MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak powinien wyglądać prawdziwy rodowód dla kotka?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

paulaaa21

Post #1 Ocena: 0

2014-05-07 19:15:13 (11 lat temu)

paulaaa21

Kobieta

Z nami od: 06-05-2014

Cytat:

2014-05-07 14:02:54, clockwork_orange napisał(a):

no popatrz, a ja w zyciu nie zjem szpinaku i co?

rodowod to nie metka a potwierdzenie pochodzenia zwierzaka
to wlasnie tacy ludzie jak Ty powoduja, ze schroniska sa pelne kotow - biorac kota ze schroniska na miesiac, bo po miesiacu sie znudzi albo charakter nieodpowiedni...
za rasowego kota musisz dac kilkaset funtow, wiec nie jest to decyzja pochopna, jak np. kupowanie na bazarze pod wplywem chwili

z kotami to jest tak, ze trzeba je sobie wychowac, a nie dac sie samemy ztyranizowac - jak to jest powiedz mi, ze ludzie wiedza lepiej czego mnie do szczescia brakuje?

Dziękuję za tą wypowiedź.Ujęte to wszystko,co też chciałabym powiedzieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

robertson216

Post #2 Ocena: 0

2014-05-07 19:48:51 (11 lat temu)

robertson216

Mężczyzna

Z nami od: 21-10-2013

Oryginalny rodowód dla kotka powinien być na pergaminie i autoryzowany przez Palace of Buckingham z pieczęcią lakową z herbem Windsorów!

Do góry stronyOffline

GhostDogg

Post #3 Ocena: 0

2016-01-27 15:27:52 (9 lat temu)

GhostDogg

Mężczyzna

Z nami od: 22-12-2015

Temat sprzed lat, ale wowczas mnie tu nie bylo ;)
Nie zgodze sie z niektorymi przedmowcami. Kot rodowodowy to gwarancja zdrowia i charakteru potomstwa. Gwarancja tego, ze kot jest przedstawicielem rasy jaka odpowiada czlowiekowi charakterologicznie. Rowniez jest on pozbawiony wad genetycznych. Oczywiscie z domowej hodowli w pelnym tego slowa znaczeniu. Powiem na swoim przykladzie, mam kilka kotow, wszystkie sa starannie wybrane i wyczekane, ba, sa z linii outcross - te nie wymagaja zadnych dodatkowych zabiegow :) albo inne szczegolowo przetestowane. Wiec to nie fanaberia i nie dopuszczanie do rozrodu kotkow obciazonych przypadlosciami chorobowymi, niezsocjalizowanych, a takich, ktore wnosza do domu wiele radosci ze wspolnego obcowania, co tez nie ujmuje kotom nierodowodowym, bo niezaprzeczalnie sa wsrod nich rowniez wspaniale osobniki. Poza tym hodowla poza duma z kociat i radoscia generuje wiele poswiecenia i kosztow. Nie da sie zarabiac na kotach, nie ma szansy w hobbystycznej hodowli.
Wracajac do tematu watku rodowod kota to jego drzewo genealogiczne z min. 4 pokoleniami w tyl gdzie wykazuje sie tytuly przodkow osiagniete w wystawach, pochodzenie i umaszczenie. Rodowod uzyskuja kocieta wylacznie po hodowlanch rodzicach zrzeszonych w federacjach objetych patronatem FIFe, choc sa czasem odstepstwa. Do dalszej hodowli przeznacza sie osobniki wybitne - doskonale w typie rasy, z dobrym charakterem, bo tego nie da sie kota nauczyc, to sie dziedziczy, podobnie jak u ludzi...jak mowil moja mama - sowa sokola nie urodzi ;)
Kolejna sprawa, koty hodowlane przechodza szereg testow genetycznych, wyniki owych sa zawsze dostepne w prawdziwych hodowlach.
Az strach;) pomyslec jaki piekny bylby ten swiat, kiedy ludzie przed ukladaniem swojego zwiazku robiliby takie badania i brali pod uwage charakter partnera ;))))

Do góry stronyOffline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2016-01-27 16:13:45 (9 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Możesz wrzucić zdjęcie jaki certyfikat ty wystawiasz?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,