Str 2 z 6 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2013-09-25 22:11:37 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Dwa koty, i jedna kotka po sterylizacji przestaly znikac z domu, staly sie domatorami. Kotka dluzej dochodzila do siebie po zabiegu, kocury biegaly po domu po powrocie.
Ada
|
Post #2 Ocena: 0 2013-10-14 00:16:03 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Cookies | Post #3 Ocena: 0 2013-10-14 00:30:14 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2013 Skąd: Loughborough |
CupCakes z moja to wygladalo tak zabieg 25go wrzesnia kolo 10 rano od weta odebralismy ja o 16tej tego dnia dzialal zastrzyk przeciwbolowy I mala w domu po wyjsciu z transporterka bawila sie I spala normalnie, potem juz szalala kazdego dnia marudzenie bylo tylko ze skakaniem na drapak (mamy taki wysoki do sufitu) zawsze siedzi na najwyzszej polce a przez 2 dni spala na najnizszej plus jak ja glaskalismy w miejscu operacji. Ja mialam 1 dzien wolnego przeznaczony na to I on wystarczyl.
Natomiast decydujac sie na sterylizacje nie kieruj sie cena a tym do jakiego weta idziesz. |
Post #4 Ocena: 0 2013-10-14 01:11:12 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Maris1984 | Post #5 Ocena: 0 2013-10-14 06:11:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-11-2010 Skąd: Manchester |
Tez myslalem o sterylizacji kici ale znalazlem lepsze rozwiązanie. Podaje kocie tabletki antykoncepcyjne raz w tygodniu do jedzenia mysle ze to jest lepsze rozwiazanie
![]() |
|
|
Cookies | Post #6 Ocena: 0 2013-10-14 08:32:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2013 Skąd: Loughborough |
Moje koty sa leczone w vets4pets przerobilam kilku vetow I na prawde polecam. Cupcakes co do opieki nie sadze by wiecej niz dwa dni obserwacji byly potrzebne ale tylko jak vet wykona zabieg prawidlowo dlatego polecam dokladnie sprawdzenie opinii veta, tym bardziej po tym jak napisalas jak lekko podszedl do osluchania malej gdzie powinien zrobic rtg I przynajmniej badania krwi. Zaprowadzajac mala na zabieg przer badaniem powinna miec badania krwi I porzadne badanie bo w wypadku infekcji zabieg nie powinien miec miejsca. Ja za sterylizacje z badaniami krwi zaplacilam £95 ale nie odwazylabym sie na zabieg bez tych badan.
Teraz kwestia twoich rozterek czasowych hmmm wiadomo kasa na ulicy nie lezy ale za miesiac mala moze byc juz w rui biorac pod uwage ile ma miesiecy a wtedy musisz odczekac az ruja sie skonczy przynajmniej 2 tygodnie I wtedy zabieg a sa mlode koty ktore maja ruje po ruji patrz jak kotka katarzyny I wtedy ciezko znalezc odpowiednia date a mala jak bedzie miala ruje bardziej skorna do ucieczki bedzie bo wtedy jej instynkt bedzie dzialal ale oczywiscie twoja decyzja wiec sama ja musisz rozwazyc. Maris szczerze ja wole zabieg anizeli pakowanie w kota wiele lat niepotrzebnej chemii ale ja z tych osob ktore zwracaja mega uwage na to co nasze koty jedza I kupuje dla nich najlepsze karmy jakie moge I jakie lubia bo chce im zapewnic zdrowe I dlugie zycie. Tabletki antykoncepcyjne ubkotow zwiekszaja wystapienie nowotworu dlatego ka jestem stanowczo na nie. |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2013-10-14 08:55:04 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Moja kotka nie wymagala zadnej dodatkowej opieki. Pierwszego dnia lezala tylko do gory nogami i bylo widac, ze boli ja. Ale w kolejne dni zachowywala sie normalnie. A zabieg robilam jak miala 2 lata, bo wtedy ja wzielam.
Mysle, ze jak poczekasz miesiac, to nic sie nie stanie. Carpe diem.
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2013-10-14 09:08:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
CupCakes, moze sie przyda:
sterylka 1 Moza warto rzucic okiem m.in. na sposoby sterylki, wieku kota, co powinno byc zrobione przed (badania konieczne, sprawdzenie serducha przed narkoza itp.). Porozmawiaj z okolicznymi kociarzami o wetach, robionych zabiegach. Warto sie przygotowac z tematu, spisac pytania, pojsc na rozmowe do kilku wybranych wetow, zobaczysz, ktory wzbudzi zaufanie. Tabletki daja stale obciazenie organizmu, z kolei sterylka usuwa okreslone hormony z organizmu, jedno i drugie ma skutki uboczne, moze nic sie nie dziac przez lata, a moze dziac sie roznie. Jak sterylka, to chyba bym brala pod uwage wieksza ilosc czasu, bo moze byc ok i po 2-3 dniach kot szaleje jak zawsze, a moga byc powiklania i wymagac dluzszej opieki. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 14-10-2013 09:12 ] |
Post #9 Ocena: 0 2013-10-14 19:24:01 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Demiqa | Post #10 Ocena: 0 2013-10-27 00:15:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-10-2013 Skąd: Manchester |
Czy Wasze koty sie zmienily po sterylizacji?
Znaczy sie charakter czy np. z szalonej, indywidualistki kotki, zmienila sie w piszcocha i na odrwot ,z pieszczcha w indywidualistke?? Czy kot pozostal taki sam? |