MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Sparaliżowana" welonka

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2015-02-09 16:13:13 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nie sadze,by komukolwiek chcialo sie dowozic gratis chomika i robic prawie 200 mil.
A w czym jest gorsze zwierze do adopcji, z domu, gdzie nie ma pseudohodowli, stada takich zabiedzonych sierot?
Tak samo potrzebuje dobrego czlowieka, gdzie dostanie szanse na spokojne zycie.
Zlem jest nakrecanie handlarzy,kupno zwierzat z miejsc wspomnianych wyzej, z miejsc moze nienajgorszych, ale gdzie czlowiek zrobil sobie z zwierzaka zrodelko dochodu, gdzie ma co chwile nowe futra na handel.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

akrobatka

Post #2 Ocena: 0

2015-02-09 16:27:00 (10 lat temu)

akrobatka

Kobieta

Z nami od: 20-10-2014

Karjo, święte słowa!

Nie jestem oblatana (jeszcze ;) ) w angielskich stronach i fundacjach adopcyjnych, ale google na pewno pomoże. Pierwszy typ -
http://www.rspca.org.uk/findapet

Nie cena świadczy o zwierzęciu (ileż było akcji, ze hodowla niby sprawdzona, legalna, droga, a warunki rozpaczliwe).
Polecam adopcję! Nie dlatego, że za darmo, ale dlatego, że możesz pomóc, nie nakręcając komuś biznesu. Żeby nie było, nie potępiam prawdziwych hodowli z pasją (!).. po prostu wiem ile wiernych i cudownych zwierząt czeka na dom w schroniskach itp.. przecież niczym się nie różnią od tych zakupionych.. no może tym, że nie są to jedynie szczeniaki, kociaki czy inne maluchy (nie wiem czy jest jakaś nazwa na młode chomika :P hehe) ;)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2015-02-09 16:43:35 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tu szukaja domow dla chomikow.
Tylko wpisac wgoogle hamster rescue i przejsc weryfikacje;).

Do góry stronyOffline

emilia1979146

Post #4 Ocena: 0

2015-02-09 17:39:37 (10 lat temu)

emilia1979146

Kobieta

Z nami od: 10-01-2011

Cytat:

2015-02-09 16:27:00, akrobatka napisał(a):
Karjo, święte słowa!

Nie jestem oblatana (jeszcze ;) ) w angielskich stronach i fundacjach adopcyjnych, ale google na pewno pomoże. Pierwszy typ -
http://www.rspca.org.uk/findapet

Nie cena świadczy o zwierzęciu (ileż było akcji, ze hodowla niby sprawdzona, legalna, droga, a warunki rozpaczliwe).
Polecam adopcję! Nie dlatego, że za darmo, ale dlatego, że możesz pomóc, nie nakręcając komuś biznesu. Żeby nie było, nie potępiam prawdziwych hodowli z pasją (!).. po prostu wiem ile wiernych i cudownych zwierząt czeka na dom w schroniskach itp.. przecież niczym się nie różnią od tych zakupionych.. no może tym, że nie są to jedynie szczeniaki, kociaki czy inne maluchy (nie wiem czy jest jakaś nazwa na młode chomika :P hehe) ;)
Wiec ja ,mowie o zarejestrowanym hodowcy. Skontaktowalam sie juz z organizacja zrzeszajaca, wypelnilam kwestionariusz I czekam.
Chomiki z pseudo hodowli czesto sa z chowu wsobnego, obciazone genetycznie chorobami, slabe. Moj 5 miesieczny mial prawdopodobnie raka, vet znalazl kulke wielkosci groszku pod broda. Sam mi powiadzial, ze taki chomik jest slaby.
Drewniane wyposazenie terrarium, ktore swoja droga kosztowalo nas nie male pieniadze, domek, zabawki pieterka , wszystko po chorobie musielismy wyrzucic. Do tego plyn do dezynfekcji terrarium i plastikowych zabawek, wszystko to musialam zdezynfekowac po chorym chomiku.Inaczej jak powiedziial weterynarz, nastepny chomik, prawdopodobnie zachoruje na to samo. Dojazd 90 mil plus chomik od hodowcy wyszedlby znacznie taniej. Juz nawet nie o kosztach, ale o tym, ze czlowiek sie przywiazuje do zwierzecia, nie wazne czy to pies, kot czy tylko chomik. Strasznie to z corka przezylysmy

[ Ostatnio edytowany przez: emilia1979146 09-02-2015 17:41 ]

Do góry stronyOffline

akrobatka

Post #5 Ocena: 0

2015-02-09 19:21:17 (10 lat temu)

akrobatka

Kobieta

Z nami od: 20-10-2014

Wspolczuje bardzo. Pamietam jak przezywalam jako dziecko odejscie kanarka i swinki morskiej.
Niestety ludzie najczesciej dowiaduja sie i rozumieja problem pseudo dopiero gdy sami sie z tym zetkna. Tak tez bylo w naszym przypadku, bo 'po co nam papier', a tego zwierzecia juz z nami nie ma. Takze rozumiem. Teraz mamy psa ze schroniska i nie wyobrazamy sobie zycia bez niego. :)
Trzymam kciuki za znalezienie nowego czlonka rodziny-nie wazne jak malego. ;))

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,