MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Klatwa klniecia

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2015-06-18 11:11:41 (10 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Jako swiezy rozwodnik zaczalem zwracac uwage na kobiety w innym sensie niz poprzednio.

No i jedna wielka klapa. Wiekszosc klnie, albo semi-klnie. Nie w afekcie, w normalnej rozmowie.

Na przyklad gdy robilam kurs prawka to tez tak zrobilm, odwrocilam sie do tylu i facet zlapal mi kierownice bo zjezdzalam na drugi pas- ale zjebke dostalam

Dlaczego i po co?

Nie moglbym z taka byc.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2015-06-18 11:18:55 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Dlaczego i po co?

Zeby dodac kolorytu. Podkreslic emocjonalny ladunek. Albo dla zabawy, tak sobie. Bo tak.

Ja tam to se panie poprzeklinac lubie. Jak jasna cholerna. Do stu diablow, a co mi tam!

Natomiast facetow przeklinajacych nie toleruje.

:-)

Czasem to moze byc rowniez taki "ozdobnik" jezykowy. Chyba tak jest w przykladzie, ktory podales. Zmiekcza wypowiedz, nadaje jej zartobliwy, acz z lekka nuta agresji ton. "Zjebka" jest zlagodzona wersja "zjebac", ktore brzmi bardziej dosadnie, wulgarnie i ostro. Chyba chodzi o obrocenie tego naladowanego negatywnymi silnymi emocjami zdarzenia
Cytat:
zlapal mi kierownice bo zjezdzalam na drugi pas
w zarcik.

:-8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 18-06-2015 11:29 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ynop79

Post #3 Ocena: 0

2015-06-18 11:22:00 (10 lat temu)

ynop79

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2013

takie czasy
kobiet sie do chlopow upodabniaja
i na odwrot

nie ma juz podzialu na plec slabsz i silna

szkoda ze najlatwiej są te negatywne wzorce przejmowane

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: +1

2015-06-18 11:36:07 (10 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Mi tez sie czasem wyrwie… Ale nie uważam sie za przekletą:-)
Poza tym jestem uprzejma dla ludzi, uśmiecham się, radzę sobie i w kuchni i w sypialni i pewnie Bal u senatora też bym równie gładko ogarnęła:-8

I w niczym nie lubie przesady. Facet tez nie powinien kląć tak, że normalne słowo trzeba z wysiłkiem wyłuskiwać.

[ Ostatnio edytowany przez: kksiezniczka 18-06-2015 11:39 ]

...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #5 Ocena: 0

2015-06-18 11:50:52 (10 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2015-06-18 11:18:55, galadriel napisał(a):
Cytat:
Dlaczego i po co?

Zeby dodac kolorytu. Podkreslic emocjonalny ladunek. Albo dla zabawy, tak sobie. Bo tak.

Ja tam to se panie poprzeklinac lubie. Jak jasna cholerna. Do stu diablow, a co mi tam!

Natomiast facetow przeklinajacych nie toleruje.

:-)

Czasem to moze byc rowniez taki "ozdobnik" jezykowy. Chyba tak jest w przykladzie, ktory podales. Zmiekcza wypowiedz, nadaje jej zartobliwy, acz z lekka nuta agresji ton. "Zjebka" jest zlagodzona wersja "zjebac", ktore brzmi bardziej dosadnie, wulgarnie i ostro. Chyba chodzi o obrocenie tego naladowanego negatywnymi silnymi emocjami zdarzenia
Cytat:
zlapal mi kierownice bo zjezdzalam na drugi pas
w zarcik.

:-8

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 18-06-2015 11:29 ]

Jasna cholera nie razi, a do stu diablow to nawet traci wdziekiem :-]

Za ozdoby i zmiekczanie i 'zartowanie' w takiej formie jak cytowalem dziekuje. Sa inne mniej prostackie sposoby.

NB celowo umiescilem to w sekcji 'uroda'. :-8

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2015-06-18 11:54:37 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2015-06-18 12:07:58 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

Tutaj cos specjalnie dla ciebie, swiezy rozwodniku:

Obrazek

:-8 ; )

A to tyz prowda:

Cytat:
Za ozdoby i zmiekczanie i 'zartowanie' w takiej formie jak cytowalem dziekuje. Sa inne mniej prostackie sposoby.

Zawsze istnieje mozliwosc, ze osoba z ktora wdajesz sie w dyskusje zwyczajnie nie jest, tu wstaw: wyrafinowana, oczytana, wychowana, ani tym podobne i moze brakuje jej/ im slownictwa.

Jednym slowem przestan sie zadawac z holota, oszczedzisz sobie rozterek...lingwistyczno- sercowych.

Kolejna sprawa to tolerancja dla jakis tam zwrotow, ktore do obiegu weszly i tego procesu nie zmienisz. Chodzi o zajebiscie, zajefajnie itp. Nie ma sie co czepiac, to nie egzamin panie profesorze tak poza tym, ani teatr, ani opera, tylko luz blues po godzinach slang mlodziezowy i tyle.

; )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 18-06-2015 12:10 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #8 Ocena: 0

2015-06-18 12:14:23 (10 lat temu)

Anthrax

Takiej dziolchy jak Ty mi trzeba

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: +1

2015-06-18 12:17:33 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

J tez cie ajlovju, tylko tak... wirtualnie tymczasem.

; )

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2015-06-18 12:17:41 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2015-06-18 12:14:23, Anthrax napisał(a):
Takiej dziolchy jak Ty mi trzeba

Ja to dla Gal wydrukuje i w ramki oprawię :)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,