2008-01-17 12:18, martitka25 napisał(a):
Pani Jowito moze pani umie mi pomoc.Od 10 lat walcze z pryszczami.Probowalam wszystkiego antybiotyki od dermatologa, mascie, maseczki, oczyszczanie twarzy, mikrodermabrazje i nic,a nawet mialam wrazenie ze stan mojego czola(bo tylko tam sie pojawiaja pryszcze)jest coraz gorszy.Prosze o pomoc.Dodam ze mam 26 lat i to na pewno nie przez okres dojrzewania

Niestety lekarze nie leczą przyczyny a istniejące skutki tego co jest wewnątrz naszego organizmu.
Chińczycy już kilka tysięcy lat stawiają diagnozę jak się czujemy? patrząc na twarz.
Ułatwia taka diagnoza spojrzenie na słabość naszego organizmu.Po czym stosuje się odpowiednie leczenie różnych organów organizmu.
Twoje wypryski na czole i walka zewnętrzna z nimi niedają rezultatu ponieważ przyczyna leży wewnątrz organizmu.
Według chińskiej diagnozy twarzy,
czoło-pokazuje nam problemy z narządami pokarmowymi -jelito grube,jelito cieńkie.Nie chodzi tu o jakąś chorobę a jedynie nierównowagę tych organów.Dlatego też kuracja antybiotykami zewnętrznie pomogła tylko chwilowo,po odstawieniu lekarstwa wypryski pojawiły sie znowu!
Potrzebny jest Tobie relaks ,wyciszenie i spojrzenie na świat z przymruzeniem oczu,ponieważ stres nie sprzyja dobremu trawieniu.
Ten świat jednak przysparza wielu stresów.Możesz zastosować olejki aromaterapeutyczne do kominka dające poczucie relaksu i odprężenia.Sama także je stosuje.Ważne aby były to naturalne olejki a nie sztuczne wytwory.
Ważna jest także dieta i czas w jakim spozywamy posiłek.Więcej uwagi przykładaj do tego co i jak jesz.Rzeczy lekko strawne...
np rano Sałatkę Piękności Heleny Rubenstein-polska kosmetyczka o światowej sławie.
jest to sałatka z płatków owsianych i owocow suszonych -świetnie oczyszcza jelita.Przygotowujesz ja wieczorem.Pare łyżek platkow zalewasz ciepła wodą wkrajasz owoce (śliwki,morele,jabłka-suszone)takie jak lubisz.Nie stosuj mleka !!
JEŻELI chciałabyś konkretnej porady jak pielęgnować skóre ,jakich kosmetyków używać zapraszam na bezpłatną konsultację do siebie.Muszę się przyjrzeć dokładniej Twojej cerze.Pamiętaj że nasz wygląd skóry to praca całego organizmu.Dlatego ja podchodzę do pielegnacji,leczenia skóry holistycznie-całościowo.
Kosmetyczka Dyplomowana

[ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 01-07-2010 17:27 ]