MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Psy zakazane, zakaz wjazdu!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mieszko

Post #1 Ocena: 0

2013-04-08 18:33:36 (12 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2013-04-08 18:20:02, qantan napisał(a):

sorki ale widać że te rany nie są zabardzo głębokie skoro chcesz mieć następną zabawkę.....
ja miałem tylko jednego psa..16 lat..bobik ..zwykły kundel kupiony w sklepie zoologicznym w białymstoku.. ale bardziej inteligentny od "rasowych"..niestety jego wiek i problemy z kręgosłupem rozłożyły weterynarzy na łopadki .do tej pory nie wiem gdzie spoczywa (rodzina w pl nie chce mi powiedzieć)obiecałem sobie NIGDY więcej nie będę miał psa!

Tylko ty masz monopol na "głebokie rany" po utracie psa i każdy kto inaczej przeżywa na pewno udaje? Jak śmiesz to oceniac? Równie dobrze ja mogę stwierdzic, że ty tak naprawdę psów nie lubisz, bo nie chcesz pomóc jakiemuś ze schroniska.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sssid1

Post #2 Ocena: 0

2013-04-08 18:35:59 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

I to okreslenie "zabawka" ...

Do góry stronyOffline

kubica706

Post #3 Ocena: 0

2013-04-08 18:36:25 (12 lat temu)

kubica706

Mężczyzna

Z nami od: 22-08-2011

Życzę każdemu psiakowi na tej planecie żeby był taką zabawką i żeby zabrał go ktoś w takim wieku i z takimi chorobami bo Kaza nie napisała że jest chory to rzeczywiście bierze sobie zabawke szkoda, tylko że troche popsutą.

Do góry stronyOffline

april28

Post #4 Ocena: 0

2013-04-08 18:44:16 (12 lat temu)

april28

Kobieta

Z nami od: 10-07-2011

qantan widze,ze masz jakis uraz ...juz na innym watku byles dla mnie niemily ,dlatego,ze zapytalam, gdzie mozna zabrac psa na wakacje ...teraz dokuczasz dziewczynie,ze chce przygarnac psa ze schroniska ... naprawde nie rozumiem Ciebie ... ja tez mialam psa 16 lat i wszyscy przezywalismy jego strate ,ale niestety psy nie zyja 100 lat ;/ fakt ,ze ktos chce zabierac swojego czworonoga na wakacje ,swiadczy wlasnie o tym,ze nie traktuje psa jak zabawke ! o wiele latwiej wyjechac jest bez psa .

Do góry stronyOffline

aila01

Post #5 Ocena: 0

2013-04-08 20:24:52 (12 lat temu)

aila01

Kobieta

Z nami od: 02-04-2013

o jak milo qantam,ja rowniez jestem z Bialegostoku,ale niestety nie zgadzam sie z Toba, dlaczego kolejna zabawka?
podobnie jak Ty mialam psa przez 16 lat i ciezko bylo sie rozstac,musielismy go uspic bo byl schorowany i innego wyjscia nie bylo,po tym rowniez powiedzialm sobie nigdy wiecej zadnego psa,no i dlugi czas nie bylo.Po roku jak bylismy juz w uk,znajoma Angielka z pracy opowiedziala mi o sasiadach ,ktorzy wyjezdzaja i nie moga zabrac ze soba psiaka (wtedy roczny amstaf),a tutaj jest tak ,ze jezeli oddajesz psa do schroniska i nie maja miejsc to moga go trzymac 7 dni po czym musza go uspic jezeli nie ma chetnych na adopcje.Nie zastanawiajac sie dlugo zdecydowalam sie go wziasc,to byla suka,bardzo madra i kochana,przzylismy z nia 6 lat,niestety byla chora na serce i zdechla nam m-c temu,czuja ogromny zal i pustke.Uwazam,ze jesli bierzesz zwierze ze schroniska to jest wielka rzecz i na pewno nie jest to zabawka.Sama zastanawiam sie nad kolejnym psem oczywiscie ze schroniska ,one sa kochane i wdzeczne.Jestem za adopcja ,a nie kupowaniem z hodowli,te psy swoje juz przeszly i traktowane dobrze,kochane ,odwdziecza sie tym samym.

Do góry stronyOffline

kroliczek432

Post #6 Ocena: 0

2013-04-08 20:28:17 (12 lat temu)

kroliczek432

Mężczyzna

Z nami od: 05-07-2009

Cytat:

2013-04-08 18:36:25, kubica706 napisał(a):
Życzę każdemu psiakowi na tej planecie żeby był taką zabawką i żeby zabrał go ktoś w takim wieku i z takimi chorobami bo Kaza nie napisała że jest chory to rzeczywiście bierze sobie zabawke szkoda, tylko że troche popsutą.

Nie dosc, ze popsuta to jeszcze na krotko...
A kolega niech w wolnej chwili poczyta Kazy watki, ile dziewczyna zrobila dla zwierzakow, jak bardzo je kocha.
Ja na Twoim miejscu bym ladnie przeprosila.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

aila01

Post #7 Ocena: 0

2013-04-08 20:30:38 (12 lat temu)

aila01

Kobieta

Z nami od: 02-04-2013

Kaza1000 psiak sliczny,super,ze zdecydowalas sie na adopcje,nie pozalujesz

Do góry stronyOffline

kubica706

Post #8 Ocena: 0

2013-04-08 21:05:02 (12 lat temu)

kubica706

Mężczyzna

Z nami od: 22-08-2011

króliczek432 nie zrozumiałaś mnie to był sarkazm skierowany do tego pana co napisał, że Kaza bierze następną zabawke. Ja jestem jak najbardziej za branie psów ze schronisk i chyle czoła przed takimi ludźmi

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2013-04-08 21:33:04 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Akurat branie psa ze schronu i rzucanie na gleboka woda - wycieczke w upalne lato srodziemnomorskie z swiezo poznanym, nowym czlowiekiem, to jest pomysl na dobry poczatek adopcji...
Raz, ze wzgledu na typ psa, wielkosc i sile oraz ogromny stres, jakim jest zmiana i miejsca i opiekuna, to nijak nie idzie przewidziec reakcji psa i tego, jak sobie poradza z niespodziankami opiekunowie.
Dwa, ubezpieczenie w UK psa w tym typie i wieku (orientacyjnym) moze byc co najmniej mocno kosztowne, o ile w ogole realne (moze sie oakzac, ze w razie wu firma ubezpieczeniowa pokryje jedynie koszty uspienia i kremacji, odmowi placenia za leczenie).
Czy bedzie jak z poprzednim psem, ze jak sie popsuje, to taniej z miejsca pod igle, czy bedzie to faktycznie dobre miejsce, czy wpadniecie z deszczu pod rynne, pozostawiam do uznania i Kazie i osobom odpowiedzialnym za zwierze.
Nawiasem tylko, jesli pies nie bedzie mial wpisane w papiery, ze to dog de canario, to mozna sie liczyc z problemami w UK i oby pies za to nie zaplacil. Jesli bedzie mial wpisana rase w dokumenty, proponuje najpierw zrobic symulacje ubezpieczenia i ustalic z wlascicielem szczegoly, jakie zwierzatko ma sie pojawic, bo tez mozna byc niemile zaskoczonym.

I jeszcze drobiazg, mam nadzieje, ze przyszli opiekunowie sami sie pofatyguja do Pl, do schronu, by odebrac i transportowac psa, bo sie moze okazac, ze kolejna akcja pomocowa potrzebna, bo kurier przywiazal psa przed odprawa promowa we Francji i sobie pojechal w sina dal.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 08-04-2013 21:35 ]

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #10 Ocena: 0

2013-04-08 21:44:32 (12 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

kaza rozwaz dokladnie kazde slowo, ktore napisala karjo.
Podkresle jeszcze raz, ten pies musi miec jasno wpisane w dokumentach, ze jest to kanaryjczyk (dogo de Canario lub perro de presa de Canario) bo moze sie zdarzyc sytuacja, ze celnik uzna, ze to dogo Argentino i wasze plany adopcyjne skoncza sie we Francji.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,