MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wszystko o kosmetykach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 7 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bellatre1

Post #1 Ocena: 0

2008-01-18 20:36 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Z nami od: 10-01-2008

Cytat:

2008-01-17 23:50, ewamik napisał(a):

Cos ciekawego mi powiedziała kosmetyczka.Jeśli mleczkiem zmywamy twarz,to nalezy póxniej twarz przemyc jeszcze woda,a następnie wklepac tonik.To dlatego,że mleczko może zatykac pory,jest tłuste i przez to mogą pojawiac sie nieproszeni goście.Sama zaczęłam tak robić.

.........zGADZA SIĘ i niewiele kobietek o tym wie.
Najpierw myjemy buzke mleczkiem,żelem lub oliwką nastepnie zmywamy to wodą.Stara szkoła....pewne substancje rozpuszczają się w wodzie inne w tłuszczach,dlatego żeby dobrze umyć skóre twarzy należy zrobić to właśnie tak.
Skóra nocą odpoczywa a w dzień broni się przed wpływem zewnętrznego środowiska(wiatr,mróz,klimatyzacja,słońce).Daltego wieczorna pielęgnacja jest tak ważna i dokładne oczyszczenie skóry z makijażu.

Pośmałam się troszke na tym poście w związku z kolagenem i naturalnym białkiem ihiih.

Dodam tylko że jestem kosmetyczką od 15 lat i to prawda że cząsteczka kolagenu jest większa od przekroju poprzecznego skóry dlatego jej przenikanie nie jest możliwe.
Zapewne Polska firma zdobyła fortune na sprzedaży tego kolagenu.Zapewne nie jednemu pomógł.Jednak efekty są krótkotrwałe bo działa jedynie na powierzchnie naskórka.Znam też opinie że szybko się psuje a kosztuje dużo.Mam nadzieje że nikomu nie zaszkodził?
Nie odradzam jednak stosowania kremów z kolagenem jeżeli jest pochodzenia roślinnego ,jest to bardziej humanitarne.Utrata kolagenu następuje sukcesywnie już od ok. 25 roku życia.Każdy ma też inną zawartość tego w skórze.
Nie dajcie się jednak zwariować kobietki.

MŁODOŚĆ O KTÓRĄ NAM WSZYSTKIM CHODZI,NIE OGRANICZA SIĘ ,DO WYGLĄDU.
TO STYL ŻYCIA,SPOSÓB ISTNIENIA,SYSTEM WARTOSCI.

i tego się trzymajcie kobietki.
:-):-):-)

[ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 18-01-2008 20:39 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bellatre1

Post #2 Ocena: 0

2008-01-18 20:51 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-01-17 21:58, squirrel napisał(a):
Kobietki! Mam problem z cera, jest mieszana i strasznie trudno jest mi dobrac kosmetyki, po uzyciu kremu do skory tlustej mialam tak wysuszona cere ze nie moglam sobie z nia pozniej poradzic, po innych kremach swiecilam jak :zarowka:jestem bezradna, wiem ze powinnam pojsc do kosmetyczki ale naprawde nie mam czsu, prosze o porade???!!!

Napisałaś, że po kosmetykach do cery tłustej masz przesuszoną skóre.Kosmetyki do cery tłustej,trądzikowej są za agresywne dla twojej cery.
żeby uzupełnić poziom nawilżenia stosuj kosmetyk nawilżający na noc..nocą nie szkodzi błyszczenie skóry.Natomiast w dzień możesz zastosować coś lżejszego niż krem ...emulsję.Polecam też serum nawilżające firmy Matis pod krem lub emulsję,szybko się wchłania.
Stosuj koniecznie też tonik 2 razy na dzień -oczywiście nawilżający np. z algami.Często zapominamy o Tonizacji skóry i traktujemy ten kosmetyk jako zbędny.
I co tu powiedzieć jeszcze ......trudno ocenić stan skóry na poscie .
Zapraszam na bezpłatną konsultacje
Jowita
Kosmetyczka

[ Ostatnio edytowany przez: bellatre1 13-02-2010 01:33 ]

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2008-01-18 23:35 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Uff,ciesze się,że ktoś kto zna sie na kosmetykach,podzela moje zdanie.Jupi!
Sama bardzo interesuje sie kosmetykami od podszewki,chodzi mi o skład produktu,zastosowanie itp.I zawsze czytam etykietke,choc niezawsze wiem o co chodzi:):)
Chce tez zasięgnąc opinii drugiej kosmetyczki.Prosze mi cos powiedziec o kosmetykach Thalgo.czy one sa w sprzedazy w Anglii? W Polsce to tylko w renomowanych salonach kosmetycznych.Ta moja kosmetyczka tylko na tym pracuje.Wczesniej pracowała u kogos na Eris,ale zaufała Thalgo.Naprawde byłam pod wrażeniem jej twarzy.Fakt,nie kazda dziewczyna bedzie miała takiesame efekty.Tak jak pisałam kiedys tam,zalezy tez od sposobu odżywiania,klimatu w którym zyjemy ale duze znaczenie ma tez genetyka.
Ja moge pochwalic sie,że moje babcie,mama,tata i starsze siostry(starsze o 16lat i o 8) starzeja się bardzo ale to baaaardzo powoli.Ostatnio mojej 46-letniej siostrze powiedziłam,ze pamietają ja dinozaury ale na twarzy...jak 30stka.
To ja czekam:)

Do góry stronyOffline

marzena984

Post #4 Ocena: 0

2008-01-19 09:49 (17 lat temu)

marzena984

Z nami od: 25-10-2007

Witam, czy ktos moze wie co sioe robi i jak gdy pojawiaja sie rozstepy? mi sie zrobily na posladkach,i podobno same kremy nie wystarcza, do tego trzeba cwiczyc. a czy wy macie jakies kremy godne polecenia?

odnosnie kremu vichy normaderm, tez go stosuje, bardzo ladnie pachnie i rzeczywiscie szybko wchlania sie w skore ale efektow to ja chyba nie widze.

co do antykoncepcji, to ja od kilku lat uzywam tych samych tabletek, nawet teraz kiedy jestem w anglii, mama wykupuje mi i przesyla poczta(i sa to jedne z tanszych, place za jedno opakowanie ok 6zl), chociaz wiem ze tu w uk sa za darmo, ale jakos nie umiem sie wybrac do ginekologa.

Pozdrowienia.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2008-01-19 11:59 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

o kochana,rozstepy to ciężka sprawa.Kiedys uzywałam kremu firmy Clarins i owijałam sie folią.Cos pomogło na udach,ale na biodrech i pupie....nic.
Teraz jak byłam w Polsce,to kupiłam sobie krem,a raczej serum firmy EVELINE-slim extreme 3-D.Jest to serum intensywnie wyszczuplające+ujedrniające Antycellulit.
Nałozyłam se go na brzuch,uda i posladki,wmasowałam.Jak mnie zxaczęło mrozic i szczypać....Byłam pod wrażeniem.Tak samo ale może z mniejsza intensywnościa działa ten z Clarins.Ten nasz polski-EVELINE ma kopyto!Zobaczymy fekty.Juz wam mówie co tam jest:
L-karnityna,kofeina,wyciąg z bluszczu,kolagen,elastyna,wyciąg z alg i cos tam jeszcze.
Nie szkoda mi było go kupic bo kosztował zaledwie 10zł,dla porówniania Clarins ok 30f.Fak taktem do tego serum trzeba dokupic i pelling i krem 3-D slim extreme ale ja ni kupiłam.
Ale po kremach nie mozan spodziewac sie niewiadomo jakich efektów.Jednak rozstęp,to rozstęp i to dzieje sie pod skórą.
Tu juz trzeba udac sie albo do SPA albo do salonu kosmetycznego i nałożą jakies dziactwa na nogi,jakieś poduchy,kołdry czy cos w tym stylu.Ewentualnie laser.Ale nie tak bardzo rażą mnie moje rozstępy na pupie,na udach juz ich nie mam.W końcu prawie każda dziewczyna je ma,nawet modelki czy aktorki.

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #6 Ocena: 0

2008-01-19 19:47 (17 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

widze ze pojawil sie temat rozstepow to i ja sie dopisze.
jestem chuda osoba i duzym zaskoczeniem sa dla mnie rozstepy, zwlaszcza ze nie mam zadnych wahan wagi. Poza ciaza przez ktora przytylam 10kg, mam stala wage 54 kg.
Jezeli ktos wie co moge z tym dziadostwem zrobic niech da znac.

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #7 Ocena: 0

2008-01-19 21:04 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

[B]2008-01-18 23:35, ewamik napisał(a)
Chce tez zasięgnąc opinii drugiej kosmetyczki.Prosze mi cos powiedziec o kosmetykach Thalgo.czy one sa w sprzedazy w Anglii? W Polsce to tylko w renomowanych salonach kosmetycznych.Ta moja kosmetyczka tylko na tym pracuje.
To ja czekam:)

Firma Thalgo jest renomowaną firmą profesjonalną dla salonów kosmetycznych.W Polsce pracują na niej tylko kosmetyczki które przeszły szkolenia w siedzibie firmy i wykupiły co najmiej trzy pełne linie kosmetyczne.Pierwsze szkolenia jakie odbyły się w Polsce były w 1994 i ja też w nich uczestniczyłam.Kosmetyki są fantastyczne głównie na algach mikronizowanych.Marka ma sieć SPA na całym świecie a że Francja lezy blisko można je kupić również w Angli w salonach kosmetycznych i Spa cenny są wysokie ale kosmetyki warte tej cenny.
Pozdrawiam Jowita:-D

Do góry stronyOffline

bellatre1

Post #8 Ocena: 0

2008-01-19 21:15 (17 lat temu)

bellatre1

Kobieta

Cytat:

2008-01-19 19:47, ciesza napisał(a):
widze ze pojawil sie temat rozstepow to i ja sie dopisze.
jestem chuda osoba i duzym zaskoczeniem sa dla mnie rozstepy, zwlaszcza ze nie mam zadnych wahan wagi. Poza ciaza przez ktora przytylam 10kg, mam stala wage 54 kg.
Jezeli ktos wie co moge z tym dziadostwem zrobic niech da znac.

Roztepy najczęściej pojawiają się nie ze względu na wagę ciała(choć najczęściej podczas szybkiej zmiany wagi)lecz ze względu na elastyczność tkanki.U osób nawet szczupłych mogą pojawić się ponieważ tkanka jest mniej elastyczna.
Najważniejsze są kosmetyki które wzmocnią włókna kolagenowe i elastyny,poprawią sprężystość naskórka i podziałają stymulująco poprawiając mikrokrążenie.Rostęp-to nic innego jak blizna popęknięciu wewnętrznych tkanek.
...........odezwe się jeszcze w tej sprawie....:-)

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2008-01-19 21:46 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

to cholera,zaoszczędze ale kupię sobie.Moja kosmetyczka wskazała mi linie kosmetyków ktora byłaby dla mnie dobra.Chodzi mi o linie "Marine nutrients" czyli skóra mieszana do suchej.Oraz linia dotleniajaca.Powiem Wam,ze krem dotleniajacy kosztuje 157zł,maska 70zł,serum 196zł czyli ....
ale jak warto to moze warto

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2008-01-19 21:48 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

czytam i widze,że mam zaznaczona serie"seve marine" tez pewnie dobre i deczko tańsze

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,