|
---|---|
pawsandfins | Post #1 Ocena: 0 2013-07-11 21:21:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2013 Skąd: Yorkshire |
Cześć
Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad stworzeniem strony o tematyce zwierzęcej dla rodaków mieszkających na wyspach. Jak myślałem tak stworzyłem stronę na której będzie można znaleźć porady, nowinki, angielskie przepisy prawne czy artykuły. Sama struktura strony w większości jest już stworzona brak tylko samych tekstów które mam nadzieje będą tam się szybko pojawiać pod warunkiem, że będzie jakiekolwiek zainteresowanie. Nie, nie mam zamiaru zarobić na tej stronie (tak zaznaczam tylko). No ale do rzeczy. Moje pytanie jest następujące. Czy byłoby jakiekolwiek zainteresowanie owa strona od państwa, czy mam sobie dać spokój już na wstępie zanim zacznie mnie to kosztować więcej kasy niż to jest warte (np utrzymanie serwerów, domeny, pomoc techniczna). Adresu strony jeszcze nie mogę ujawnić, bo nie jestem do końca pewien czy jest to zgodne z regulaminem forum (czekam na maila zwrotnego od moderatora portalu.) |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2013-07-11 21:46:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ale konkretnie czemu by miala sluzyc taka strona?
Bo info o zasadach przewozu zwierzat na Wyspy i kontynent istnieje chyba na kazdym zwierzecym i polonijnym forum. Porady, to dosc sliski temat, jak nie ma nikogo sensownego, by takie zweryfikowal. Teksty? o czym, skoro for prozwierzecych jest masa, kalki to maja byc? |
Netta6 | Post #3 Ocena: 0 2013-07-11 23:52:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
A ja jestem za. Pod warunkiem, że będą to informacje wiarygodne.
Byłoby wszystko w jednym miejscu. Sama przymierzam się do kupienia psa i szukam na ten temat informacji. Jest to upierdliwe kiedy trzeba wertować różne serwisy. Weźmy na przykład to forum. Wpisuję w wyszukiwarkę słowo"pies" i wyskakuje mi 306 stron z postami. Nie są one poukładane tematycznie więc znaleźć coś to masakra. Tak więc do dzieła. Pieska planuję kupić w przyszłym roku więc pewnie jeszcze skorzystam za nim go kupię. |
pawsandfins | Post #4 Ocena: 0 2013-07-12 16:05:55 (12 lat temu) |
Czy wiarygodne to ciężko mi to oceniać. Informacje byłyby oparte na mojej wiedzy. Plus pracuje w tej branży od dwóch lat (wewnętrzna kwalifikacja drugiego stopnia w skali 3-stopniowej). W tym momencie jestem na kursie OATA (akwarystyka), a po tym kursie będę się starać o akredytację od Pet Care Trust.
Miło by było gdyby więcej osób się wypowiedziało na ten temat, żebym miał lepsze pojęcie czy jest sens. Nawiązując do pierwszej odpowiedzi - masz rację jest tego wszędzie i dość dużo, no ale niestety wszystko porozrzucane a mi zależało żeby utworzyć jedno miejsce gdzie wszystkie informacje będzie można łatwo odnaleźć. |
Netta6 | Post #5 Ocena: 0 2013-07-12 16:10:59 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Cytat: 2013-07-12 16:05:55, pawsandfins napisał(a): Czy wiarygodne to ciężko mi to oceniać. Informacje byłyby oparte na mojej wiedzy....... Każde info można sprawdzić u źródła. Jeśli ma to być strona typu "myślę, że....." to lepiej jej nie robić. |
|
|
pawsandfins | Post #6 Ocena: 0 2013-07-12 16:14:24 (12 lat temu) |
Powiedzmy w ten sposób. Informacje oparte na mojej wiedzy. A sama wiedza bierze się z pracy w tej branży i kwalifikacji które zdobyłem.
|
Lola40 | Post #7 Ocena: 0 2013-07-12 16:35:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-10-2010 Skąd: Manchester |
Może jakaś zakładka na Twojej stronie gdzie można znaleźć opiekę dla pieska albo kotka jak właściciele wyjeżdżają na wakacje albo długo pracują. W Polsce byłam kiedyś zapisana do takiego banku opiekunek.Fajna sprawa właściciele nie martwią się o pieska w czasie wyjazdu,dobra alternatywa dla hotelu.Ja natomiast miałam okazje "poznać" osobiście kilka ras futrzaków. Oczywiście wchodziły w grę tylko rasy łagodne ale i tak trafił mi się kiedyś wyjątkowo" bojowy" spaniel ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2013-07-12 16:39:10 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
pawsandfins | Post #9 Ocena: 0 2013-07-12 16:46:36 (12 lat temu) |
W UK jest to dość popularna sprawa.. Można na prawdę znaleźć wiele takich miejsc, a najelepiej szukać pod hasłami:
- Holiday Pet Boarding - Opieka podczas np wakacji. - Dog Walking - Wyprowadzanie psów - Dogsitting - Opieka nad zwierzakiem w ciągu dnia. |
Lola40 | Post #10 Ocena: 0 2013-07-12 17:59:03 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-10-2010 Skąd: Manchester |
Wiem,że w Anglii to popularna forma opieki ale myślałam właśnie o założeniu takiego banku opiekunek polskojęzycznych, to dla tych pupili, które jeszcze nie nauczyły się angielskiego
![]() ![]() ![]() |