal . A ze klasyczna "mala szara", szyta na miare jeszcze przez moja Babcie to wygladalam na tyle dobrze, ze ja sobie przywiozlam do UK i czasem zakladam do pracy
No ubrania z wieku 15 lat zeby nosic w wieku chyba 37 lat, jak twierdzi Twoj profil, to pewnie juz jakis rekord Chcialam zalaczyc ten cytat do poprzedniej mojej wypowiedzi ale jak zwykle sobie nie poradzilam technicznie :D
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
No I jeszcze. Czy naprawde zmiana image'u jest nieunikniona w pewnym wieku?
Zeby jako tako wygladac?
W wieku lat 16- 17 nosilam ostry makijaz, punk rock a'la Sex Pistols, tecza na glowie, irokezy, podwiazki i ponczochy, wiazane gorsety jak Siouxie. W tej chwili gdybym sobie zafundowala taki image, to wygladaloby to komicznie. Krzykliwy styl postarza.
W wieku 20-26 lat mialam czarne goth wlosy i naturalnie porcelanowo biala cere bez jednej zmarszczki. A przynajmniej niewidoczne; ) Jak dziesiec lat pozniej przefarbowalam wlosy na czarno, to mne to tak postarzylo, ze z punktu wrocilam do blondu.
Majac lat 30 dawano mi 21, majac lat 42 czesto- gesto slysze, ze wygladam na wczesne 30, gora 35.
Tyle, ze teraz image jest jak najmniej makijazu, naturalny wyglad, odwieczny blond zgodnie z naturalnym. Rzucilo sie palenie, cera sama sie zregenerowala/ odmlodniala. Styl quasi sportowy i blisko natury. Makijaz musi byc niewidoczny, z oostrym od razu widac wiek- rysy twarzy sie wyostrzaja. Nawet jak czasem zakladam glany i skore, makijaz musi byc minimalny.
Trudno nawet poznac kogos w swoim wieku, bo faceci mna zainateresowani sa w wieku 24-28. I co ja mam z takim robic? :D ; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Napewno ubieram sie mlodziej niz robila to moja mama w tym wieku, a ona pewnie tez stylem roznila sie od swojej many, bo czasy sie zmieniaja. Moja babcia publicznie nie pokazalaby sie bez nakrycia glowy, niezaleznie od sytuacji.
Stylistki widze w Debenhams na stoiskach z kosmetykami i rowniez w Boots. Ubran z lat has to czy 20-30sto letnich nie wcisnelabym w siebie za nic, a i pewnie tez nie chcialabym.
No I jeszcze. Czy naprawde zmiana image'u jest nieunikniona w pewnym wieku?
Zeby jako tako wygladac?
W wieku lat 16- 17 nosilam ostry makijaz, punk rock a'la Sex Pistols, tecza na glowie, irokezy, podwiazki i ponczochy, wiazane gorsety jak Siouxie. W tej chwili gdybym sobie zafundowala taki image, to wygladaloby to komicznie. Krzykliwy styl postarza.
W wieku 20-26 lat mialam czarne goth wlosy i naturalnie porcelanowo biala cere bez jednej zmarszczki. A przynajmniej niewidoczne; ) Jak dziesiec lat pozniej przefarbowalam wlosy na czarno, to mne to tak postarzylo, ze z punktu wrocilam do blondu.
Majac lat 30 dawano mi 21, majac lat 42 czesto- gesto slysze, ze wygladam na wczesne 30, gora 35.
Tyle, ze teraz image jest jak najmniej makijazu, naturalny wyglad, odwieczny blond zgodnie z naturalnym. Rzucilo sie palenie, cera sama sie zregenerowala/ odmlodniala. Styl quasi sportowy i blisko natury. Makijaz musi byc niewidoczny, z oostrym od razu widac wiek- rysy twarzy sie wyostrzaja.
No tak. Jesli sie nigdy nie nosilo nietypowych rzeczy w mlodosci to mozna nic nie zmieniac... Ja lubilam eksponowac nogi a teraz w strojach sprzed lat wygladalabym jak prosto spod latarni...
I ze rysy sie wyostrzaja to tez prawda :D