MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypadanie wlosow

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla1

Post #1 Ocena: 0

2021-01-03 18:51:55 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-01-03 18:24:25, mar_czar napisał(a):
Może być wiele przyczyn wypadania włosów. Stres, hormony, dieta? Najlepiej udać się do trychologa.

Na telefon? *ROFL**ROFL**ROFL*
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

uliness

Post #2 Ocena: 0

2021-03-19 07:58:42 (4 lata temu)

uliness

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2016

Przy wypadaniu można zrobić sobie checklistę:
1. Czy odpowiednio pielęgnujemy włosy? Częste farbowania, suszenie, prostosowanie osłabia włosy, a więc trzeba zadać sobie kolejne pytanie jak można ograniczyć te zabiegi, bądź czy istnieją zdrowsze alternatywy.
2. Choroby - praktycznie każda może wpływać na stan włosów, szczególnie te przewlekłe, podczas, których stale się stosuje leki - tutaj poza wyleczeniem nie da się za dużo zrobić, ewentualnie spróbować dobrać inne leki.
3. Niedobory - przy zbilansowanej diecie ich nie powinno być. Trzeba zrobić kompletne badania (niestety kosztowne), jeśli będą poważne niedobory włączyć do diety zawierające odpowiednie składniki bądź wspomagać się suplementacją.
4. Czynnik genetyczny - niestety tutaj niewiele możemy zdziałać poza zapobieganiem, czyli kroki opisane wcześniej.

Oczywiście zalecana konsultacja z trychologiem, który posiada obszerniejsza wiedzę - warto jednak nie szczędzić pieniędzy i wybrać się do specjalisty, taki który bez wykonania badań przepisze preparat X to lepiej sobie odpuścić...
Be happy :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

PannaAgna

Post #3 Ocena: 0

2021-09-29 14:52:16 (4 lata temu)

PannaAgna

Kobieta

Z nami od: 23-09-2021

Ja ostatnio jak byłam w PL kupiłam sobie zestaw naturalnych kosmetyków i tak mi pomaga, że już zamawiam go sobie do UK.

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,