MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z moim kociakiem

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Rosalinda

Post #1 Ocena: 0

2014-12-05 22:04:01 (10 lat temu)

Rosalinda

Kobieta

Z nami od: 05-12-2014

moja kotka ma 3 miesiace. ugryzla slimaka i zaczela sie dusic i puchnac. nie umiala stac na nogach. wizyta u weterynarza skonczyla sie na plukaniu zoladka. kicia przespala caly dzien i noc. na nastepny dzien, troche sie rozbudzila i pila mleko , ale to caly czas.. chodzac w ta i spowrotem. widze po niej , ze jest nie swoja i nie ma absolunie checi na jakakolwiek zabawe. a najgorsze jest to, ze ma cala warge obsunieta. cale dziaselka na dole na wierzchu. wyglada, to okropnie. co dalej, czy kicia wroci do zdrowia ? mial ktos podobna sytuacje... :(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2014-12-05 22:18:46 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

jak mawiala moja sasiadka w dawnych latach w odpowiedzi na zwrocona uwage ze jej dziecko niezdrowo wyglada: "wysra sie i mu przejdzie"....

Do góry stronyOffline

Rosalinda

Post #3 Ocena: 0

2014-12-06 10:05:28 (10 lat temu)

Rosalinda

Kobieta

no wlasnie nie. kotku dziwnie objechala warga, dzis ma ja jeszcze nizej, zeszla okolo 1,5 cm ponizej lini zebow i dziasel. wyglada to okropnie. nie wiem, czy ona to sobie sama robi ?? przejdzie jej to i czy bedzie wygladal tak samo jak wczesniej ?

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2014-12-06 10:31:55 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

A co na to wet, który ją leczył?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2014-12-06 10:45:56 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-12-06 10:54:05 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2014-12-06 10:59:33 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

U nas u weta jest wieczne ostrzeżenie przed ślimakami i toksynami, które wydzielają ( ten śluz ). Zwierzaki od tego zdychaja, więc potrzebna jest mega szybka reakcja właściciela i potem weta, żeby zwierzak wrócił do zdrowia... Skoro wet zrobił tylko płukanie żołądka, to ok... ale mam nadzieję, że oczyścił też pyszczek w środku i sierść dookoła...
Miałam tę nieprzyjemność robić to raz ( nie moim kotom ) - koszmar... ten sluz zakleja wszystko i strasznie ciężko go usunąć...
Mam jednak nadzieję, że wet zrobił wszystko co powinien.

Są groźne tak samo dla kotów, jak i dla psów...

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 06-12-2014 11:03 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2014-12-06 15:46:13 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Nie wiem co dokładnie stało się mojemu kotu w tamtym roku, gdyż całe dnie spędza "na dworze", ale pewnego razu zauważyłem ranę pod mordka, taka jakby ropiejaca, kot był ospaly i nic mu się nie chciało nawet jeść :-O , zabraliśmy go do weterynarza, dał mu serię zastrzyków, jakiś szampon i nakazał myć mu tym mordke codziennie wieczorem, a także dał mu specjalny kołnierz na szyję i zakazał wychodzenia z domu na miesiąc, powiedział także ze jakbyśmy przyszli z kotem tydzień - dwa później to już byłby tylko do uśpienia, ponoć jakąś infekcje załapał, jakieś zakażenie od czegoś z zewnątrz. .. po miesiącu wysuchiwania jego piskow i placzow pod drzwiami kotek czuł się już dobrze i żyje do dzisiaj z podwójnym apetytem :-D

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2014-12-06 18:53:10 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Tu w UK żadnych zwierząt nie mam, oprócz ślimaków. Raz tego stwora wziąłem w rękę, to ręki domyć nie mogłem, miałem wrażenie że to jakaś soda kaustyczna przykleiła się mi do ręki. Od tej pory tylko poprzez papier. Wiem że trudno powiedzieć zwierzaczkowi aby gryz te ślimaki poprzez serwetkę.

Do góry stronyOffline

Rosalinda

Post #10 Ocena: 0

2014-12-06 20:18:23 (10 lat temu)

Rosalinda

Kobieta

a jak to jest z wizyta u weta w niedziele ? jest wiecej platna, czy tak samo? nie daje mi zyc ten kot. taka ma ta mordke straszna, ze az zal patrzec :( pierwszy raz widze takie cos okropnego :(

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,