MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 41 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

Str 41 z 43

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maat17

Post #1 Ocena: 0

2024-12-25 03:30:49 (6 miesięcy temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2024-12-24 20:27:37, galadriel napisał(a):
Ile razy sie wychodzi na spacer ?

Chodzi poki co na spacer o 7am ( kupa i siku) po sniadaniu potem po 5 poobiedzie ( tez kupa i siku) potem na papierosa na ogród z mlodym tez wychodzi ( wiec moglby siku na trawie) Ale sika na dywanie wlasnie wieczorem jakos. Miedzy 6-8pm juz po spacerze i pop papierosku na ogrodzie Teraz jeszzce o 21:00 wyjdziemy przed snem.

O co mu chodzi?

Nie wiem gdzie zaczac.
21 wieczorem I po 7rano, to jest za dllugo. 10 godzin/nie dobrze.
Zapytam tak, jak Ty pojdziesz o 9 wieczorem, dasz rade do 7 trzymac?

Napisze tak, my chodzimy na zewnatrz co 4 do 6 godzin,. Pies nauczony I w nocy bedzie trzymal nawet 7 czy 8, ale jak ktos wstaje sikac, to musi z nim najpierw isc.
Oczywiscie wypadki sie zdarzaja, ale raczej nie sikanie, tylko kupa. Jak cos “dziwnego” liznie, to potem moze sie zdazyc. Ja sie ciesze, ze chodzi z tym do lazienki. Przewaznie gdy tato podkarmi z taleza. Ja “studiuje” odchody. Bo jak wygladaja, to bardzo wazne.
Raz na dwa miesiace moze sie zdazy.
Sikanie ok, ale my czesto z nim.

Rano okolo 5, pozniej okolo 8, potem sniadanie i na zewnatrz, tak okolo 9/9:30, pozniej spacer okolo 4:30/5. Pozniej je, idzie okolo 7, jeszcze o 10, i rano o 5.
“Rozchylki” do godziny czasu.
Jak mam wolne, to wloczymy sie godzinami.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 25-12-2024 03:39 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2024-12-25 07:02:39 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ale on nie sika w nocy ani rano, ani jak jestem w pracy, tylko po spacerze, i po obiedzie czyli miedzy 18:00-21:00.

Mnie sie wydaje, ze ze stresu.albo moze za krotki spacer ( tez gdzies wyczytalam)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2024-12-25 11:39:37 (6 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

... i dlatego piesek jest ładny na obrazku, ciekawe ile piesków prezentów trafi do schroniska po świętach ...

Ciężka praca dla człowieka, ja bym nie mogła mieć psa.

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2024-12-25 11:59:33 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Dlatego tez ja w Uk raczej bym sie nie zdecydowala na psa.

Ale nie pamietam zebym kiedykolwiek z dwoma psami wstawala o 5 rano, (jak pisze Maat) a mieszkalismy w bloku.

Od dzis jak jest swiateczna przerwa i ladna pogoda to hulaj dusza, pies ciagle w ogrodzie. To moze nie bedzie mial tych wypadkow.

Mysle, ze to stres i rozlaka z rodzina.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2024-12-25 12:11:21 (6 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Dorosły pies powinien wytrzymywać. Za Chiny bym o 5 rano nie wstawała. Że szczeniakiem musiałam, bo wiadomo to dziecko, ale teraz i do 12 sobie śpię (tak jak dziś np) i pies czeka.

U Ciebie, to może być faktycznie stres i tęsknota. Chociaż też zauważyłam, że te małe wredne psy tak mają. Nie dość że szczekają non stop, to jeszcze i w domu leją. Może w ten sposób chcą zwrócić na siebie uwagę…
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #6 Ocena: 0

2024-12-25 14:24:24 (6 miesięcy temu)

Maat17

Kobieta

…a ten pies to naprawiony?
Moze znaczy teren.

O 5 wstaje polowek, bo do pracy, ja go biote o 8 pozniej jak zje okolo 9/10 I pozniej o 4:30/5 pm. Polowek bierze o lol 6 I przed spaniem moze 10.
To nie tak, ze wszystko spada na jena osobe. Nie tylko przed blok. Ja dwa razy dziennie nad morzem/plaza jestem….. a pracuje 12 godzin i czasami sie zdaza, ze nie ma mnie 14.5 godziny bo przeklety tragic. A z peskiem trzeba wyjsc. Ja wcale nie narzekam, ba…. Jak mi moje poumieraly, to tak smutno w domu bylo. :-[

Potem ten przeklety Covid….. I nikt mi psa “nie chcial dac”.
Czasami go ciagne ze soba do pracy, nigdy bym go samego na dluzej nie zostawila.

Gal…. pies ma stresa, albo znaczy nosy teren.
Dobrze, ze maly …. maly sik, a gdyby to byl jakis wilczurowaty, to prawie pol wiadra siku.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2024-12-25 14:27:24 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

On jest mlody, ma rok. wariuje na ogrodzie biega w te i we wte. Jeden z moich kotow jak byla mlody to tez tak biegal wkolko.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2024-12-25 18:04:36 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

A co kupic na uspokojenie/ wyciszenie na sylwestra? Sa jakies specyfiki nie wiem, w sprayu, albo takie zapachowe do kontaktu, zeby psa wyciszylomi zobojetnialo na te strelajace petardy?

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2024-12-25 18:50:38 (6 miesięcy temu)

Maat17

Kobieta

Weź go na spacer przynajmniej 5 mil. Będzie spał.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2024-12-25 19:56:10 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Byl dzis na spacerku dlugim i teraz padl, ale chodzi mi o cos na uspokojenie na czas sylwestra i wybuchow.

Do góry stronyOffline

Strona 41 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,