MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 169 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 168 | 169 | 170 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 169 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla1

Post #1 Ocena: 0

2020-06-23 09:27:28 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

A to nie było jeszcze dnia taty?

Ja nie jem słodyczy, to chociaż kot niech sobie użyje ;-)
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2020-06-23 18:21:24 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

To nie o kotach, ale tak mi sie podoba ten tekst, ze tu wkleje. Ludzie z rescue rottweiler znalezli porzuconego na torach mlodego rotweilera. U veta okazalo sie, ze mial virusa, pewnie dlatego go porzucili, i to zamiast u weterynarza, albo w jakims centrum rescue to w lesie, zeby z glodu zdechl. Pies umarl, ale podoba mi sie co napisal ten co go ratowal. I mam nadzieje, ze bedzie mu dane kiedys spotkac tego cwoka wlasciciela rottiego i wymierzyc sprawiedliwosc:

to the scum of an owner , who dump this beautiful little rottie, I hope you die an horrifically painful death. And if by God I ever find you, you had better start running because the rage I feel for you over what you have done to thi poor dog, I swear not even Satan willbe able to save you.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2020-06-27 10:53:32 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Kupilam w koncu ograniczniki otwierania okien, bede mogla wietrzyc sie w kocim towarzystwie i nie sprawdzac co chwile, czy kotka juz otworzyla okno glowa i probuje uciec.

Skusilam sie na cos takiego na probe https://www.amazon.co.uk/HomeSecure-HS4318-Window-Restrictor-Safety/dp/B00D9190D0

A potem znalazlam takie zamykane blokady. Kupno nie bylo proste, bo tylko pare sklepow sprzedaje. https://youtu.be/lXUtM6A0QlU

Moje okna otwieraja sie do gory, wiec blokady zamontowalam na bocznych ramach. Przetestowalam wczoraj z kotka i glowa nijak nie chce przejsc przez 5cm uchylenia.

Obrazek

Pare osob sugerowalo, zebym zalozyla siatki na ramach, ale uwazam, ze wygladaloby to nieestetycznie i przy takiej ilosci okien, jaka mam, niepraktyczne i drogie. Przez to, ze okna otwieraja sie na zewnatrz i sa klamki w srodku, siatki na ramie musialyby byc zdejmowane.

Kolezanka sugerowala z kolei catio dla kotow na zewnatrz, ale tez uwazam, ze byloby to nieestetyczne.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Soltys

Post #4 Ocena: 0

2020-06-27 11:51:54 (5 lat temu)

Soltys

Mężczyzna

Z nami od: 27-07-2005

Znalazlem w sieci, a to cfaniak c'nie? :-]
Obrazek
"Nie zawsze trzeba mieć za drania Tego, co jest innego zdania." Jan Sztaudynger

Do góry stronyOffline

Strona WWW

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2020-06-27 13:09:53 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Rich, udalo sie lokalnie ograniczniki kupic :).
To co widzialam, bylo raczej sprowadzane.
Latwiej dobre rozwiazania z Niemiec czy Pl.

Siatki na oknach sa malo widoczne i dobre, jesli planuje sie wykorzystanie parapetow/balkonow dla zwierzat.
Blokada jest dobra do wietrzenia i by kot nie wypadl za okno czy nie wpadl w okna uchylne tego typu:
Obrazek
bo obrazenia wewnetrzne fajne nie sa.

Widzialam na zywo pare catio/wybiegi, szkoda by mi bylo wylaczac ogrod dla kotow, dzielic.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2020-06-27 13:19:33 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

U mnie wszystkie okna otwieraja sie w druga strone, czyli w dol. Takze kot nie ma mozliwosci powieszenia sie. A po zalozeniu blokady jest za wasko, zeby wystawic glowe.

Te blokady z Amazonu, gdzie wyprodukowane, to niewiadomo. Wygladaja jak kopie blokad robionych przez firme Mila (dunska). Te pojda na male okna. Jedna juz zostala przetestowana na duzym, ale bedzie przeniesiona na male okno.
Obrazek

A te drugie robione chyba w UK przez JBanks. Te pojda na duze okna.
Obrazek
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2020-06-28 20:13:48 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Wyglada na ciekawe, solidne rozwiazanie.

Musze jednemu zwierzowi obejrzec dokladnie zebiska. Byc moze przy okazji wypadu trzeba bedzie zabukowac naprawe paszczy, bo i tak sie kroi na przyszlosc.
Spojrzalam na zestawienie cenowe, w Pl z kompletem badan, rtg, narkoza wziewna u dobrych specjalistow wychodzi co najmniej 1/3 - 1/4 tutejszej ceny.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #8 Ocena: 0

2020-06-29 21:12:33 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Jak poprawnie szukać dobrej hodowli?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2020-06-29 22:31:59 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Nie wiem, na ile sie przyda:
link

ciekawe opisy, uwagi, niezaleznie od kraju czy rasy wybranej.

A z ogolnych zasad:
link 2

Powodzenia!

Do góry stronyOffline

gosian

Post #10 Ocena: 0

2020-06-29 22:47:30 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Dziękuję. Chcę się przygotować. Mam czas. Zrobiłam sobie plan i myślę że za 1.5 no może 2 lata Lucynka zawita w domu.
Tak myślę też o hodowli z Polski. Tylko ten transport mnie przeraża..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Strona 169 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 168 | 169 | 170 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,