Szafy zamykam, żeby kotka nie weszła i nie podrapała rzeczy przy deptaniu i nie spala w środku. Niektóre ręczniki musiałam "ogolić" po deptaniu kotki i wyciągnięciu nitek.
Str 180 z 328 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2020-10-13 07:28:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
U mnie tylko drzwi od pomieszczeń otwarte. Nie ma skakania na klamkę, ani wycia jak któreś zamknę. Teraz mamy zamknięty jeden pokój gościnny, bo rozmnażamy róże na parapecie i nie chce, żeby kot poobgryzal je.
Szafy zamykam, żeby kotka nie weszła i nie podrapała rzeczy przy deptaniu i nie spala w środku. Niektóre ręczniki musiałam "ogolić" po deptaniu kotki i wyciągnięciu nitek. Carpe diem.
|
gosian | Post #2 Ocena: 0 2020-10-18 17:53:39 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Czy sprawdzają się takie miseczki na podwyższeniu? U mnie stoją na podłodze. Woda to ok, ale jedzenie zawsze jest poza miską.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2020-10-18 21:34:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
juz myslalam, ze tylko moje koty jedza jak swinie: D to to jedzenie oza miska przez to, ze miski na ziemi sa?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
gosian | Post #4 Ocena: 0 2020-10-18 22:54:35 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Gal,nie tylko twoje. Na reklamie tych misek to kotki nic nie brudzą
![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2020-10-19 18:29:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Po mojemu to wygodna opcja dla zwierzat, ktore maja refluks i wygodniej jest im jesc z podwyzszenia, dla niektorych latwiej jest wyzbierac rozrzucona karme dokoola miski, bo maja dostep pod nia.
Ale nie ma reguly, jedne beda jadly czysto, bez rozrzucania, inne zrobia smietnik wokol. U nas jeden kot czasem wyciaga sobie kawalek miesa i bawi sie, podrzuca i poluje, zjadajac na koncu, drugi po utracie zebow rozrzuca bardziej, bo trudniej zagarnac z miski, za to zbiera chetnie z podkladki. A i tak codziennie trzeba umyc podkladki, zamiesc, zetrzec na mokro, poza umyciem misek. A reklama zawsze bedzie pieknie wygladac ![]() |
|
|
dominikana36 | Post #6 Ocena: 0 2020-10-19 19:48:07 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
U mnie i u rodzicow, niektore koty i psy jedza pieknie nad miseczkami i okruszka nie uronia a niektore kazdy kes wyjmuja z miseczki i klada obok zanim zjedza. Miseczka nie ma tu znaczenia, po prostu jak ludzie- czesc ma maniery a czesc nie
![]() My po wygladzie podlogi czy blatu wiemy, kt kot juz jadl ![]() |
fugazi | Post #7 Ocena: 0 2020-10-19 23:56:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Przeniosłem z innego wątku. Cytat: 2020-10-19 10:28:46, galadriel napisał(a): @fugazi piekny ten czarny jaguar spotkany po drodze ![]() Tia, spotkany ![]() Jakies pół roku temu. Wszedł przebojem przez patio door i wyczyscił miski naszej chudzince. Ona zwykle żyje powietrzem, czasem zje jak przysłowiowy kot napłakał. Michy puste, to cos podejrzane. Wprawdzie czarne futro mignęło parę razy góra/dół po domu, ale nikt nie zwrócił uwagi, toć nasze dziecko też czarnula. Jaja były jak znalezlismy go spiącego w najlepsze, jak u siebie. Z czasem się przyzwyczaił. Ciągle półdzikusek. Zdarza się, że zanocuje. Przychodzi codziennie, razem ze swoim starszym kumplem Miodkiem. Nawet jak przyszłoby jeszcze pięciu, to moja znalazłaby miejsce w sercu dla nich. Ja też ![]() Szczęsliwe chłopaki |
fugazi | Post #8 Ocena: 0 2020-10-19 23:58:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
cz.2 |
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2020-10-20 06:49:31 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Kocie sprawy:D tez tak cwicze na MMA
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla1 | Post #10 Ocena: 0 2020-10-26 09:31:06 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Macie pojęcie, że w dzisiejszych czasach ludzie nie wiedzą o szczepieniach kotów?
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|