MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kot - pilne

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 4 z 15

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2019-08-25 00:10:03 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2019-08-24 23:43:40, grekan napisał(a):
kot czy pies to czlonek rodziny, zwierzeta potrafia wiecej dac czlowiekowi niz zli ludzie, ktorzy potrafia powiedziec "to tylko kot". Miara wartosci czlowieka jest stosunek do zwierzat i ludzi starszych.

@grekan, chciałem Ci postawić plus ale że to całe życie przy lopacie paluchy zgrubly i mnie się minus nacisnal i nie mogę tego zmienić. *DONT_KNOW*

Do góry stronyOnline

Temat zamknięty

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2019-08-25 00:30:09 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

@stanislawski, powoli, ale sie polepsza.

Pije wode, na poczatku nawet pic nie chciala/ nie miala sily. Pozdrow kotka od nas, powiedz, ze tu wszyscy trzymamy kciuki za nia.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2019-08-25 09:49:20 (6 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Dziękuję.
Kotka zaraz jedzie znów do weterynarza. W domu była tylko na noc.

Oprócz tego, że jest słaba i nie je, to ma też problm z psychiką. Jak już mówiłem, usypia nad miską z wodą. Ale dzisiaj dodreptała do kuchni - w niedzielę o tej porze robimy English breakfast. Nie, nie żeby jeść. Próbowałem jej dać czysty bekon - odwróciła się. Tak, żeby pobyć.
No i kiedy otworzyłem drzwi na backyard, to wyszła. I mimo,że ma wodę to próbowała dostać się do wiadra od mopa (jest tam trochę wody). Następnie chciała wcisnąć się do odpływu od kuchni.
Przyniosłem jej więc miskę - koczuje nad nią, choć prawie nie pije.

Odezwał się mój lodger. Nie, nie do mnie, bo wie, że ja życzę mu ... Do mojej żony. Powiedział po angielsku (to Słowak), że jest sk... Zapytał też o rachunek. A dziś stwierdził, że jest na Słowacji, bo jego matka (alkoholiczka) jest w szpitalu.
Nie wierzę do końca, a jeżeli tak, to życzę...

Opinia moderatora: Post edytowany z niewłaściwej treści. Konefka

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

andypolo

Post #4 Ocena: 0

2019-08-25 10:01:00 (6 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2019-08-25 09:49:20, stanislawski napisał(a):

Odezwał się mój lodger. Nie, nie do mnie, bo wie, żeja życzę mu ... Do mojej żony. Powiedział po angielsku (to Słowak), że jest sk... Zapytał też o rachunek. A dziś stwierdził, że jest na Słowacji, bo jego matka (alkoholiczka) jest w szpitalu.
Nie wierzę do końca, a jeżeli tak, to życzę ...

Cytat:

2019-08-24 23:43:40, grekan napisał(a):
Miara wartosci czlowieka jest stosunek do zwierzat i ludzi starszych.

Opinia moderatora: Edytowana część wypowiedzi Stanisławskiego. Konefka

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Misia13

Post #5 Ocena: 0

2019-08-25 10:08:11 (6 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Hi.
Ciesze sie, ze z kotka lepiej.
Plakalam przy twoim pierwszym poscie.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2019-08-25 10:47:14 (6 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Wzruszyli mnie też ludzie z klasy mojej córki. Mama jednej z koleżanek założyła jakiś rachunek na GoFundMe i dała 100 funtów.
W żadnym wypadku o to nie prosiłem - zwierzę dla nie ważniejsze od pieniędzy - ale gest piękny.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2019-08-25 11:22:49 (6 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Super, ze kotek ma sie lepiej. Teraz ma rodzine wokol, to i wroci chec do zycia. Wrzuc linka na ten go fund.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 25-08-2019 11:23 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2019-08-25 11:38:36 (6 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Na to wygląda, że to jest to Save Mrs Kitty. To jest mojej córki konto.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2019-08-25 12:37:02 (6 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Nie pojmuje. Pozostawienie tak zwierzaka to by usprawiedliwilo tylko jakby bez kontaktu lezal w szpitalu lub w trumnie. Nawet jak musial wyjechac to co? przeciez niewychodzacego kota mozna suchym zarciem i woda zabezpieczyc w domu nawet na 10 dni (kuwety to inna rzecz). Poza tym chyba mial wasz numer? Rozum stracil??? chyba, ze uzelezniony i poszedl w cug..to wtedy tak, ludzie dzieci zostawiaja. Bo nawet jakby go zamkneli to gdyby zglosil, ze zwierzak jest bez zarcia w domu to policja by musiala go zabezpieczyc. Jak to sie k... stalo?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2019-08-25 13:04:50 (6 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Nie jest uzależniony. Na codzień nawet piwa nie pije. Choć zdarza się raz na parę miesięcy, że zostanie u kumpla na drugi dzień i popiją. Ale to tyle. Nie dłużej.

Nikt tego nie pojmuje.

Mogę analizować, zgadywać.
Mógł mieć coś do mnie - taka prymitywna zawiść ludowa - bo musi płacić na czas, a był na wakacjach na Słowacji, zrobił sobie zęby, jakiś remont mieszkania które kupił; a tu trzeba płacić. Wiecie, taka zawiść do jak do urzędu skarbowego, że trzeba płacić podatki, jak do elektrowni, jak do landlorda. "Człowiek nima piniendzy, a oni wszyscy ino chco. Nic nie robio, a ino by brali".
Rewolucyjne poczucie skrzywdzenia, bo czemu oni mają, ja nie mam i tylko muszę im płacić, chociaż oni mają dość.

Poza tym nie przejmuje się losem np. zwierząt, do tego nie kalkuluje co robi; nie przewiduje.
Wyda co ma od razu, na nową komórkę, komórkę dla brata, nowe adiddasy (to są dla tej warstwy symbole luksusu i rozwoju) itd., a później nie ma na jedzenie.
Lata temu chciał być "na swoim" i zamieszkał w jednym domu wraz z Rumunami z myjni samochodowej w której pracował, w paskudnej dzielnicy. Załatwił im to właściciel myjni - Pakistańczyk - ale na wszystkich papierach był nasz obecny lodger. Pachnie katastrofą? Zgadliście.
Skończyło się tak, że Rumuni nie płacili znacznej części rachunków (bo ich też nie rozumieli lub uważali, że to ich nie dotyczy), jak np. Council Taxu, no i jego za to ścigali (a miał w tej opcji zaoszczędzić). Zresztą do tej pory jakieś długi za nim chodzą - bo i w jakieś lewe firmy pożyczkowe się wdał.
Po jakimś czasie podkulił ogon i uciekł do mnie (znał mnie od lat).
Słowem - nie nadaje się do samodzielnego życia we współczesnym świecie, do tego w UK.

Z pewną fascynacją obserwowałem wtedy poczynania jego i jego "kolegów". Miałem zresztą z tego niezły ubaw, zakładaliśmy się kiedy owa "wspólnota" się z roztrzaska o podłogę. W samej myjni zaś co pewien czas ktoś uciekał albo coś kradł (on był najrzetelniejszym pracownikiem).

Opinia moderatora: Post edytowany z niewłaśiwej treści. Konefka

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Strona 4 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,