MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona

Strona 328 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 328 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2025-04-11 22:38:05 (2 miesiące temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Obrazek
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2025-06-08 08:55:49 (5 dni temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Wszystko o kotach , a to wrzuce tu tez, organizujemy event w dzien Kupaly, moze ktos chce przyjechac ma wycoeczke pod Cambridge:)

On the 21st June, from 1.00pm, weather permitting, I am holding a fund raising event outside of 52 Fen Lane / Moyne Road, ( Sawtry near Cambridge)by way of a ‘pop up shop’ outside my home to raise funds specifically for SERcats , which is Supporting Egyptian Rescue cats. There will be good quality clothes, toys and lots of fascinating bric-a-brac, a tombola, cans of drinks and crisps for the kiddies. If you love cats and you want to help these poor unfortunate little ones., please pop along and help us to help them.
We are on Facebook, SERcats ( supporting Egypt rescue cats). Have a look and see what we do to help them. Thank you.

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 08-06-2025 08:57 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

gosian

Post #3 Ocena: 0

2025-06-12 19:57:02 (8 godzin temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Z bólem serca niestety muszę poszukać nowego domu dla moich 2 kotów . Leona i Luny. Są to 9 letnie koty rasy brytyjskiej. Wysterylizowane i po zabiegu dentystycznym. Co najważniejsze koty nie wychodzące i takiego domu dla nich szukam. Ewentualnie jeżeli ktoś ma możliwość zabezpieczenia ogrodu,to myślę, że mogłyby wychodzić na bezpieczny, zabezpieczony ogród. Z kotami mogę dać 2 bardzo duże drapaki. Jeden ma wbudowaną kuwetę (2 w 1) na drugim zawsze śpią w nocy.
Proszę mnie nie pytać o powód itd.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #4 Ocena: 0

2025-06-12 21:02:34 (7 godzin temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Gosia posta ze zdjeciami na grupie lokalnej na FB wyslij.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

gosian

Post #5 Ocena: 0

2025-06-12 21:03:18 (7 godzin temu)

gosian

Kobieta

Wysłane.dzieki
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #6 Ocena: 0

2025-06-12 21:29:46 (7 godzin temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Gosian celuj w brytyjskie grupy, bo na polskich cie zjedza. Skontaktuj sie tez z lokalnymi cat rescue, takimi voluntary, doradza gdzie zamiescic ogloszenia itd.
Moje koty maja 10.5 roku i regularnie staje przed dylematem, ze powinnam ktoregos oddac. A to dlatego, ze one pomimo bycia rodzenstwem z jednego miotu, wzietym razem w tym samym czasie jako male (za male, ale to rescue) kociaki, to w najlepszych okresach sie jedwo toleruja a w najgorszych walcza tak, ze robia sobie krzywde.Ciagle mam oba i tak pewnie zostanie , bo pomimo tego, ze wiem, ze lepiej by im bylo oddzielnie to po prostu nigdy nie moglam zdecydowac, ktorego mam oddac :(. Takze niezaleznie od powodu decyzji, rozumiem , ze serce peka.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2025-06-12 21:33:17 (7 godzin temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja bym nie ufala byle komu z fb, raczej warto organizacji charytatywnych poszukac, jesli nie ma lokalnej organizacji, to cat protection. Nie wiem z jakiego miasta jestes, ale poszukaj. Moze macie jakas organizacje na miejscu.

Jesli dzialaja tak samo jak Pboro cat rescue, to koty trafiaja do foster / rodziny zastepczej i organizajcja zajmie sie szukaniem im domu nowego. Nie oddadza kota byle komu tylko sprawdzaja nowa rodzine.

Adopcja kosztuje jakies 60-80£ za kota, taka gwarancja, z bedziepotem ich stac na utrzymanie.

Ten kot u mnie to taki foster. Do adopcji bedzie, jak pozdrowieje. On jest Fiv positive wiec nie wychdozacy, i podobno latwiej znalezc dom dla niewychodzacych kotow.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 12-06-2025 21:48 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

gosian

Post #8 Ocena: 0

2025-06-12 21:50:11 (6 godzin temu)

gosian

Kobieta

Kontaktowałam się z różnymi rescure,wszyscy odmówili. Dom zastępczy/tymczasowy nie wchodzi w grę. Dodatkowy stres dla kotów. Muszę znaleźć bezpieczny dom.

Do góry stronyOffline

Strona 328 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,