MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego tak wielu Polakow nie sterylizuje swoich psow/kotow?

« poprzednia strona

Strona 13 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 13 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2014-01-04 01:40:43 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Nie mialem ochoty odpisywac na twoj poprzedni post - powstrzymalem sie. Nie mialem ochoty uczestniczyc w belkocie jaki zaprezentowalas.

Bawi mnie tez to ze dla ciebie jedynym rozwiazaniem to pigula/kastracja/aborcja/operacja itd itp, a w ogole to lobotomia byla by "the best".

Tak, google twoim panem. Wszyscy mordujemy biedne szczeniaczki. Bez wyjatku. Topimy je w rzekach w jutowych workach. Bo google tak mowi. Nie moze byc inaczej.
Gdybys tak samo bronila zycia ludzkiego, jak bronisz tych biednych szczeniaczkow.

Szczeniaczki specjalnie dla ciebie.

Jak juz pisalem - zyjesz na marsie i masz skrzywione priorytety, jak i rowniez wartosci.

Powiem ci jeszcze - ze mysliwi strzelaja do psow i kotow. Nie ma zmiluj.

A teraz mi powiedz DLACZEGO wiekszosc osob traktuje zwierzeta JAK i "ludzkie" dzieci - instrumentalnie, jak zabawki, ktore to w TAKI CZY inny sposob mozna sie pozbyc?
Wiesz czemu? Bo MOGA.
Wiesz czmu MOGA? Bo MAJA DO TEGO PRAWO.
Przypomnij mi, jestes za prawem np kobiet do czego? Nieograniczonej aborcji o ile pamietam?
Teraz mi powiedz, dzieki komu maja takie prawo? Dzieki takim osobom jak ty, zycie, JAKIEKOLWIEK, zaczyna byc traktowane instrumentalnie.
Potem masz efekt kuli sniegowej, luzowanie standardow.

Kazde zycie jest wazne, za kazde zycie powinno sie brac odpowiedzialnosc. Luzowanie "waznosci" zycia z jednej strony powoduje luzowanie z innej.

Priorytety sa sprawa osobna - tutaj zawsze powinien byc najwazniejszy czlowiek. Potem zwierze.
Okrotne dla zwierzat? Tak. Ale to czlowiek jest odpowiedzialny za zwierzeta, a nie zwierzeta za czlowieka.

Innymi slowy - ANI aborcja, ANI kastracja/sterylizacja, nie naprawiasz problemu.
Profilaktyka, wiedza o wartosci zycia, odpowiedzialnosc, jest tutaj rozwiazaniem.

"OSZOLOMSTWO" zwiazane z ruchem pro-life jest jak najbardziej potrzebne.
Tak jak i oszolomstwo zwiazane z ruchem "pro-zwierzecym".
Jednak to drugie (pro-zwierzece) nie moze byc wazniejsze niz to pierwsze (pro-life). Na dodatek - powinno byc stosowane w moderowanej ilosci - czyli - bez przesady.
Przesada zaciera, miesza granice priorytetow.

Natomiast - bezsensowne okrucieństwo wobec zwierzat oraz ludzi - jest na ROWNI patologia ktora powinno sie tepic.

Zwierzeta tez czuja, "mysla", oraz snia.

Dobranoc.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 04-01-2014 02:31 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2014-01-05 17:48:05 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Generalnie chodzi ot to, zeby takich idiotyzmow nie bylo, jak ogloszenie o owczarko-husky za jedyne 50£.
Bo rozumu ludziom zabraklo i odpowiedzialnosci...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-01-05 18:22:13 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Emigrantka_Lond

Post #4 Ocena: 0

2014-01-05 18:34:37 (11 lat temu)

Emigrantka_Londyn

Kobieta

Z nami od: 13-10-2013

Musze przyznac ze nawet nie klikalam na tamtego linka bo podejrzewalam ze tam bedzie cos zupelnie nie zwiazanego z TYM tematem a szkoda sobie nerwy psuc.

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #5 Ocena: 0

2014-01-05 18:49:42 (11 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Post nie ma absolutnie zadnego zwiazku z tematem, Bardzo chcial cos napisac ale wlasciwe nie wiedzial o czym.... Rozpisal sie o G**nie! Jak juz koniecznie trzeba sie uciekac do osobistych wycieczek i podsumowan, moze warto by bylo przypomniec sobie i istnieniu PW, ale NIE - nie zrobiloby wtedy takiego wrazenia :-] Nierozgarniecie pewnych osobnikow odbiera mi wiare w Homo Sapiens ....
Phi

Do góry stronyOffline

Emigrantka_Lond

Post #6 Ocena: 0

2014-01-05 18:53:40 (11 lat temu)

Emigrantka_Londyn

Kobieta

Z nami od: 13-10-2013

Cytat:

Homo Sapiens ....

Tak mi sie skojarzylo...Homo Sapiens

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #7 Ocena: 0

2014-01-05 19:11:48 (11 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2014-01-05 18:53:40, Emigrantka_Londyn napisał(a):
Cytat:

Homo Sapiens ....

Tak mi sie skojarzylo...Homo Sapiens

Widzialam to juz kiedys hahahahhahaha :-] Mam czasami wrazenie, ze wokol mnie tez tacy osobnicy sie kreca :-]:-]
Ja o zupie oni o doopie...
:-]:-]
Phi

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,