MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy trzeba przewozic psa w klatce?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-05-02 23:58:13 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-05-02 23:50:11, mohini napisał(a):
W niemczech musi być klatka.Kolega jechał pies był poza klatką to kazali od razu psa zamknąć i nie było tłumaczenia że to tylko na chwilę.

Ile pies dostał do odsiadki?

:-D
Niemcy wymagają by pies był albo przypięty, albo w klatce, jak jest w bagażniku luzem, to też szelki. Chodzi o to żeby jego lot był jak najkrótszy.

Kiedyś miałem bardzo gwałtowne hamowanie, sportowym samochodem.
Udało mi się uniknąć stłuczki, natomiast...
Na tylnej półce lezało małe radio.
To radyjko przeleciało przez cłą kabine i wyfruneło przez przednią szybe.
Radio ważyło może ze 2 kg. Od tamtego czasu mam bzika na punkcie luźno leżącch rzeczy w samochodzie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

PAJDUS

Post #2 Ocena: 0

2013-05-03 08:03:25 (12 lat temu)

PAJDUS

Kobieta

Z nami od: 08-01-2008

Mam dylemat wlasnie czy wziasc klatke,pies jest dosc spory,wiec lezenie w srodku na siedzieniach odpada chocby dla bezpieczenstwa jego i naszego,czy kupic ta kratke do samochodu i zostawic go luzem w bagazniku ale obawiam sie ze to tez nie bedzie dobre
Krakn a jesli by mial pasy w tym bagazniku ti do czego je przypiac nie bardzo wiem jak wygladaja pasy dla psa do samochodu.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2013-05-03 09:32:01 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-05-02 23:58:13, krakn napisał(a):
Kiedyś miałem bardzo gwałtowne hamowanie, sportowym samochodem.
Udało mi się uniknąć stłuczki, natomiast...
Na tylnej półce lezało małe radio.
To radyjko przeleciało przez cłą kabine i wyfruneło przez przednią szybe.
Radio ważyło może ze 2 kg. Od tamtego czasu mam bzika na punkcie luźno leżącch rzeczy w samochodzie.

Znaczy przetestowales w praktyce, to co pokazuja na roznych filmach dotyczacych bezpieczenstwa w samochodzie. Luzno lezace butelki z woda, ktore nabieraja niesamowitego pedu w razie hamowania, nieprzypiety pasazer z tylu, ktory uderza w przednie siedzenie i moze je zlamac, itp.

Na stronach sklepow zoologicznych sa zdjecia jak mocuje sie te szelki-pasy. ALe nie widzialam takich do bagaznika, co prawda nie szukalam.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

hetmantom

Post #4 Ocena: 0

2013-05-03 09:44:39 (12 lat temu)

hetmantom

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-04-2013

Nawet spokojne zwierze może dostać takiego czegoś że zakatuje kogoś. Więc musi być dobrze zabezpieczone.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Alexandria

Post #5 Ocena: 0

2013-05-03 10:51:46 (12 lat temu)

Alexandria

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Mój pies waży 1,2kg, Leży na kolanach w torebce. Przypuszczam, że w razie mocnego hamowania jeśli bylby w klatce to by się o nia zabil. Kontrole w trasie nam się zdażały ale nikt się psa nie czepiał (może dlatego że taki mały). Mam coś takiego : http://www.ebay.co.uk/itm/Dog-Cat-Safty-Travel-Seat-Belt-Restraint-Harness-Clip-For-Car-Van-Lead-/360634961829?pt=UK_Home_Garden_Kitchen_Steamers_Cookers_PP&var=&hash=item53f784cfa5 ale to jest dla niej za ciężkie, używamy tego w nocy. Ona jest taka mała że wydaje mi się że najbezpieczniejsza jest w torbie u mnie na kolanach.

Do góry stronyOffline

PAJDUS

Post #6 Ocena: 0

2013-05-03 11:22:10 (12 lat temu)

PAJDUS

Kobieta

Z nami od: 08-01-2008

Dziekuje wszystkim za informacje chyba kupie kratke do samochodu i przewioze go luzem w bagazniku zobacze jeszcze za pasami jakimis moze dojedziemy wszyscy cali i zdrowi*THUMBS UP*:-]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

eMaSad

Post #7 Ocena: 0

2013-05-03 13:43:51 (12 lat temu)

eMaSad

Kobieta

Z nami od: 26-01-2013

Cytat:

2013-05-02 22:35:23, karjo1 napisał(a):
No to jak Cie Niemcy zapytaja, badz zdarzy sie wypadek (nawet jesli to ktos Ci wjedzie w autko), to ubezpieczenie sie wypnie na stwierdzenie o sposobie przewozenia psa, to przestanie to byc takie obojetne.
Nawiasem, obejrzyj film, co sie dzieje z pupilem w razie drobnej stluczki.
{QUOTE}

Ostatnio właśnie miałam taką akcje, pies był zapiety pasami, ale i tak swoje przeżył. Facet wjechał mi w tył auta i pies o mało co nie wyrwał tych pasów, wybił prawie szybę w aucie, żeby uciec. Mówię wam szok.

[ Ostatnio edytowany przez: eMaSad 03-05-2013 13:46 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2013-05-03 14:24:03 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Aleksandria, obejrzyj wczesniejszy film, dlaczego w klatce i w bagazniku (o klatke na pewno sie nie zabije, jak dobrze zabezpieczona).
Dlaczego szelki i pojedynczy pas nie sprawdzaja sie.
POza tym podany jest prosty, darmowy trick, by zapiac pasy na tylnich siedzeniach, jako dodatkowe wzmocnienie oparc.

U nas pies dosc dokladnie wypelnial bagaznik, wiec zamiast szelek i (przeciagnietego z tylnich siedzen) zapiecia do pasow, 'opakowywalimy' zwierza spiworami, ciuchami w workach, by nic po bagazniku nie latalo.
No i kratka oczywiscie, od podlogi do gory.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,