MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypadanie wlosow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kasionek2002

Post #1 Ocena: 0

2010-05-12 22:19:15 (15 lat temu)

kasionek2002

Kobieta

Z nami od: 26-02-2010

Kingmasterka czy moglabys mi napisac cos wiecej o tym produkcie,co to takiego jest i jak sie stosuje.Po tym WAX-ie wlasnie czytalam troche ze niektorym moga bardziej wypadac..wiec mysle dalej:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KINGMASTERKA

Post #2 Ocena: 0

2010-05-12 22:47:48 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

Minoxidil stosuje sie przy lysieniu , wypadaniu wlosow..
dla mezczyzn jest mocniejsza dawka ,nawet do 5% ,natomiast dla kobiet 2 % .Ja akurat zamawiam od dwoch osob na ebayu ,maja zazwyczaj w podobnej cenie .Bo na 3 miesiace wychodzi ok .30 funtów..3 buteleczki tego specyfiku ,ktory aplikujesz na skore glowy lekko wmasowujac ..
A to wzmianka na temat tego leku :
Minoxidil to jedyny jak dotychczas środek do stosowania miejscowego zaakceptowany przez amerykańską FDA (Agencja żywności i leków), jako skutecznie przeciwdziałający łysieniu androgenowemu u mężczyzn i kobiet. Minoxidil jest środkiem na porost włosów (Growth Stimulator) -tzn. aktywizuje pracę komórek włosa. Pierwotna i podstawowa wersja tego środka dostępnego od lat 80-tych opierała się na stężeniu 1-2%. W ciągu ostatnich lat obserwujemy pojawienie się na rynkach zachodnich produktów zawierających coraz silniejsze stężenia minoxidilu tj. 5-15% w kosmetyku. Kliniczne studia udowodniły, że efektywność minoxidilu wzrasta przy wyższych stężeniach w danym leku/kosmetyku. Regularne stosowanie minoxidilu przez przynajmniej jeden rok pomaga większości pacjentów ( ok60-80%),. Niestety stosowanie tylko tego jednego środka najczęściej jedynie spowalnia lub ewentualnie zatrzymuje proces łysienia. Odrost włosów zdarza się nieczęsto i jest uzależniony od osobistych predyspozycji pacjentów, stosujących ten lek.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

sawawa

Post #3 Ocena: 0

2010-05-12 22:57:09 (15 lat temu)

sawawa

Kobieta

Z nami od: 12-05-2010

też miałam taki problem dla mnie pomaga szampon neril GArniera.Optymalne działanie następuje po upływie 8-12 tygodni. NA początku jednak zwiększa się wypadanie włosów, ale potem są efekty. sugerowałam się opiniami o tym szamponie na

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-4101-opis-Garnier-Neril-Rewitalizujacy-szampon-do-wlosow-wypadajacych.htm

Jego skuteczność można wzmocnić stosując Tonik do włosów wypadających Neril. A maseczkę WAX kupiłam w tzw.FUNCIEKU za 1Ł 480 ml i była tej samej firmy co polska, niestety mi nie pomagała.

Do góry stronyOffline

kasionek2002

Post #4 Ocena: 0

2010-05-13 08:36:14 (15 lat temu)

kasionek2002

Kobieta

Z nami od: 26-02-2010

A co myslicie o LOXON 5%.W skladzie ma 5%minoksidilu,a cena jest znacznie mniejsza(okolo 40zl).Mama kupila mi to jakis czas temu i tak stoi w szafce.Obawiam sie wiekszej utraty wlosow na poczatku jego stosowania(tak pisza w ulotce informacyjnej).Mysle,ze u kazdego inaczej chyba moze byc?jak myslicie,zebym lysa nie byla za chwilke!

Do góry stronyOffline

Jozefina80

Post #5 Ocena: 0

2010-06-16 20:09:27 (15 lat temu)

Jozefina80

Kobieta

Z nami od: 16-06-2010

a propos Loxonu - kiedys lekarka przepisala mi Loxon na przerzedzone wlosy i po pierwszym tygodniu stosowania wypadly mi prawie wszytskie wlosy - wyciagalam ja garsciami - potworna tragedia. wlosy nigdy nie wrocily do kondycji sprzed loxonu tak wiec trzeba uwazac.
Najlepszy sposob na wzocniene wlosow jaki znalazlam po latach zmagan to sok z czarnej rzepy, tylko mam problem bo od dluzszgo czasu mieszkam w WB i tutaj rzepy nie ma, czy ma ktos jakis pomysl jak sprowadzic rzepe albo gdzie dostac?

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-06-16 20:11:35 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jozefina80

Post #7 Ocena: 0

2010-06-16 20:15:48 (15 lat temu)

Jozefina80

Kobieta

Z nami od: 16-06-2010

Seboradinu tez uzywalam, ale jednak nie ma porownania ze swiezo wycisnietym sokiem z rzepy, naprawde. Po tygodniu czuc pod palcami mnostwo malych odrostow. Pewnie mozna by bylo tez przeslac rzepe z Polski ;). pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-06-16 20:18:56 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #9 Ocena: 0

2010-06-16 20:21:00 (15 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

a tak sie zastanawiam jakie są godne polecenia kosmetyki przeciw wypadaniu włosów dostępne w UK? chyba angielkom tez wypadają włosy???? nie chce mi sie wozic juz tych szamponow z polski ;)

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-06-16 20:21:44 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie