MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czerwone Wlosy...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kocurzyca

Post #1 Ocena: 0

2013-04-28 19:09:42 (12 lat temu)

Kocurzyca

Kobieta

Z nami od: 07-11-2010

Cytat:

2013-04-28 18:54:28, maga18 napisał(a):
hej mam pytanko takie do wszystkich a przede wszystkim do fryzjerek,a wiec mam ciemny blod wlosy naturalne jakies dwa lata temu zaczelam malowac na przemian,burgun,ciemna wisnia itp,nie zmywalna oczywiscie(moja glupota)teraz juz nie chce ale musze bo odrosty,i mam pytanko czy mozna jakos rozjasnic wlosy do podobnego naturalnego koloru,nie chce co miesiac znowu malowac,bo jeszcze troche I nie bede miala co,mozecie prosze poradzcie cos.dzieki

Tu chyba tylko dekoloryzacja ,ale to jest bardzo szkodliwy zabieg dla naszych włosów. Farbować na jaśniejsze chyba nie ma co bo nic z tego nie wyjdzie. Zdjąć kolor ,a potem kombinować co dalej.
Choć odrosty to nie jakaś tragedia ja np zrobiłabym na Twoim miejscu farbowanie odrostów zmywalną farbą włosy w tym czasie zakamuflujesz ,a później zetniesz jak uzyskasz odpowiednią długość. Farba się wypłuczę i będzie dobrze ;-) Ale ten drugi pomysł to raczej czasochłonny i w zależności od tego jak szybko rosną Ci włosy. Mi np w ciągu miesiąca rosną 3-4cm. A zacznę chyba wspomaganie olejkiem rycynowym bo podobno działa cuda na włosy i ich gęstość.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-04-28 19:15:21 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

maga18

Post #3 Ocena: 0

2013-04-28 19:22:00 (12 lat temu)

maga18

Kobieta

Z nami od: 04-12-2009

o matko to chyba zostawiam jak jest I co miesiac odrosty zmywalna farba,obcinac nie chce bo za dlugo trzymalam,rosna dosc szybko na jakies 5 tygodni te 3 albo 4cm,ale na obciecie sie nie zdecyduje nawet po czasie.dzieki za odpowiedzi.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-04-28 19:27:09 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

maga18

Post #5 Ocena: 0

2013-04-28 19:29:31 (12 lat temu)

maga18

Kobieta

Z nami od: 04-12-2009

tak zrobie,chcialam wiedziec tylko czy jest sposob I jakie konsekwecje mojego bezmyslnego pomyslu jaki naszedl mnie 2 lata temu na zmiane koloru hehe

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6 Ocena: 0

2013-04-28 20:31:18 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ja rozjasnialam i przyciemnialam sama, bo fryzjerka stwierdzila, ze sie nie da. z rudego czy czerwonego, ciezko, ale sie da. njpierw dekoloryzant i trzymac np pod folia, zeby cieplo zalapal. kolor , ktory moze wyjsc, to cos , jak dynia*ROFL* potem mozna polozyc ciemny blond i nastepnie przy kazdej nastepnej koloryzacji rozjasniac jasniejszym kolorem.
z ciemnych, to zalezy, jak glugo si e farbowalo i czy calosc, czy odrosty. najciezej sciagac , gdzy nakladalo sie na calosc i to dlugo. wtedy dekolorozycacja moze zajac nawet 6 h.
pozatym zamiast odzywek, proponuje maske do wlosow . sa specjalne do tego celu, jak i mozna kupic serum. to tez juz po wszystkim trzymac , zeby bylo cieple, np folia i recznik.
zeby odzyska c kolor naturalny trzeba bedzie poczekac z pol roku, albo nawet rok. niestety.no i codziennie lykac witaminki na wzmocnienie wlosa. co do dlugosci wlosow, to trzeba sie liczyc, ze z 5-10 cm liczac od konca wlosa trzeba bedzie przyciac.
to z wlasnego doswiadczenia. wlosy nie wypadly, objetosc tez bez zmian.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-04-28 21:05:58 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

a ja miałam kiedys zielone włosy..zielone jak trawa!
miałam farbowane blond.Postanowiłam,że pewnego razu wszystkich zaskoczę i nikt mnie na imprezie nie pozna. Nosiłam wtedy okulary.
Kupiłam sobie pianke koloryzującą-czarną ! po jendym myciu kolor spłukuje się.
Mój kolega pofarbował mi włosy. Miałam czarne jak heban. Inaczej ubrałam sie niz zwykle,zdjęłam okulary,mocnniejszy makijaż. No cóż...wszyscy mnie poznali,tylko pytali co mi sie stało.
Na drugi dzień rano umyłam włosy i z jeszcze mokrymi wsiadłam do autobusu i pojechałam do szkoły i internatu. Widziałam te spojrzenia na przystanku. W szkole to samo. Poszłam do łazienki i....moje włosy są zielone !!!
Zerwałam się ze szkoły i dyla do internatu. Codziennie myłam włosy ale kolor cięzko zmywał się. Nawet jakas punkówa spytała mnie jak tego dokonałam,że mam tak super włosy !
Po 3 dniach kolor zmył sie...

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #8 Ocena: 0

2013-04-28 21:16:38 (12 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

hmmm ja mialam dosyc czesto rozne odcienie czerwieni, az przy takim wisniowym postanowilam skonczyc z farbowaniem, jestem naturalna blondynka,, powiem tak, przez ponad rok, chodzilam do fryzjerki co miesiac, i schodzilam z wisni pasemkami, nawet nie wiem kiedy, patrze a tam caly leb jasny. Teraz nie farbuje wlosow wogole od poltora roku, mam sliczny blond, tylko czasami dla odswiezenia stosuje rozjasniacze w sprayu na bazie naturalnych skladnikow. Nie ma porownania, wlosy mam gestrze, zdrowsze, rozsna jak na drozdzach ( w galerii mam moj piekny wisniowy i juz teraz moj blond )

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #9 Ocena: 0

2013-04-28 22:23:30 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Haha, tak było z zielonymi właśnie po rozjaśnieniu a potem położeniu czarnego :). Miałam to samo. Ja na szczęście tylko pasemka, ale moja kuzynka całe :D Zachciało się brunetkom zostać blondynkami. A że na krótko był ten kaprys to potem cierpiały :D. Z drugiej strony mi się te zielone pasemka podobały :)
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

KatarzynaJJJ

Post #10 Ocena: 0

2016-10-03 10:20:50 (9 lat temu)

KatarzynaJJJ

Kobieta

Z nami od: 03-10-2016

nie, zdecydowanie nie! czerwona to moze byc sukienka, nie włosy

Do góry stronyOffline