MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rybik samotnik?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

niebieskieucho

Post #1 Ocena: 0

2023-03-13 14:16:29 (2 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Maleńki rybik cukrowy, niewiele większy od przecinka, najpierw znieruchomiał, a następnie błyskawicznie zaszył się w szczelinie między kafelkami, kiedy to zaskoczyłem go parę dni temu moim wkroczeniem do ubikacji o nietypowej porze. Rybiki są inteligentne i doskonale wiedzą o jakich porach gospodarze nie używają tego przybytku. Nie widziałem ich od bardzo wielu lat i zdumiałem się na jego widok. Musiał być ogromnie przestraszony moją niespodziewaną wizytą i strasznie bać się o swoje życie mimo że nigdy by mi nie przyszło do głowy zabić to stworzenie, które wiedzie - według mojej subiektywnej oceny - bardzo nudny żywot (najnudniejszy mają chyba pająki, które w bezruchu marzą tylko o muchach wpadających w ich sieci). Jest to dla mnie zagadka skąd się wziął w moim mieszkaniu. Zostawiłem mu okruszyny z chleba, ale wyglądają na nietknięte. Nie ma śladu ani jego rodziców, ani rodzeństwa. Co o tym myślicie?
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2023-03-13 18:49:24 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Myslimy, ze on przezywa problemy natury egzystencjalnej. Identyfikuje sie jako koziolek, a ze

w Pacanowie kozy kuja,
wiec Koziolek madra glowa,
blaka sie po calym swiecie,
aby dojsc do Pacanowa"

ot, co.

Buntownik bez powodu. Jak kazdy nastolatek.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 13-03-2023 18:49 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2023-03-17 11:36:35 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Akcja była rozwojowa, jakieś wieści?
:-8
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #4 Ocena: 0

2023-03-17 17:52:06 (2 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

No cóż, mogę tylko przybliżyć informacje nt. tego niezwykłego stworzenia, który trawi celulozę (!) Wyobraźcie sobie jego żołądek i krowy. Potrafią tak samo rozprawiać się z celulozą, o czym ludzie mogą tylko marzyć.

Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,