Str 2 z 3 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2013-11-19 21:02:10 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
To do d.. wet i leczenie. Zreszta widac, ze nieskuteczne.
Bez wymazu i wynikow bedziecie sie bujac dlugo i namietnie, a pies bedzie coraz bardziej oslabiony kolejnymi lekami. |
Piotrek_303 | Post #2 Ocena: 0 2013-11-19 21:17:53 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-10-2013 Skąd: Bedford, Beds |
Cytat: 2013-11-19 20:53:56, pune005 napisał(a): Panie Piotrze to jeśli Pan jest właściecielem owczarka to może mi Pan jakies dobre wskazówki by dał? ![]() Wet kazał narazie zrobic probe 3 miesięczna z ta karmą....nie było wymazu z uszu ani nic więcej....chciałam ale usłyszałam ze narazie jest "all rigt" :( wiem ze moze tam byc jakaś ukryta bakteria lub cos innego złego zdaję sobie z tego sprawę...na szczęście niedługo wyprowadzam się z tego zadu...a w okolicę wiekszego miasta wiec zmieniając weta na innego jakies moze innej porady zasięgnę. ..i to jest najlepsze wyjście. Zmienić weta z tego od krów, na tego od małych zwierząt. PS. Nie jestem specjalistą w dziedzinie farmakologii i leczenia owczarka niemieckiego (to zostawiam specjalistom), ale wiem jak o niego dbać i nie podaję leków i karmy , którą zarekomendują ludzie na forum. Ufam weterynarzowi, także Tobie, oraz twojej suczce, życzę tego samego. Never was so much owed by so many to so few...
|
pune005 | Post #3 Ocena: 0 2013-11-19 21:21:33 (11 lat temu) |
Z nami od: 14-10-2011 Skąd: Lancashire |
Dziekuje za pomoc i linki....za 6 tyg wyprowadzamy sie w okolice Leicester wiec moze tam znajdę lepszego weterynarza :D pozdrawiam
|
Piotrek_303 | Post #4 Ocena: 0 2013-11-19 21:24:39 (11 lat temu) |
Cytat: 2013-11-19 21:21:33, pune005 napisał(a): Dziekuje za pomoc i linki....za 6 tyg wyprowadzamy sie w okolice Leicester wiec moze tam znajdę lepszego weterynarza :D pozdrawiam Bez urazy i powodzenia ![]() Never was so much owed by so many to so few...
|
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2013-11-19 21:31:33 (11 lat temu) |
Na poczatek poszukaj w nowych okolicach weta, pogadaj z psiarzami w okolicy, kogo polecaja, zamiast testowac jego wiedze na psie.
Piotr, masz farta, ze pies jest bezproblemowy i mozesz tak slepo wierzyc w nieomylnosc weta, bez urazy ![]() Podeslany link do jedzenia wystarczy przejrzec, poczytac sklad karmy i samodzielnie pomyslec. Rzadko wet jest zarazem dietetykiem i jego opinia o sposobach karmienia moze odbiegac od zdrowego rozsadku. Podobnie moze byc z doswiadczeniem i wiedza o leczeniu ![]() Sam papier i studia nie czynia praktyka. I dlatego warto podrazyc samemu temat. |
|
|
pune005 | Post #6 Ocena: 0 2013-11-19 21:44:19 (11 lat temu) |
w tym linku co wyslalas mi to w sumie ta karmę mialam juz dodana do obserwowanych na ebayu ( te same saszetki) wiec tylko sie upewnilam ze jednak beda narazie ok dla mojego psa,kupilam jej rybke z ryzem wiec narazie zobaczymy czy wogole jej bedzie smakowalo,weta zmienie napewno, tak jak mowisz popytam,upewnie sie . Dzieki za uwage
![]() |
Piotrek_303 | Post #7 Ocena: 0 2013-11-19 21:45:21 (11 lat temu) |
Cytat: Piotr, masz farta, ze pies jest bezproblemowy i mozesz tak slepo wierzyc w nieomylnosc weta, bez urazy ![]() Nie napisałem, że jest bezproblemowy. Jak miał 6 miesięcy , to zachorował na parwowirozę i wyszedł z tego, dzięki weterynarzowi. Ps. Szczepienie nic nie dało, a piesek pochodzi z polskiej hodowli(prestiżowej) w województwie śląskim ![]() W Każdym razie , życie mu uratował niepozorny angielski weterynarz i do dzisiaj ma się dobrze. (Pies i weterynarz) ![]() ![]() Jeżeli chodzi o to zdjęcie, to nie ma nic wspólnego z angielskim weterynarzem , oprócz mojego psa w wieku 7 miesięcy już po wyleczeniu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Piotrek_303 19-11-2013 22:14 ] Never was so much owed by so many to so few...
|
NightFury | Post #8 Ocena: 0 2013-11-20 23:14:42 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Pisze z perspektywy osoby ktora ma wlasne dwa owczarki i przezyla mase tzw fosterow w domu...
1. Idz do innego weta, nic mu nie mow co ci ten pierwszy powiedzial tylko popros o diagnoze i patrz co ci powie. Masz prawo prosic o takie testy jakie uznasz za stosowne. Racja...placisz wymagasz. 2. Sprobuj puszek firmy Chappie. Zawieraja rybe i ryz. 3. Sucha karme bym sobie narazie darowala bo jesli jest podejrzenie alergii to podawanie suchej karmy moze ci zaklocic wynik. 4. Owczarki maja tendencje do alergii pokarmowych. Ba, moga je sobie dowolnie wyksztalcac jak trafi sie kiepski okaz. ![]() 5. Zadnych smakow ze sklepu... 6. ZAdnego domowego jedzenia przez te 2 miechy. NIC. ZERO. Jesli nie wiesz na co ma alergie to nie kombinuj. 7. Jesli zauwazysz u psa ostra biegunke trwajaca dluzej niz 12 godzin to biegiem do weta bo ci pies na rekach zejdzie. Daj znac jak poszlo. Music leads me through my life
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2013-11-21 09:19:30 (11 lat temu) |
Ogolnie prawda, tylko Chappie jest jest jedna z smieciowych karm przemyslowych, na tym samym poziomie, co Pedigree - owszem, ma ladna reklame
![]() Jedna z ich mokrych karm ma troche ryby, ale i resztki z kurczaka, a glownie wypelniacz zbozowy i tluszcze, ryzu nie ma w skladzie w ogole. Jak moze sucha karma, jako sucha, zaklocic wynik nietolerancji pokarmowej? U kazdego moze wystapic nagle nietolerancja/alergia, nie jest to specyfika onkow czy mieszancow. Dlaczego nie normalne, domowe jedzenie? Wlasnie to jest najlepsze dla zwierzaka, bo wiadomo, co sie kupuje i co podaje zwierzeciu. Poza tym jest swieze, odpada problem produktu wysokoprzetworzonego i dodatkow/wypelniaczy/polepszaczy. Przy podejrzeniu o alergie najprosciej przejsc na domowe zywienie, wtedy latwiej o metode eliminacji poszczegolnych skladnikow i obserwacje zwierzaka. |
pune005 | Post #10 Ocena: 0 2013-11-21 10:29:38 (11 lat temu) |
Cytat: 2013-11-20 23:14:42, NightFury napisał(a): Pisze z perspektywy osoby ktora ma wlasne dwa owczarki i przezyla mase tzw fosterow w domu... 1. Idz do innego weta, nic mu nie mow co ci ten pierwszy powiedzial tylko popros o diagnoze i patrz co ci powie. Masz prawo prosic o takie testy jakie uznasz za stosowne. Racja...placisz wymagasz. 2. Sprobuj puszek firmy Chappie. Zawieraja rybe i ryz. 3. Sucha karme bym sobie narazie darowala bo jesli jest podejrzenie alergii to podawanie suchej karmy moze ci zaklocic wynik. 4. Owczarki maja tendencje do alergii pokarmowych. Ba, moga je sobie dowolnie wyksztalcac jak trafi sie kiepski okaz. ![]() 5. Zadnych smakow ze sklepu... 6. ZAdnego domowego jedzenia przez te 2 miechy. NIC. ZERO. Jesli nie wiesz na co ma alergie to nie kombinuj. 7. Jesli zauwazysz u psa ostra biegunke trwajaca dluzej niz 12 godzin to biegiem do weta bo ci pies na rekach zejdzie. Daj znac jak poszlo. dzieki za pomoc...narazie ucho juz lepiej,krople pomogly ( w sumie jak zawsze0 tylko ciekawe na jak dlugo. Karmie psa narazie zaleceniem weterynarza-kupilam jej karme mokrą Naturediet Fish & Rice oraz karmę suchą James Wellbeloved równiez fish & rice...pies odzyskał apetyt ale chyba dzięki temu ze ucho ma się lepiej ( mloda jak ma problem z uchem skupia sie tylko i wylacznie na tym uchu i nie je wtedy nic ). Zmienie weta napewno ( chocby nawet dlatego ze sie wyprowadzam z tego miasta),zasiegne porady gdzie indziej i zobacze co mi powiedza ciekawego. ![]() |