MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najlepszy sklep z rybkami akwariowymi i roslinami w Londynie?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ginoss

Post #1 Ocena: 0

2013-04-28 00:17:25 (12 lat temu)

ginoss

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2013

Tak jak w temacie.
Jeszcze pare miesięcy temu jak na moj gust jednym z ciekawszych zoologów był Aquatic na Morden ale niestety sklep zlikwidowali:-(
Niepozorny ale w świetnym klimacie jest sklep na Croydon, Living waters,troszke zaniedbany i prowizoryczny ale kwiatki które pną sie po całym suficie i duże akwa z pielegnicami robi wrażenie. W dadatku jest troche roślin i krewetek,no i właściciel sklepu prawdziwy pasjonat który taktuje ten sklep bardziej jako hobby niż prace:)

Czy może ktoś zna jakieś (inne) sklepy godne uwagi gdzieś gdzie jest cos wiecej niz welonki,mieczyki czy "glonojadady".

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #2 Ocena: 0

2013-04-28 11:28:21 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-04-28 00:17:25, ginoss napisał(a):
Jeszcze pare miesięcy temu jak na moj gust jednym z ciekawszych zoologów był Aquatic na Morden ale niestety sklep zlikwidowali:-(

Nie podpowiem w temacie Londynu, ale temacik podbije- jako miłośniczka akwarystyki i posiadaczka dwóch przyzwoitych akwa. ; )
Sklepy stacjonarne określiłabym jako słabieńkie w porównaniu do Polski- stąd pewnie ich krótki żywot. Interesujące mnie ryby i rośliny kupiłam w większości z internetu- nawet pierwsze filtry (JBL) sześć lat temu sprowadzaliśmy z Niemiec, wtedy dużo atrakcyjniejsze ceny.
Nie jest łatwe życie akwarysty w Anglii. ; )
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

ginoss

Post #3 Ocena: 0

2013-04-28 21:49:43 (12 lat temu)

ginoss

Mężczyzna

To prawda szału nie ma, a sklepów jak na lekarstwo.
Za to polskich sklepów przybywa heh ;-)
A co do kupowania przez neta (przynajmniej ryb i roślin) to jakoś nie ma takich emocji.
Ciekaw jestem czy takie sklepy internetowe które sprzedają rybki akwariowe tez mogą odkupić czy też wymienić na inne bądź przyjąć za free?

Severance_ a pochwalisz sie co masz za akwa i jaką masz obsade?:)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-04-28 22:10:11 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ginoss

Post #5 Ocena: 0

2013-04-28 22:23:34 (12 lat temu)

ginoss

Mężczyzna

Dobrze wiedzieć, w sumie to całkiem blisko:)
A czy mają duży wybór pielęgnic?

[ Ostatnio edytowany przez: ginoss 28-04-2013 22:25 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-04-28 22:41:16 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #7 Ocena: 0

2013-04-28 23:35:04 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-04-28 21:49:43, ginoss napisał(a):
Severance_ a pochwalisz sie co masz za akwa i jaką masz obsade?:)

Obrazek

Pierwsze cztery zdjęcia od góry, to to co mieszka w 360l z 4-ma paletkami- tyle zostało z kilku maluchów które kupiliśmy, po tym jak ugotowaliśmy pięknie wyrośniętą ósemkę*! :( Z paletkami około 100-ki neon tetra, 8 banded dwarf loach, 2 green phantom pleco, 1 candy pleco.
Dwa ostatnie zdjęcia to 8 Apistogramma nijsseni i Black Knife (250l), do tego kilkanaście różnych kirysów oraz pospolite glonki w ilości niezidentyfikowanej. Pierwsze akwa chodzi na dwóch filtrach kubełkowych: JBL i EHEIM. Drugie jeden JBL.

* dorodną ósemkę paletek szlag trafił kiedy ustawialiśmy 360l, przenieśliśmy na kilka dni ryby do innego akwa i...wysiadła grzałka. Totalna trauma. :(

Nadmiar ryb lub roślin możesz sprzedać lub wymienić w sklepach stacjonarnych, jeśli nie masz tego naprawdę dużo to chyba nie bardzo się opłaca sprzedawać online. Koszta przesyłki są mordercze.

Jaki masz biotop i co tam siedzi?

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 28-04-2013 23:38 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2013-04-29 20:53:21 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Pets at home maja dosc deliaktne rybki i spore ceny.
Za to warto poszukac na obrzezach miast centrow akwarystycznych, np. http://www.aquaticdesign.co.uk/aquarium-design-portfolio/

Do góry stronyOffline

ginoss

Post #9 Ocena: 0

2013-04-29 21:35:08 (12 lat temu)

ginoss

Mężczyzna

Bestia byłem w kilku pets at home (chyba na Croydon i Syon)ale było dosyć biednie, aczkolwiek do tego na Bushey Road chętnie sie wybiorę:)

Severance_ zdjęcia,ryby i akawaria rewelacja!:)
Zazdroszczę Ci tak dużych baniaków.
Swietny ten Duch Amazoński,słyszałem,że wytwarza pola elektromagnetyczne?Ale to chyba jak jest wiecej niż jednen?
Gibicepsy też fajne,niespotykane :)

Ja mam zaledwie 125l w którym mam pyszczaki Saulosi.
Natomiast w 75l to potrosze taki low-tech.
Jest tam troche Bystrzyków Amandy, Galaxy Danio,kiryski pigmejskie, otoski i plaga krewetek(bodajże Amano,choć te sie niby nie rozmnażają w słodkiej wodzie?!)
Co do zdjęć to postaram sie wrzucić w najbliższym czasie, (chociaż nawet nie wiem jak;P)

karjo1 a byłeś może w tym sklepie? To trak troche na posh wygląda na zdjęciach;-P

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2013-04-29 21:45:23 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Sev, ryby piekne, pozazdraszczac moge :).

Co do sklepu, mamy podobny na obrzezach naszej wsi i ceny nizsze niz w Pets at home i spece od akwa duzo sensowniejsi, z niezla wiedza. Do tego w ladnym otoczeniu akwa jest salon kosmetyczny, kafejka.
W sklepie poza rybkami jeszcze gady i plazy i caly osprzet do zyjatek, aranzacje ogrodow z oczkami wodnymi, jacuzzi itp.
Co do rybek, pelny wybor zimno-, slodko-, slonowodnych, zielsk wszelakich, na zamowienie rowniez, ostatnio sie przewijaly cudne plaszczki :).
Mysle, ze warto wlasnie takie miejsca wyszukac i sie wybrac.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,