MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Plaga pcheł

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mochito11

Post #1 Ocena: 0

2014-01-07 07:58:59 (11 lat temu)

mochito11

Kobieta

Z nami od: 07-06-2011

Mam dwa kotki, jedna Wiesia z nami już od 3 lat po sterylizacji drugi Rysio przygarnięty z ulicy(wyrzucony w ciemną ulewną noc;( Rysio jest jest jeszcze za mały na kastracje, więc w zasadzie siedzi w domu (jeszcze go nie wypuszczam z domu) ) a Wieśka to już kompletny przyklad domatora-nosa nie wysunie za próg drzwi.
Od 2 tyg nie mogę poradzić sobie z pchłami.Pierwszy raz mam taką sytuacje.Stosowałam wszystkie dostępne środki w sklepach( kropelki, tabletki, spraye) bez zadnych rezultatów.Kupiłam nastepny środek na ebay i wczoraj spryskałam starszego kota jako pierwszego w chwile pózniej, poszła jej piana z pyszczka i tak całą noc( po polizaniu futerka).Szczerze mówiąc bardzo mnie to wystraszyło.Zaznacze, że srodka użyłam zgodnie z instrukcją.Oprócz tego czekam za sprajem z Polski, z racji tego , że jest mi on znany nadzieje tylko w nim, że on wytępi te pchły. Na ile kotki pozwolą staram się czyscic ich sierść z jaj które pozostawiają ale to jest syzyfowa praca jak zauwazyłam :( Acha bylismy jeszcze u weterynarza a ten powiedział, że nie ma w sprzedazy nic innego niż to dostępne w sklepach i jedynie co może to odpchlic na miejscu, wiec musielibysmy zostawic u niego kotki. Prosze mi powiedziec czy to jest jedyne i skuteczne rozwiązanie? Czy te angielskie pchły są jakieś zmutowane i nie do wytępienia ?:)

[ Ostatnio edytowany przez: mochito11 07-01-2014 08:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2014-01-07 08:01:03 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

U weta mozesz kupic Advantage - u mnie podzialalo ( O Frontline wet nie wypowiedzial sie zbyt przyjemnie ;-) ).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 07-01-2014 08:08 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Cookies

Post #3 Ocena: 0

2014-01-07 08:13:05 (11 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

Dla kotow jest advocate jeden najlepszych srodkow na rynku trzeba go podawac co miesiac pilnujac dat ;-) plus co trzy miesiace bardzo dobrze jest laczyc milbemax tabletka na odrobaczanie. Oba sie swietnie uzupelniaja.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2014-01-07 08:27:28 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/86/42060/Blagam-pomozcie-Pchly-w-domu

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe