Cytat:
2021-01-03 18:24:25, mar_czar napisał(a):
Może być wiele przyczyn wypadania włosów. Stres, hormony, dieta? Najlepiej udać się do trychologa.
Na telefon?

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
Str 7 z 7 |
|
---|---|
ZlotaPerla1 | Post #1 Ocena: 0 2021-01-03 18:51:55 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-01-03 18:24:25, mar_czar napisał(a): Może być wiele przyczyn wypadania włosów. Stres, hormony, dieta? Najlepiej udać się do trychologa. Na telefon? ![]() ![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
uliness | Post #2 Ocena: 0 2021-03-19 07:58:42 (4 lata temu) |
Z nami od: 30-09-2016 Skąd: Londyn |
Przy wypadaniu można zrobić sobie checklistę:
1. Czy odpowiednio pielęgnujemy włosy? Częste farbowania, suszenie, prostosowanie osłabia włosy, a więc trzeba zadać sobie kolejne pytanie jak można ograniczyć te zabiegi, bądź czy istnieją zdrowsze alternatywy. 2. Choroby - praktycznie każda może wpływać na stan włosów, szczególnie te przewlekłe, podczas, których stale się stosuje leki - tutaj poza wyleczeniem nie da się za dużo zrobić, ewentualnie spróbować dobrać inne leki. 3. Niedobory - przy zbilansowanej diecie ich nie powinno być. Trzeba zrobić kompletne badania (niestety kosztowne), jeśli będą poważne niedobory włączyć do diety zawierające odpowiednie składniki bądź wspomagać się suplementacją. 4. Czynnik genetyczny - niestety tutaj niewiele możemy zdziałać poza zapobieganiem, czyli kroki opisane wcześniej. Oczywiście zalecana konsultacja z trychologiem, który posiada obszerniejsza wiedzę - warto jednak nie szczędzić pieniędzy i wybrać się do specjalisty, taki który bez wykonania badań przepisze preparat X to lepiej sobie odpuścić... Be happy
![]() |
PannaAgna | Post #3 Ocena: 0 2021-09-29 14:52:16 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-09-2021 Skąd: York |
Ja ostatnio jak byłam w PL kupiłam sobie zestaw naturalnych kosmetyków i tak mi pomaga, że już zamawiam go sobie do UK.
|