MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kremy po 30.

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kosmetyczka

Post #1 Ocena: 0

2008-06-19 10:29:43 (17 lat temu)

kosmetyczka

Kobieta

Z nami od: 15-05-2006

Moi drodzy :)

Tak sobie czytam i czytam wasze wypowiedzi. Kazdy chce znac nazwe magicznego kremu ktory zdziała cuda. A czy ktos zrobił sobie analize pielegnacji cery przed tš 30?? Trzeba o nia dbac zawsze !!!

TAK WIEC

Pierwsze objawy starzenia mogš pojawić się już po 25. roku życia. To dobry moment, by sięgnšć po krem przeciwzmarszczkowy.
- Winę za pojawienie się zmarszczek ponoszš przede wszystkim wolne rodniki oraz promienie UV. UVA sš o wiele groŸniejsze niż UVB, które wywołujš opaleniznę. Przenikajš one do skóry właœciwej, a efekty ich działania mogš być zauważalne po latach w postaci pokrytej zmarszczkami skóry.
- Dlatego tak ważne jest, by twój krem na dzień oprócz składników pielęgnacyjnych zawierał także filtry UV. Potrafiš one pochłaniać energię zawartš w promieniach UV i nie pozwalajš dotrzeć im do naskórka.
- Jeœli stosujesz podkład z filtrem (np. SPF 15), twój krem nie musi go już zawierać.
- Gdy masz około 30 lat, w kremach szukaj koenzymu Q10, witamin A, C, E, mikroelementów.
- Po 40. urodzinach, gdy skóra zaczyna wiotczeć, możesz sięgnšć po preparaty z wycišgami z soi, retinolem.
- Od czasu do czasu zafunduj skórze intensywnš kurację za pomocš dostosowanego do swego wieku serum.
- Nie zapominaj o przeciwzmarszczkowym kremie pod oczy. W tym miejscu skóra starzeje się najszybciej.

TO NIE WSZYSTKO

Ciało na pokaz??? Bardzo wazne!!
Objawy starzenia widoczne sš nie tylko na twarzy. Z upływem czasu zmniejsza się w organizmie produkcja kolagenu i elastyny, skóra zaczyna wiotczeć. W niektórych miejscach (szyja, dekolt, ręce) jest ona bardzo cienka, nie ma podœciółki tłuszczowej. W dodatku jest narażona na działanie promieni słonecznych, dlatego starzeje się o wiele szybciej niż reszta ciała.
- Po pierwsze peeling
Raz w tygodniu zrób peeling. Pozbędziesz się zrogowaciałego naskórka i sprawisz, że skóra łakomie będzie wchłaniać składniki kosmetyku odżywczego.
- Po drugie balsam
Dwudziestolatkom wystarczy lekki nawilżajšcy preparat. Po 30. roku życia trzeba sięgnšć po regenerujšcy balsam, bogaty w odmładzajšce składniki (retinol, witaminy A, C, E).
- Po trzecie masaż
Jest nie mniej ważny niż balsam (poprawia kršżenie, oczyszcza skórę z toksyn). Kosmetyk nakładaj okrężnymi ruchami, zgodnie z ruchem wskazówek zegara, od dołu ku górze.

Ukryj kurze łapki
Liftingujšcy podkład to kosmetyk, bez którego trudno się obyć. Maskuje zmarszczki, chroni skórę przed mrozem i promieniami UV, a nawet jš pielęgnuje.
- Podkład wygładzajšcy sprawi, że zmarszczki będš mniej widoczne. Pigmenty rozœwietlajšce optycznie je zmniejszš, a substancje liftingujšce "wyprasujš". Taki podkład zawiera składniki pielęgnujšce cerę: retinol, witaminy. Ważne, by miał też ochronne filtry przeciwsłoneczne, minimum SPF 15.
- Dobrym pomysłem jest stosowanie (nawet zamiast podkładu) sypkiego pudru mineralnego. Zawiera naturalne filtry UV, ma dobre właœciwoœci kryjšce.

WygładŸ usta
Wokół ust często tworzš się pionowe linie. W dodatku naskórek warg łatwo wysycha, pęka. Dlatego potrzebuje intensywnej pielęgnacji.
- Zmarszczki wokół ust wygładzisz, stosujšc działajšce miejscowo kremy na głębokie zmarszczki (np. Garnier Ultralift).
- Noœ przy sobie balsam albo pomadkę ochronnš zawierajšcš filtry UV, wazelinę, ekstrakty z aloesu, witaminę E, która odżywia skórę.
- Kupuj szminki, które majš w składzie filtr UV oraz przeciwutleniacze (witaminy A i E) – twoje usta długo będš gładkie.
- Stosuj konturówkę do ust – szminka nie będzie się wtedy zbierać w zmarszczkach wokół ust.
- By zachować ładny kontur ust, ćwicz mięœnie wokół warg. Œcišgaj wargi i wypychaj je do przodu, zaciskaj usta, rozcišgajšc jednoczeœnie ich kšciki. Możesz to robić w domu, pracy, samochodzie. Ja np. wymawiam codziennie A,O,E,I,O,U :) No i masaz twarzy koniecznie. Mam nadzieje, ze pomogłam ?????

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

uliana

Post #2 Ocena: 0

2008-07-28 22:20:11 (17 lat temu)

uliana

Kobieta

Z nami od: 23-06-2006

Chcecie byc dlugo mlode to trzeba pomyslec jak dozywic tkanke a nastepnie stosowac odpowiedni krem,najlepszy kosmetyk nie pomoze jak masz problemy gastryczne ,anemie,niedobor wapnia.
W sobote 2 sierpnia od godziny 16,30 do godziny 19,30 ,Bede badala skore na alergie i rodzaj skory.Sala klubowa IV pietro POSK.Londyn
Urszula Renska 07729968769 Zapraszam.:-P
Urszula Renska

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer MSN Messenger

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2008-07-28 23:57:32 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

zmarszczki..starzenie się...nie zapominajmy,że w duzym stopniu jest to także podłoże genetyczne.
Mam to szczęście,że pochodzę z rodziny gdzie wsyzstkie kobiety jakby podpisały pakt z diabłem o niestarzenie się :-D
MOja mama ma 72lata,a wygląda na 60,siostra ma 46 a wszyscy nie dają jej więcej niz 35lat.Tata ma 82 i podobnie-daja mu najwyżej 70.
Oczywisce ważna jest dieta,słońce,geny,a kremy to powiedzmy dodatek,przyjemny dodatek.
Długo stosowałam kremyz vichy,nivea,loeal.Wszystkie nawilżające.
Powiem Wam,że ostatnio pije duzo wody i widze niesamowita poprawę kondycji mojej buźki.Nie mam syfków,pory zwężone,jakas taka fajna moja mordka.
Pije wode evian,bo ma duzo magnezu,łykam nasze rodzime kapsułki młodości-Belissa.
Mam prawie 30lat(Jezu,jak to brzmi..??)i jak na razie ludzie daja mi 26lat.
Ostatnio robie tournee po stoiskch luksusowych kosmetykow i biore próbki kremów.Jade na nich juz miesiąc:)
Na razie najlepszy okazał się CHANEL hydromax.Cudowny,nawilżający krem za 37f! Ja mam próbkę juz tydzien czasu
MOja szwagierka jedzie na próbkach cały czas.I tanio i fajnie

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2008-07-29 06:13:22 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-02-05 19:04, nuska napisał(a):
No dziewczyny dzisiaj doszłam do wniosku ,

Na wnioski nigdy zapóźno ale dlaczego akurat dzisiaj??

Cytat:

że sie strasznie pomarszczyłam.

No fakt, jakaś taka zmięta jesteś

Cytat:

Doradzcie mi dobry krem pod oczy i do twarzy

sarum z proteinami, dostępne u najbliższego byczka 8-):-]

Cytat:

(cera mieszana).

uporządkuj posegreguj bądź poważna i zorganizowana

Cytat:

Latka leca ,a ja do tej pory ani czasu ani kasy nie miałam za wiele.

no cóż, to samo mówi Bill Geyts, ale rozumiem ze ty wyszłaś z impasu BARWO!

Cytat:

Jestem pewna ,że są tu specjalistki.

BA! i to ile! są również specjaliści ;-)

Cytat:

Doradzcie cos 34 latce bo zaczynam wygladac jak mumia.

mam zapas bandaży elastycznych

Cytat:

Aha cholernie często się śmieję i mam kurze łapy(bo na łapki to nie wygląda),

hm no z kurzymi łapami to każdego by to rozbawiło, wygodnie ci z tym jak ci się tak bimbają czy też zakładasz je na uszy?

Cytat:

no i czoło tez pomarszczone.Matko!wyglądam koszmarnie.

ciągle zdziwiona ??

A tak na poważnie, takie śmiejące łapki są sympatyczne, ważne że masz radosne podejście do życia, lata lecą nie da się ukryć anni zmumifikować, większość kremów to ściema za duże pieniądze, skóra jest odzwierciedleniem zdrowia twojego ciała i umysłu, zdrowo urozmaicenie się odżywiaj, żadnych margaryn i takich syfów, , wolne dni odpoczywaj, słońce, spacery wycieczki i dalej się uśmiechaj
RADOŚĆ TO NAJLEPSZY KREM, reszta sprawia że trudno utrzymać kobietę za boczki ;-) MIŁEGO DNIA!
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2008-12-04 16:27:44 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona