MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przeterminowany kosmetyk!!!

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

janette

Post #1 Ocena: 0

2009-05-22 23:10:57 (16 lat temu)

janette

Kobieta

Z nami od: 22-05-2009

Witam
proszę o radę...otóż przedwczoraj kupiłam krem do twarzy znanej marki LOREAL, dziś rano go "użyłam" i niemalże od razu moja twarz zamieniła się w czerwona plamę!!! nigdy wcześniej mi sie to nie zdarzyło, tzn. nigdy nie miałam zadnej alergii na różne kosmetyki itp. Cóz stwierdziłam, że kiedyś musiał być ten pierwszy raz:/... jednak mój mąż "wpadł na pomysł" że trzeba sprawdzić datę waznośći (ja oczywiście go wyśmiałm, bo nigdy bym nie przypuszczała, że można kupić przeterminowany krem) - niestety jednak mąż miał rację, data wygasła w lutym...
Moje pytani brzmi czy komuś z Was też to się zdarzyło? i co ja mam teraz zrobić? jak się załatwia takie reklamacje?
Z góry dziękuje za odpowiedź!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AGALON

Post #2 Ocena: 0

2009-05-22 23:18:35 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

A paragonik z zakupem feralnego kremu posiadasz??

Do góry stronyOffline

janette

Post #3 Ocena: 0

2009-05-22 23:19:46 (16 lat temu)

janette

Kobieta

tak, na szczęście tak

Do góry stronyOffline

zaneta123454

Post #4 Ocena: 0

2009-05-22 23:23:01 (16 lat temu)

zaneta123454

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 27-04-2009

ja raz kupilam przeterminowana maseczke do twarzy. poszlam do sklepu z paragonem, ale nawet nie zdazylam go wyciagnac. jak ekspedientka zobaczyla mnie i maseczke,ktora polozylam jej przed nos, zaraz przeprosila i oddala mi pieniadze.wydaje mi sie ze wiedzieli ze maja przeterminowane kosmetyki, bo inaczej skad wiedziala o co mi chodzi
..Bee alive..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

AGALON

Post #5 Ocena: 0

2009-05-22 23:24:47 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Skoro posiadasz paragon, udaj sie tam gdzie zakupilas kremik. Kwestia tylko tego czego oczekujesz. Czy chcesz "wymiany" produktu czy chcesz zwrot pianiazkow za ten "feler".

Do góry stronyOffline

janette

Post #6 Ocena: 0

2009-05-22 23:29:54 (16 lat temu)

janette

Kobieta

tak też zamierzam zrobić, oczywiście już nie zamierzam używać podobnego kremu więc wolę zwrot pieniędzy...zastanawiam się tylko jak można do tego dopuścić, że na półkach leży przetermninowany towar i zastanawiam się czy nie nalezy mi się odszkodowanie że moja twarz (która wygląda tera jak czerwona kula - swędzi i piecze na zmiane) ma ponosić konsewencje czyjegoś niedopatrzenia...

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #7 Ocena: 0

2009-05-22 23:37:45 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Cytat:

2009-05-22 23:29:54, janette napisał(a):
tak też zamierzam zrobić, oczywiście już nie zamierzam używać podobnego kremu więc wolę zwrot pieniędzy...zastanawiam się tylko jak można do tego dopuścić, że na półkach leży przetermninowany towar i zastanawiam się czy nie nalezy mi się odszkodowanie że moja twarz (która wygląda tera jak czerwona kula - swędzi i piecze na zmiane) ma ponosić konsewencje czyjegoś niedopatrzenia...

Wiele sklepow dopuszcza sie wystawienia na sprzedaz przeterminowanych produktow. Nie tylko kosmetykow, co gorsza... zywnosci! Skutki sa o wiele gorsze nizeli podraznienie czy tez alergia skorna ale... to juz inna bajka...
Odszkodowanie to chyba zbyt mocne slowo w tym przypadku, ale probowac zawsze warto. Nie liczylabym jednak na zbyt wiele.

Do góry stronyOffline

janette

Post #8 Ocena: 0

2009-05-22 23:47:29 (16 lat temu)

janette

Kobieta

Wiele sklepow dopuszcza sie wystawienia na sprzedaz przeterminowanych produktow. Nie tylko kosmetykow, co gorsza... zywnosci! Skutki sa o wiele gorsze nizeli podraznienie czy tez alergia skorna ale... to juz inna bajka...
Odszkodowanie to chyba zbyt mocne slowo w tym przypadku, ale probowac zawsze warto. Nie liczylabym jednak na zbyt wiele.

Przyznam się szczerze, że mnie to pierwszy raz spotkało, bo jeśli chodzi o żywność to chyba odruchowo sprawdzam datę przydatności, jeśli jednak chodzi o kosmetyki to nie przypuszczałam...nie liczę na wiele, ale przecież nawet gdyby kosmetyk nie był przeterminowany to i tak mogłabym go zwrócić i uzyskać zwrot pieniedzy, bo takie jest prawo. A tym razem ten produkt mi zaszkodził - nie z winy alergii na jakiś składnik, a z powodów wiadomych...zresztą jutro sobie pogadam z menadżerem sklepu...
Czy jest sens dzwonić do Loreal i wyjaśnić im sytuację?

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #9 Ocena: 0

2009-05-22 23:50:54 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Cytat:

2009-05-22 23:47:29, janette napisał(a):

Przyznam się szczerze, że mnie to pierwszy raz spotkało, bo jeśli chodzi o żywność to chyba odruchowo sprawdzam datę przydatności, jeśli jednak chodzi o kosmetyki to nie przypuszczałam...nie liczę na wiele, ale przecież nawet gdyby kosmetyk nie był przeterminowany to i tak mogłabym go zwrócić i uzyskać zwrot pieniedzy, bo takie jest prawo. A tym razem ten produkt mi zaszkodził - nie z winy alergii na jakiś składnik, a z powodów wiadomych...zresztą jutro sobie pogadam z menadżerem sklepu...
Czy jest sens dzwonić do Loreal i wyjaśnić im sytuację?

A da Ci to coś???? To nie ich wina, że w sklepach sa przeterminowane produkty....no chyba, że chcesz to zrobić dla własnej satysfakcji....ale czy warto zawracać sobie tym głowę????

[ Ostatnio edytowany przez: anneczka 22-05-2009 23:51 ]

W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Superlover

Post #10 Ocena: 0

2009-05-22 23:54:39 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-22 23:29:54, janette napisał(a):

Podaj sklep do sądu i zażądaj 100 tys. funtów odszkodowania.
Jak już wygrasz to nie pogardzę niewielką sumką za podanie ci tego pomysłu :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,