Str 12 z 15 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
stanislawski |
Post #1 Ocena: 0 2019-08-29 20:24:28 (6 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Z tego nie wynika, że nie mieliśmy planu B.
Mieliśmy. Druga osoba miała nasze klucze. I była gotowa zajmować się kotem. Wystarczyłby jeden telefon.
Aha, nie było tak, że od poczatku nie było z nim kontaktu. W połowie naszego pobytu, czy też tuż przed, przysłał zdjęcie kota siedzącego na sofie i napisał, że Kociś jest OK. Jak zwykle, kiedy tyle razy byliśmy na wczasach.
Zaś co do reszty - to nie będę ci tłumaczył, jak to będzie wyglądało. Powiem jedno - to jest brytyjska policja i to załatwia sprawę. [ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 29-08-2019 20:27 ]
|

|

|
|
|
Misia13 |
Post #2 Ocena: +1 2019-08-29 20:37:03 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Dziekuje za zdjecie. Trzymam.✊
|

|

|
|
andypolo |
Post #3 Ocena: 0 2019-08-29 21:48:46 (6 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Stanisławski, ktoś kto kocha swoje zwierzątko dzwoni prawie codziennie, by dowiedzieć się co słychać u jego pupila. Jeśli nie mógłbym skontaktować się z osobą, której poleciłem opiekę to na pewno uruchomiłbym plan B.
Ty biedaku strasznie cierpisz, wylewasz łzy nad tortem, z żalu upijasz się. Brakuje żebyś jeszcze żyły sobie podciął.
Bosze! Jakie nasze pokolenie jest miękkie, wrażliwe. Ludzie płaczą nad stratą rybek akwariowych, przejechanymi zwierzętami, wydają krocie na zbiórki dla zwierząt czy też na przedłużenie o kilka dni życia starego, nieuleczalnie chorego psa czy kota.
A bliźniemu nóż w plecy wbiliby.
Stanisławski, ty to chyba inteligencją nie grzeszysz. Jak można pisać, życzyć na forum drugiej osobie śmierci. Szukać rozwiązania na ukaranie jej. Brakuje jeszcze żebyś coś takiego napisał na Twitterze, facebooku, instagramie itp. Gościa ktoś uciszy za inne jego grzechy, a ty pójdziesz siedzieć, bo miałeś motyw, mu jawnie groziłeś.
|

|

|
|
galadriel |
Post #4 Ocena: +1 2019-08-29 21:57:00 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2019-08-29 21:48:46, andypolo napisał(a):
Bosze! (...) Jakie nasze pokolenie jest miękkie, wrażliwe.
A bliźniemu nóż w plecy wbiliby.
Nie w plecy. Prosto w serce. Twarza w twarz. Wiesz dlaczego? Bo te zwierzeta kochaja bezwarnkowo i cie nie zdradza jak ten twoj "blizni". Jeden czy dri "Blizni" natomista sobie widocznie na to zasluzyl. Tak trudno zrozumiec?
Spoko, zbedna troska o te zastepy policji sciagajace stanislawskego po polskich forach. Dopoki jeden z drugim uprzejmie nei doniosa, mozna tu sobie pisac o chcesz. Donos na policje: Galadriel napisala to i tamto. Pprosimy o niezwloczny kontakt Gandala, albo z Froda, albo najlepiej samego Tolkiena... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|

|
|
stanislawski |
Post #5 Ocena: 0 2019-08-29 22:08:11 (6 lat temu) |
Andyopole - już tyle razy mówiłem: ten ktoś był z kotem mnóstwo razy. Na przestrzeni tych lat samych naszych wczasów z 10-12. Pewnie za pierwszym, drugim razem dzwoniliśy codziennie. Później już nie. Nie było potrzeby.
A tu, jak mówiłem, jeszcze dostaliśmy zdjęcie kota wypoczywającego na sofie. Nie czytasz tego, co wcześniej, nie rozumiesz sytuacji.
Co do motywu - on nie wystarczy. Ale tego tematu nie będę dyskutował, bo tobie wolno, a mnie nie. I nie ma potrzeby.
|

|

|
|
|
andypolo |
Post #6 Ocena: 0 2019-08-29 22:09:43 (6 lat temu) |
Ty Galadriel nie lepsza (czytaj inteligentniejsza) jesteś od Stanisławskiego. Jeśli dobrze pamiętam pisałaś na forum do kolegi, że na priva wyślesz mu jak załatwić gościa.
|

|

|
|
andypolo |
Post #7 Ocena: 0 2019-08-29 22:16:49 (6 lat temu) |
Cytat:
2019-08-29 22:08:11, stanislawski napisał(a):
Andyopole - już tyle razy mówiłem...
No jak Andyopole tu wejdzie to znów się wkurzy, że go miesza się ze mną.
|

|

|
|
gosian |
Post #8 Ocena: 0 2019-08-29 22:19:08 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Gal, ile dni wytrzymalas nie pytać się znajomej o swoje koty jak się nimi opiekowała? Bo ja pytałam się koleżanki codziennie. Mało tego, wysyłała mi zdjęcia i nagrania. Nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć wiadomości codziennie co się dzieje. I nie dlatego że nie ufałam koleżance.
Myślę że najlepiej zwalić winę, bo to gnojek itd... Ale jest też gdzieś w Nas jakas moralność i życzyć, to co życzył to już przesada. Żal kota i to bardzo niewątpliwie, ale nie życz drugiemu, co Tobie nie miłe.. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
stanislawski |
Post #9 Ocena: 0 2019-08-29 22:19:16 (6 lat temu) |
Nie odróżniam was. Sorry.
|

|

|
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2019-08-29 22:20:16 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2019-08-29 22:09:43, andypolo napisał(a):
Ty Galadriel nie lepsza (czytaj inteligentniejsza) jesteś od Stanisławskiego. Jeśli dobrze pamiętam pisałaś na forum do kolegi, że na priva wyślesz mu jak załatwić gościa.
Biegnij towarzyszu z donosami.
Bosche, jak dobrze, ze malo czasu spedzam na polskich stronach. Po co ty piszesz tu czlowieku jak nie chcesz pomoc?
Cytat: Gal, ile dni wytrzymalas nie pytać się znajomej o swoje koty jak się nimi opiekowała?
Co jakis czas. Zreszta, jak pisalam wczesniej, zostawilam zapasow na tydzien, ale nie o tym tu mowa.
Nie zycz drugiemu? Ale tak juz dokopac komus i na forum sie wcinac z glupimi tekstami (to nie o tobie akurat) w takiej sytuacji to ok? Serio?
A ja myslalam, ze jak juz to pocieszyc, albo pomoc w taki czy inny sposob?
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 29-08-2019 22:24 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|

|
|