MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego tak wielu Polakow nie sterylizuje swoich psow/kotow?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 8 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Emigrantka_Lond

Post #1 Ocena: 0

2014-01-02 17:18:51 (11 lat temu)

Emigrantka_Londyn

Kobieta

Z nami od: 13-10-2013

Nistety rzeczywistosc jest wlasnie taka jaka opisala Forgetit14.

Moze wy wjdzcie z sieci cukierkowej i otworzcie oczy na krzywde porzuconych/niechcianych/bezdomnych zwierzakow ktorych rodzice nie byli wysterylizowani co zapobiegloby temu problemowi?

A problem, i to naprawde duzy i z tego wlasnie powodu istnieje.

Watek jest o sterylizacji zwierzat, moze wlasne zboczenia przeniesiecie gdzie indziej?

dziekuje

Cytat:

2014-01-02 16:47:01, deco-Latifa napisał(a):
A to tylko Polacy nie obcinaja tych jajec ?
:-]:-]

Nie nie tylko ale to polskie forum wiec uwazasz ze powinnam ten post skierowac do nieobecnych tu Pakistanczykow?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Emigrantka_Londyn</i> 02-01-2014 17:23 ][edit][ Ostatnio edytowany przez: Emigrantka_Londyn 02-01-2014 17:24 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-01-02 17:21:15 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-01-02 17:22:29 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2014-01-02 17:24:50 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-01-02 17:18:51, Emigrantka_Londyn napisał(a):
Nistety rzeczywistosc jest wlasnie taka jaka opisala Forgetit14.

Moze wy wjdzcie z sieci cukierkowej i otworzcie oczy na krzywde porzuconych/niechcianych/bezdomnych zwierzakow ktorych rodzice nie byli wysterylizowani co zapobiegloby temu problemowi?

A problem, i to naprawde duzy i z tego wlasnie powodu istnieje.

Watek jest o sterylizacji zwierzat, moze wlasne zboczenia przeniesiecie gdzie indziej?

dziekuje

droga emigrantko.

pamietam twoje nagle nawrocenie na wegetarianizm i krzywde zwierzatek po obejrzeniu paru filmikow w sieci.
To byl full wypas.

wiec prosze cie nie mow mi nic o rzeczywistosci.

A juz o zboczeniach nic nie wspominaj - wystarczy ze wspomnialas o rownosci zwierzat i ludzi, oraz ze pies i koty to twoja rodzina.

dzizas, dziwolagi noworoczne :-]:-]:-]:-]:-]

Cytat:
wygooglowalam zabite szczeniaki

*ROFL**ROFL**ROFL**ROFL*:-]:-]:-]:-]

Obrazek

wezcie sie opanujcie troche na nowy rok :-]:-]:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 02-01-2014 17:27 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Emigrantka_Lond

Post #5 Ocena: 0

2014-01-02 17:29:14 (11 lat temu)

Emigrantka_Londyn

Kobieta

Z nami od: 13-10-2013

Nie ma to nic wspolnego z tym watkiem, nie pisze o wegetarianizmie pisze o sterylizacji zwierzat ktore ludzi maja w domu jako "pets" i o konsekwencjach, czesto tragicznych dla tych wlasnie zwierzat i ich malych.

Wiem ze jest tu sporo osob z Londynka, bohaterow zza klawiszy uzywajacych roznych nickow na roznych forach, takich z prawdziwa odwaga cywilna oczywiscie...ja jak widzisz nicka trzymam sie swojego, masz racje, jakis dziwolag jestem ale wiesz co? Dobrze mi z tym

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2014-01-02 17:41:29 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Takim PR niewiele sie zwojuje, predzej to znudzi i upewni w przekonaniach ;).
Dowcip polega na tym, by dac do myslenia, tlumaczyc po n razy zasadnosc kupna zwierzaka z dobrej hodowli, rasowego (by mial oczekiwane cechy, by dostac wsparcie hodowcy, by zminimalizowac ryzyko chorob genetycznych, czesto obciazajacych zwierzeta z pseudohodowli na handel, dla zarobku) badz wyboru mieszancow z domow tymczasowych, schronow, nigdy z targu, ogloszenia o okazyjnej sprzedazy i dowozie do domu.
By tlumaczyc ekonomia koszt finansowy i emocjonalny decyzji o rozmnozeniu pupila, bo widok domu po 2 m-cach odchowywania miotu, ktory w koncu sie oddaje za darmo, moze zalamac. Bo koszty opieki weterynajryjnej i remontu sa, hmmm, spore.

I tak sie trafia ludzie, ktorzy potrzebuja wiecej czasu, by przemyslec rzeczowe argumenty, zamiast atakowania skrajnosciami.
Np. Martyna, po wypowiedziach, ciagle nie rozumiem decyzji o wzieciu psa, ktorego po prostu sie nie lubi ;).

Co do tej nieszczesnej higieny, na sporo psow przewijajacych sie przez dom, potrzeby czyszczenia okolic odbytu na ogol swiadczyly o problemach zywieniowych badz o pasozytach.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-01-02 17:46:00 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-01-02 17:52:20 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Geronimo

Post #9 Ocena: 0

2014-01-02 18:06:07 (11 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Cytat:

2014-01-02 17:52:20, Martyna000 napisał(a):
Ja lubie psy ale bez przesady.
To ze pies nie ma prawa wchodzic tam gdzie spie to tylko dlatego ze nieznosze psiej siersci i wogole psiego zapachu w lozku. Lubie psy ale wazniejszy dla mnie jest porzadek w domu i moj syn ktory moze sie bawic na czystej podlodze.
Psa mam ale jak juz pisalam w innym temacie, tylko dlatego ze sa wlamania a ja mam duzy dom.
Od zawsze mialam psy pilnujace domu.
Jak ktos lubi jedzenie z sierscia, przytulac sie do poduszki gdzie piesek lezal odbytem, lizanie po twarzy z resztkami tego co piesio mial pod ogonem itp. Nie moja sprawa.
Ja tego nie lubie :P

Mam tak samo. *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2014-01-02 18:09:19 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wbrew pozorom okrucienstwo wobec zwierzat ma sie calkiem dobrze, zarowno w UK jak i w Pl i w innych 'cywilizowanych' krajach. Ba, stosuje sie rozwiazania wyjatkowo traumatyczne dla zwierzat, pod pozorem nadania nazw pozytywnych pomocy, ot dla przekonania przecietnego czlowieka.

Psy strozujace w UK, w miastach i na wsiach nie maja sensu realizowania sie w tej roli, niezaleznie od wielkosci domu.
W UK prawnie rozwiazuje sie problem agresywnego psa (nawet atakujacego w obronie, na wlasnym terenie), skazujac go na igle, a wlasciciela na odpowiedzialnosc karna i finansowa.
Do strozowania jest instalacja alarmowa i abonament w firmie ochrony mienia, telefon na policje.

Posiadanie dziecka, podobnie jak i zwierzaka, to, niestety, zgoda na pewien nielad w dom i brak sterylnosci, podloge niekoniecznie idealnie czysta.
Klaki z futra sie prawie nie do unikniecia, zawsze cos sie przyplacze, taki urok.
Jesli przeszkadzaja, to decyzja o futrzaku jest niewlasciwa.

Po raz kolejny sie zapytam, co Wy z tymi odbytami i odchodami, naprawde koprofagia i koprofilia dominuje :].

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,