MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 318 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 317 | 318 | 319 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 318 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominikana36

Post #1 Ocena: 0

2024-11-04 16:44:04 (6 miesięcy temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2024-11-04 16:07:37, gosian napisał(a):
To trochę się uspokoiłam. Dzięki. Jak mogę mu pomóc nie idąc do veta?są jakieś maści lagodzacey?

Ja nie wiem, Gosian. Tu przyczyn moze byc dziesiatki, nie znajac rtyny i kota to ciezko gdybac.
Stosuj ten bephantol objawowo, jak pomaga i obserwuj. Jak bedzie gorzej to poszukaj innego weta.
Ja bym tez go nie kapala w zadnych szamponach przeciw swierzbom/ pasozytom/grzybom- jak ma alergie albo jakies zakazenie bakteryjne, to tylko gorzej mu podraznisz skore. Te preparaty silne zazwyczaj sa. Chociaz grzybice po antybiotykach to moze niby miec. Tylko, ze tez zazwyczaj najpierw w uszy idzie. Ale tego nie sprawdzisz dopoki nie wezmiesz zeskrobin do badania. A powodzenia zycze znalezc veta w UK, ktory na taka fanaberie sie zgodzi, nawet za slona oplata.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2024-11-04 17:20:46 (6 miesięcy temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Zaglądałam w uszy i są czyste, więc nie wiem. Tak myślę czy to nie alergia,bo dla szarej przez pomyłkę kupiłam inną karmę a on też ją je. Od dzisiaj przestanę jej podawać i jak przez najbliższy tydzień nie będzie się pogarszać to może to być alergia. Zobaczę co z tego wyjdzie.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2024-11-04 20:55:46 (6 miesięcy temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dominikana dobrze pisze.
Byc moze silna reakcja na ugryzienie pchly, byc moze alergia, reakcja emocjonalna, przyczyn moze byc wiele.
Widzialam kota drapiacego sie, w strupach, po jednorazowym ugryzieniu pchly. Pchla dawno znikla, a reakcja sie ciagnela.
Bez ogarnietego weta, bez badan, to wrozenie z fusow.
Swoja droga, rozejrzalabym sie za sensowniejszym wetem, bez kota pogadala o opcjach ustalenia przyczyn.
Zeskrobiny robia, tylko pewnie w klinikach za poleceniem ze strony weta prowadzacego, np:
link

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 04-11-2024 20:56 ]

Do góry stronyOffline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2024-11-04 21:38:31 (6 miesięcy temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Dzięki
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #5 Ocena: 0

2024-11-05 08:36:13 (6 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Śniło mi się że kocica znowu zarzygała pół carpetu i to tak z górką, ale to był na szczęście tylko sen 😖🤮 mam nadzieję 😵💫

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #6 Ocena: 0

2024-11-05 22:56:58 (6 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2024-11-05 08:36:13, ZlotaPerla2 napisał(a):
Śniło mi się że kocica znowu zarzygała pół carpetu i to tak z górką, ale to był na szczęście tylko sen 😖🤮 mam nadzieję 😵💫

No nie wierzę! właśnie posprzątałam wielkiego jak pół stodoły kociego pawia z wykładziny w naszej sypialni.
Ja już nie chcę żeby mi się cokolwiek przyśniło :-o :-?

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2024-11-05 23:32:24 (6 miesięcy temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Mojemu zdarzylo sie kiedys ale poszedl elegancko do garazu i tam sie shaftowal pod brama, tak ze sprzatanie bylo proste.*YAHOO*

Do góry stronyOnline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2024-11-06 17:16:17 (6 miesięcy temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nie ma jak to prorocze sny, a jeszcze takie.
Moze juz lepiej nie przewiduj, co sie ma zdarzyc?

Odchudzic kota graniczy z cudem.
Niby na miesie nie powinna sie upasc, a jednak jakas taka za okragla.
Znow trzeba bedzie wazyc porcje i ciac koszty zywieniowe.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2024-11-21 22:07:08 (6 miesięcy temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

A ja , a wlasciwe my czyli pol zespolu w robocie od 2 tyg bujamy sie z kotem :).
Bo jak ktos by pytal, co w tym kraju lezy w zakresie obowiazkow pracownika socjalnego, to tak wlasciwie wszystko. Tzn jednego dnia np stoisz w sadzie, drugiego asystujesz
przy przesluchaniu maloletniego na lokalnej komendzie a trzeciego szorujesz kibel, zmieniasz pieluchy, wyprowadzasz psa..zalezy co sie trafi. Nudy nie ma.
Tym razem kicia mi sie trafila. Klasyka, pan z naglej interwencji do domu opieki, kotek zostal w domu. No to wiadomo, mamy obowiazek kotka zabezpieczyc. Uzywajac swojego uroku osobistego, znajomosci i szantazu zalatwilam kici miejsce razem z panem :). Tylko najpierw to kicie trzeba znalezc a potem zlapac. No wiec wiemy, ze jest, pieknie wyjada miseczki, pije wode i uzywa kuwetki. Ale od 2 tyg nikt jej nie widzial. Dom 3 poziomy, wali sie calkowicie, hoarded level 8, tzn nie ma wolnej powierzchni zeby stope postawic, zadnych walkways. Smieci i pudla po sufity w kazdym pomieszczeniu.
No to pierwszy tydzien jezdzilismy, karmilismy i warowalismy na smietnisku w towarzystwie szczurow godzinami modlac sie zyby wyszla. Oczywiscie pojedynczo, w absolutnej ciszy, bojac sie nawey kaszlnac. Nic. Od poniedzialku dajemy jej karme w klatce lapce rano, nastepnie do 17 co 2 h sprawdzamy lapke. No i d.. bo ona w dzien do jedzenia nie wychodzi. Boje sie lapke na noc zostawic, bo jak bedzie miala pecha to bedzie tam siedziec nawet 10h. A tego moze nie wytrzymac, to starszy kot. Rozwazalam juz zostawienie ja tylko o wodzie na 1 dzien, zeby zglodniala i wyszla do zarcia ale sie boje tez bo nie widzialam jej 2 tyg, nie wiem w jakiej jest ogolnej formie.
Pani z Cat Protection zaleca cierpliwosc ale mi sie juz konczy. I czas tez mi sie konczy bo musimy jak najszybciej ten dom oproznic i doprowadzic do takiego stanu, zeby pan mogl tam wrocic.
Najgorsze, ze ta kocica to jest rescue i przypuszczam, ze ona po prostu lapke zna i nie da sie po raz drugi wkopac, zeby miala z glodu umrzec. Przykrywalam juz ta lapke kocami, ustawialam w srodku pudelka tekturowe. Nic.
Pana do domu przywiezc nie mozemy, zeby do niego wyszla.
Jakies pomysly? Jestem sklonna podazyc za najbardziej niedorzeczna rada. Tylko nocowac tam nie bede (przynajmniej jeszcze nie).

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2024-11-21 23:36:28 (6 miesięcy temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Ile płacicie?
Kota Ci złapie.

Do góry stronyOnline

Strona 318 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 317 | 318 | 319 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,