MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co mam zrobić? Kotek

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wkasik

Post #1 Ocena: 0

2014-08-29 11:34:14 (11 lat temu)

wkasik

Kobieta

Z nami od: 08-01-2014

Przybłąkał się do mnie kot około 7-8 miesięcy. Chudy, że aż żal. Ja dobra mama zaczęłam go karmić. Zaczął włazić do domu, przytulasek i do kochania. Fajny i ogólnie. Myślę, że mogłabym go wziąć, ale nie kastrowany. Ile taki zabieg może kosztować w UK. A i jeszcze jedno, w sumie najważniejsze mój czteroletni kot Stefan warczy na niego, syczy i prycha i robi się w stosunku do nas agresywny, ucieka z domu na pół dnia. Fochy wiem, ale czy warto wprowadzać nowego kota, jeżeli ten stary tak się zachowuje. Czy ktoś mógłby coś doradzić, albo miał podobną sytuację.
Dodam, że kot ma świerzbowiec, pchły i sraczkę, ale to może od normalnego jedzenia. Boję się go brać, żeby nie zaraził Stefka, ile ewentualnie może kosztować wet na pierwszej wizycie i do leczenia tych schorzeń?
Byłabym wdzięczna za szybką odpowiedź

Nie umiem wklejać zdjęć, ale na moim profilu jest jego zdjęcie "Fifek". Może ktoś chciałby się podjąć zadania i go zabrać, idzie zima więc... Nie ukrywam, że jest trochę do zrobienia, jeżeli kot będzie wychodzący, nie trzeba będzie go kastrować. Ja bym musiała, bo starszy jest i może być wojna między samcami.

Obrazek

Opinia moderatora: Nie wiem czy dobre zdjęcie wkleiłem.WW.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wkasik

Post #2 Ocena: 0

2014-08-29 12:15:36 (11 lat temu)

wkasik

Kobieta

Tak, tak, to to zdjęcie. Bardzo dziękuję :)

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2014-08-29 15:05:35 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

U każdego weta są inne stawki. U mojego za samą wizytę na dzień dobry jest ok 30 funtów. Kastracja/sterylka to kwota około 50 funtów. Odrobaczenie i odpchlenie zależy od stadium i użytych środków - z tych lepszych to koszt około 30 funtów na 3 m-ce ( zabieg odpchlania trzeba powtarzać raz na m-c przez 3 m-ce, żeby wybić też złożone jaja ).
Co do leczenia świerzbowca, nie mam pojęcia, ale pewnie parę stówek za wizyty, antybiotyki i całą resztę.
No chyba, że zaraz ktoś kocura ubezpieczy. Chociaż nie wiem czy nie ma jakiegoś okresu karencji od rozpoczęcia ubezpieczenia.
Śliczny jest :-).

P.S. W tytule postu dodałabym - kot ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 29-08-2014 15:07 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2014-08-29 16:39:17 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2014-08-29 23:25:08 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

http://www.rspca-llysnini.org.uk/animals/neutering.html

Cytat:
Cat Neutering:

If you are in receipt of state benefit or on low income then you we can supply you with a cat neutering voucher which can be used at any vets and will contibute £30 towards the cost of having your female cat neutered.

http://www.cats.org.uk/what-we-do/neutering/current-neutering-campaigns/swansea-neutering

Cytat:
ats Protection, in conjunction with the RSPCA Llys Nini and Bayer is pleased to be able to announce a brand new neutering campaign for 2014 in the Swansea area.

Owners living in the SA1 – SA10 postcodes can have their cat neutered, microchipped, and treated for fleas and worms all for only £5. (This covers routine neutering and any non-neutering costs would need to be covered by the owner).

If you receive a state benefit, are on a low household income or are a full time student or pensioner, you will qualify for help.

You don’t need to approach CP first for this scheme, it is available directly via the vets participating, who are listed on the below map - zoom in and out and click on the pins for the contact details of your nearest vets.

The campaign only covers pet cats and strays. If you have a feral cat or you are having difficulties using the map below, then please contact the Neutering team directly on 03000 12 12 12 Monday to Friday, 9.30am–1pm.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-08-31 23:47:13 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

wkasik

Post #7 Ocena: 0

2014-09-04 11:34:55 (11 lat temu)

wkasik

Kobieta

Vets fees (per year) up to £1,500
Excess applied under illness/injury² £75 per condition per year
2* Excess is payable on a per condition per year basis, if your pet is 7 years of age or older, after deduction of the standard policy excess and any voluntary excess you have chosen to pay, for each illness or injury you must pay a further 15% of the remaining cost of the treatment.
Treatment period**-Unlimited

** As long as payments are made in full, on time and the policy’s renewed at the end of the term

Moje pytanie: czy gdy wykupię to ubezpieczenie, to zawsze będę musiała przy każdej wizycie płacic do 75Ł a potem pokryją koszty, czy na każda sumę mam jakieś zniżki. Tego właśnie nie rozumiem.
Dodam, że mój kot ma 4,5 roku

Może ktos poleciłby mi jakieś ubezpieczenie dla kotka na dobrych warunkach?

[ Ostatnio edytowany przez: wkasik 04-09-2014 11:37 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2014-09-04 12:14:15 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

£75 za jedna chorobe w ciagu roku. Czyli jesli jedna chorobe bedziesz leczyla przez kilka wizyt, to placisz tylko raz. Ale z tego co rozumiem, w kolejnym roku musisz zaplacic jeszcze raz to £75, a potem znowu tak samo, kolejne koszty objete ubezpieczeniem. Troche dziwne, zwykle jest excess za chorobe, niezaleznie od tego jak dlugo jest leczona, nie co roku.

Wazny punkt, to ten o 15% po tym jak kot skonczy 7 lat. Czy ta polisa jest jakos podejrzanie tania? Koszty sa dosc duze.

Sprawdzalas Tesco albo Sainsbury?

Mialam kiedys polise w Tesco dla kota i placili bez problemu, a excess byl tylko £40 za chorobe i bez dodatkowych kosztow powyzej okreslonego wieku zwierzaka. Aczkolwiek jak kot skonczyl 13 lat, to przestalam go ubezpieczac, bo koszt polisy wzrosl do 800 funtow rocznie, co moim zdaniem bylo juz nieekonomiczne.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

wkasik

Post #9 Ocena: 0

2014-09-04 12:23:27 (11 lat temu)

wkasik

Kobieta

Tesco jeszcze nie, ale sainsbury jest około 11 na miesiąc i excess też 75Ł.
Sprawdze zaraz Tesco, ale ppowiedz jak to działa.
Kot w listopadzie bedzie potrzebował szczepienie p/ wściekliźnie. Dawka po roku, chciałabym go zaszczepić na inne pierdoły. Wizyta kosztuje 30+ szczepienia.
Excess oznacza, że nie płace po przekroczeniu 75Ł kosztów, czy o co w tym chodzi.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-09-04 14:19:14 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie