|
|
---|---|
daliaW | Post #1 Ocena: 0 2013-04-05 14:24:16 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-10-2012 Skąd: Dunstable |
Hej chcemy niedlugo kupic pieska goldena z Polski I wziasc go tu do uk. Czy wiecie moze co trzeba zrobic zeby Nie bylo problemu z wzieciem go na prom? Chodzi mi o szczepionki badania itp ? Slyszalam ze juz Nie ma tej pol rocznej kwarantanny. I Jesli chodzi o wyjazd z pieskiem z uk Nie koniecznie do pl jak to Wszystko tez wyglada? Jest ktos na biezaco ? Aha piesek bedzie z rodowodem.
|
BKRIS40 | Post #2 Ocena: 0 2013-04-05 17:21:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: manchester |
z tego co wiem to pies musi miec paszport ,chip,to wszystko zalatwi psi lekarz w Polsce..wpierw przed wyjazdem zawsze trzeba zaszczepic psa.za kazdym przekroczeniem {prom,kanal}trzeba udac sie wpierw na sprawdzenie paszportu i chipa.dotyczy to wjazdu na wyspy brytyjskie.
|
Post #3 Ocena: 0 2013-04-05 18:52:18 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2013-04-05 18:54:15 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
MrMaverick1971 | Post #5 Ocena: 0 2013-04-05 18:56:49 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat: 2013-04-05 18:52:18, forgetit14 napisał(a): Defra, i wátki na forum. oczywiscie ze z rodowodem... jakby i w Polsce i tu w schroniskach psow nie bylo. Z rodowodem pies byc musi. To podwyzsza status spoleczny ![]() Wazne, ze jest rodowod i pies rasowy, a jak go "zaokrentowac" na prom to ludzie na forum podpowiedza. |
|
|
masaz | Post #6 Ocena: 0 2013-06-05 12:13:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-04-2013 |
Witam.
Ja 2 miesiące temu przyjachałem do UK ze swoim "łobuzem". Jest to pies rasy owczarek niemiecki długowłosy. Jeżeki chodzi o kwaratanne i badania krwi jest to już zniesione. Jedyne co mnie zastanawia to to że pieczęć naszych Powiatowych Instektoratów Weterynarii na temata wścieklizyny ma moc prawną tylko jak chcemy jechac ze zwierzakiem do krajów trzeciego świata ale Anglicy tą pieczęć sobie wymagają. Jeżeli chodzi o cały proces do wyjazdu to: 1. Pies musi byc zaszczepiony przeciwko wścielkiźnie i od momentu podania przez lekarza szczepionki po równych 21 dniach pies może przekroczyć granicę UK (koszt między 50 zł a 60 zł) 2. Pies musi mieć wyrobiony paszport ( ja płaciłem za wyrobienie paszportu 50 zł) 3. Musi mieć wstrzyknięty chip z numerem, który jest wspisany do paszportu. ( W moim mieście chip jest bezpłatny) 4. Pies musi mieć przed wyjazdem coś na pchły i kleszcze o raz być odrobaczony i od tego momentu nie dłużej niż w 72 godziny ma przekroczyć granicę UK. Jeżeli chodzi o środki uspokajające to Vet dał mi taki środek w żelu który podaje się 1 godzinę przed podróżą i on działa 4 godziny. Ja musiałem to swojemu pupilowi zastować ponieważ jest to pies po szkoleniach obronnych i nie chciałem żeby coś się złego wydarzyło. Nawiązując jeszcze do rodowodu to mój pies po mimo że jest psem rasowym nie posiada rodowodu, ponieważ ja nigdy z nim nie jeździłem na wystawy czy konkursy. Kupiłem go z zamiarem takim że przede wszystkim miał byc moim najlepszym przyjacielem no i partnerem w pracy i tak właśnie było. ![]() P.S Jeżeli ktoś z Państwa miał by jakieś pytania na temat rasy: owczarek niemiecki lub tresury psa to zapraszam do korespondecji. ![]() Pozdrawiam. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: masaz 05-06-2013 12:14 ] |
okruch | Post #7 Ocena: 0 2013-06-09 18:46:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-06-2013 Skąd: Ipswich |
w końcu ktoś szczegółowo opisał wyprawę z psem promem. A czy możesz napisać jak wygląda samo wejście/pobyt na promie oraz kwestia wyjścia?
Jak Twój pies przeżył podróż promem? czy bardzo "przeżywał" pozostawienie go w samochodzie na "bujającym" promie? wybieram się ze swoją mieszanką labladora i owczarka długowłosego niedługo i troche się obawiam jak ona to przeżyje ![]() z góry wielkie dzięki za odpowiedź |
Ainaheled | Post #8 Ocena: 0 2013-06-09 21:28:09 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2012 Skąd: Manchester |
Ja już dwa razy wwoziłam moją sunię do UK,mieliśmy paszport, wszystkie badania, chipa, nie mamy podbitego paszportu przez powiatowego lekarza weterynarii i nikt nam nigdy nie zwrócił na to uwagi.
Natomiast pies na promie-to zależy ile płyniesz. My pierwszy raz płynęliśmy Rotterdam-Hull, całą noc i piesek musiał być w klatce. Nasza sunia to bardzo przeżyła, mimo silnych leków uspokajających-ale ona jest ze schroniska, po przejściach, dlatego myślę,że klatka kojarzyła jej się bardzo źle. Natomiast drugi raz to była krótka trasa -Calaise-Dover i pies zostawał w samochodzie to i tam i spowrotem nie było problemu-nasz pies lubi siedzieć w samochodzie, bo wie,że wtedy nigdzie bez niej nie odjedziemy. Natomiast żadnej choroby morskiej ani nic takiego nie było. Mam nadzieję,że to okaże się pomocne. pozdrawiam |
|