|
---|---|
janette | Post #1 Ocena: 0 2009-05-22 23:10:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-05-2009 Skąd: Merseyside |
Witam
proszę o radę...otóż przedwczoraj kupiłam krem do twarzy znanej marki LOREAL, dziś rano go "użyłam" i niemalże od razu moja twarz zamieniła się w czerwona plamę!!! nigdy wcześniej mi sie to nie zdarzyło, tzn. nigdy nie miałam zadnej alergii na różne kosmetyki itp. Cóz stwierdziłam, że kiedyś musiał być ten pierwszy raz:/... jednak mój mąż "wpadł na pomysł" że trzeba sprawdzić datę waznośći (ja oczywiście go wyśmiałm, bo nigdy bym nie przypuszczała, że można kupić przeterminowany krem) - niestety jednak mąż miał rację, data wygasła w lutym... Moje pytani brzmi czy komuś z Was też to się zdarzyło? i co ja mam teraz zrobić? jak się załatwia takie reklamacje? Z góry dziękuje za odpowiedź! |
AGALON | Post #2 Ocena: 0 2009-05-22 23:18:35 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
A paragonik z zakupem feralnego kremu posiadasz??
|
janette | Post #3 Ocena: 0 2009-05-22 23:19:46 (16 lat temu) |
tak, na szczęście tak
|
zaneta123454 | Post #4 Ocena: 0 2009-05-22 23:23:01 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-04-2009 Skąd: douglas |
ja raz kupilam przeterminowana maseczke do twarzy. poszlam do sklepu z paragonem, ale nawet nie zdazylam go wyciagnac. jak ekspedientka zobaczyla mnie i maseczke,ktora polozylam jej przed nos, zaraz przeprosila i oddala mi pieniadze.wydaje mi sie ze wiedzieli ze maja przeterminowane kosmetyki, bo inaczej skad wiedziala o co mi chodzi
..Bee alive..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k
|
AGALON | Post #5 Ocena: 0 2009-05-22 23:24:47 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Skoro posiadasz paragon, udaj sie tam gdzie zakupilas kremik. Kwestia tylko tego czego oczekujesz. Czy chcesz "wymiany" produktu czy chcesz zwrot pianiazkow za ten "feler".
|
|
|
janette | Post #6 Ocena: 0 2009-05-22 23:29:54 (16 lat temu) |
tak też zamierzam zrobić, oczywiście już nie zamierzam używać podobnego kremu więc wolę zwrot pieniędzy...zastanawiam się tylko jak można do tego dopuścić, że na półkach leży przetermninowany towar i zastanawiam się czy nie nalezy mi się odszkodowanie że moja twarz (która wygląda tera jak czerwona kula - swędzi i piecze na zmiane) ma ponosić konsewencje czyjegoś niedopatrzenia...
|
AGALON | Post #7 Ocena: 0 2009-05-22 23:37:45 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2009-05-22 23:29:54, janette napisał(a): tak też zamierzam zrobić, oczywiście już nie zamierzam używać podobnego kremu więc wolę zwrot pieniędzy...zastanawiam się tylko jak można do tego dopuścić, że na półkach leży przetermninowany towar i zastanawiam się czy nie nalezy mi się odszkodowanie że moja twarz (która wygląda tera jak czerwona kula - swędzi i piecze na zmiane) ma ponosić konsewencje czyjegoś niedopatrzenia... Wiele sklepow dopuszcza sie wystawienia na sprzedaz przeterminowanych produktow. Nie tylko kosmetykow, co gorsza... zywnosci! Skutki sa o wiele gorsze nizeli podraznienie czy tez alergia skorna ale... to juz inna bajka... Odszkodowanie to chyba zbyt mocne slowo w tym przypadku, ale probowac zawsze warto. Nie liczylabym jednak na zbyt wiele. |
janette | Post #8 Ocena: 0 2009-05-22 23:47:29 (16 lat temu) |
Wiele sklepow dopuszcza sie wystawienia na sprzedaz przeterminowanych produktow. Nie tylko kosmetykow, co gorsza... zywnosci! Skutki sa o wiele gorsze nizeli podraznienie czy tez alergia skorna ale... to juz inna bajka... Odszkodowanie to chyba zbyt mocne slowo w tym przypadku, ale probowac zawsze warto. Nie liczylabym jednak na zbyt wiele. Przyznam się szczerze, że mnie to pierwszy raz spotkało, bo jeśli chodzi o żywność to chyba odruchowo sprawdzam datę przydatności, jeśli jednak chodzi o kosmetyki to nie przypuszczałam...nie liczę na wiele, ale przecież nawet gdyby kosmetyk nie był przeterminowany to i tak mogłabym go zwrócić i uzyskać zwrot pieniedzy, bo takie jest prawo. A tym razem ten produkt mi zaszkodził - nie z winy alergii na jakiś składnik, a z powodów wiadomych...zresztą jutro sobie pogadam z menadżerem sklepu... Czy jest sens dzwonić do Loreal i wyjaśnić im sytuację? |
anneczka | Post #9 Ocena: 0 2009-05-22 23:50:54 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Cytat: 2009-05-22 23:47:29, janette napisał(a): Przyznam się szczerze, że mnie to pierwszy raz spotkało, bo jeśli chodzi o żywność to chyba odruchowo sprawdzam datę przydatności, jeśli jednak chodzi o kosmetyki to nie przypuszczałam...nie liczę na wiele, ale przecież nawet gdyby kosmetyk nie był przeterminowany to i tak mogłabym go zwrócić i uzyskać zwrot pieniedzy, bo takie jest prawo. A tym razem ten produkt mi zaszkodził - nie z winy alergii na jakiś składnik, a z powodów wiadomych...zresztą jutro sobie pogadam z menadżerem sklepu... Czy jest sens dzwonić do Loreal i wyjaśnić im sytuację? A da Ci to coś???? To nie ich wina, że w sklepach sa przeterminowane produkty....no chyba, że chcesz to zrobić dla własnej satysfakcji....ale czy warto zawracać sobie tym głowę???? [ Ostatnio edytowany przez: anneczka 22-05-2009 23:51 ] W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
Superlover | Post #10 Ocena: 0 2009-05-22 23:54:39 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-05-22 23:29:54, janette napisał(a): tak też zamierzam zrobić, oczywiście już nie zamierzam używać podobnego kremu więc wolę zwrot pieniędzy...zastanawiam się tylko jak można do tego dopuścić, że na półkach leży przetermninowany towar i zastanawiam się czy nie nalezy mi się odszkodowanie że moja twarz (która wygląda tera jak czerwona kula - swędzi i piecze na zmiane) ma ponosić konsewencje czyjegoś niedopatrzenia... Podaj sklep do sądu i zażądaj 100 tys. funtów odszkodowania. Jak już wygrasz to nie pogardzę niewielką sumką za podanie ci tego pomysłu ![]() Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |